Ergene’nin Tüm Mahalleleri, Hak Ettiği Projelere Kavuşacak
reklam
13 Mayıs 2023
Ergene’nin Tüm Mahalleleri, Hak Ettiği Projelere Kavuşacak

Ergene’nin Tüm Mahalleleri, Hak Ettiği Projelere Kavuşacak

İlçe genelinde hayata geçirilen projelerin yanı sıra pek çok yeni projenin de yapım aşamasında olduğunu ifade eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, tüm mahallelerin hak ettiği projeleri eksiksiz olarak alacağını kaydetti.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ulaş Mahallemizde bir sıkıntı yaşadık. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden ‘red’ geldi. İnşallah bunu aşmak istiyoruz. Biliyorsunuz ki biz arsa fakiriyiz. Geçmiş dönemlerde, birçok arsamız Çorlu Belediyesi’nde kaldı. Buna rağmen, güzel projelere imza atacağız. Şu anda Karamehmet Mahallesi Meydan Düzenleme Projesi, çok amaçlı projemiz bitti. Kesin hesapları tamamlayarak, çok yakında ihaleye çıkıyoruz. Yine Esenler Mahallemizde; çok amaçlı muhtarlık binası, gençlik merkezi ve sağlık ocağı projemiz var biliyorsunuz. Bu porjenin her şeyi hazır, çok yakında bir ay içerisinde ihalesine çıkıyoruz. Dört ay gibi kısa bir sürede tamamlayacağız ve muhtarlığa teslim edeceğiz.” dedi.

TAMAMEN KENDİ ÖZ KAYNAKLARIMIZLA ÇALIŞIYORUZ

Yüksel, “Yine Yulaflı Mahallemizde, böyle bir projemiz var. Kooperatif, muhtarlık ve sağlık ocağı projemiz var. Kısa süre içerisinde ihaleye çıkmayı hedefliyoruz. Yine Ahimehmet Mahallemizde, çok amaçlı düğün salonu ve yazlık düğün salonu projemiz var. Bunu da genç arkadaşlarımız projelendirdiler, tamamen kendi öz kaynaklarımızla çalışıyoruz. Yine Velimeşe Mahallemizde ve Sağlık Mahallemizde, düğün salonu projelerimiz var. Şu anda, yine Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizle birlikte, Yeşiltepe Mahallemizde kapalı spor salonu, açık futbol alanları, basketbol alanları ve voleybol alanlarını projelendirdik. Büyükşehir belediyesi ile bu yıl ihalesine çıkacağız.” diye konuştu.

YEŞİLTEPE’DEKİ SORUNU, HEP BERABER ÇÖZECEĞİZ

“Mahallelerimiz, hak ettiğini alacak.” diyen Yüksel, “Yeşiltepe Mahallemizin imar sorunu konusu da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde görüşüldü. 1/5000’lik planlar, Meclis’ten geçecek. 1/1000’lik planları da bizim genç arkadaşlarımız yapacak. Yeşiltepe’deki sorunu, hep beraber çözmüş olacağız. Ben hep beraber şunu söylüyorum. Allah kısmet ederse, devlet hastanesini yapmak da bize kısmet olacak. Okulları yapmak da bize kısmet olacak. Sağlık ocaklarını yapmak da bize kısmet olacak. Bunun taahhüdünü veriyorum. Allah’ın izniyle her şey güzel olacak.” dedi.

ERGENE BELEDİYESİ BALKANLAR’DAKİ GÜCÜNÜ ARTTIRACAK

Ergene Belediyesi’nin Balkanlar’daki kardeş şehirlerine de katkı sağlayacağını ifade eden Yüksel, “Balkanlar’daki gücümüzü arttırmak ve gücümüzün devam etmesi adına, biliyorsunuz geçen dönem Makedonya’da Radoviş ve Bulgaristan’da Kubrat ile kardeş şehir olmuştuk. Geçtiğimiz dönemde, meclis üyelerimiz ve belediye başkan yardımcılarımız gittiğinde, kardeş şehirlerimizin Türk mahallelerine güzel bir park inşa etmek istediklerini söylediler. Biz de bu konuda meclis kararımızı aldık. Yeterli olmayabilir; ama kardeşlerimize, Türk dünyasına yatırımlarımız devam edecek. Bulgaristan’a da ilerleyen zamanlarda destek olacağız. Devasa bir çocuk parkı inşa etmek istiyoruz. Yine daha önce bölgedeki Türk köylerini kendim gezdim. Camilerimizi gezdim, gördüm. Oradaki eksiklerimiz neler ise onları yapmayı taahhüt ettik. Ergene Belediyesi’nin bölgeye destek olma ve yatırım yapma yönündeki kararına imza atan meclis üyelerine çok teşekkür ediyorum. Yapacağımız yardımların; Radoviş şehrine, Türk köylerine ve Türk dünyasına hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
468 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu