Polisten Pizzacıya, “Beğenmedim” Kurşunu
reklam
15 Temmuz 2014
Polisten Pizzacıya, “Beğenmedim” Kurşunu

Polisten Pizzacıya, “Beğenmedim” Kurşunu

Sipariş ettiği pizzanın geç gelmesi üzerine restoran müdürü ile tartışan polis memuru O.G., öfkesine hâkim olamayarak kurşun yağdırdı. Bacaklarına 4 kurşun isabet eden restoran müdürü Ü.A., yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgilere göre; bir alışveriş merkezinde yer alan pizza restoranından sipariş veren Çorlu Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği’nde görevli polis memuru O.G., geç geldiğini öne sürdüğü pizzayı beğenmeyince restoran çalışanları ile tartıştı. Öfkesine yenilen polis memuru O.G., tezgâhın arkasına atlayarak silahını çekti ve restoran müdürü Ü. A.’ya 4 el ateş ederek yaraladı. Alışveriş merkezinin yemek bölümünde yüzlerce kişinin bulunduğu anda ve vatandaşların şaşkın bakışları arasında yaşanan olay, korku ve paniğe neden oldu.

“Ben polisim, ayaklarından vurdum”

Görgü tanıklarının iddialarına göre; pizza restoranının müdürünü kurşunladıktan sonra yeniden tezgahın üzerinden atlayarak olay yerinden kaçmak isteyen polis memuru O.G., kendisini durdurmak isteyen ve meraklı gözlerle bakan vatandaşlara da polis kimliğini gösterdi ve “Bir şey yok! Ben polisim, ayaklarından vurdum” diyerek alışveriş merkezinden ayrılmak istedi. Alışveriş merkezinin güvenlik görevlilerince durdurulan polis memuru O.G., alışveriş merkezinin bitişiğinde yer alan Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Yaralı pizzacı, hastaneye kaldırıldı

Olayda yaralanan ve bacaklarına 4 kurşun isabet ettiği belirtilen pizza restoranının müdürü Ü.A., 112 Acil Servis ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Ü.A.’nın sağlık durumunun iyiye doğru gittiği belirtildi.

Gördü tanıkları, dehşeti anlattı

Olayın meydana geldiği pizza restoranının yanında yer alan başka bir restoranın çalışanları ise yaşadıkları korku dolu anları, olay yerini incelemeye gelen polis ekiplerine anlattılar. Görgü tanıkları; saldırganın yemek bölümünde masaların olduğu yerde silahını çektiğini, mermiyi silahın ağzına sürdüğünü ve bir hışımla tezgâhın arkasına atlayarak silahını ateşlediğini daha sonra ise soğukkanlı bir şekilde polis kimliğini göstererek olay yerinden uzaklaştığını söylediler. Olay sırasında yemek bölümünde yüzlerce ailenin yemek yediğini belirten vatandaşlar; “Bu nasıl bir gözü dönmüşlüktür. Bunu kim polis yapmış? Böyle polis mi olur? Çoluk çocuk yüzlerce kişi yemek yiyor, dolaşıyor. Bunca kişinin arasında ateşlenen silahtan çıkan kurşunlar, daha farklı sonuçlara da neden olabilirdi” dediler.

3 ay önce Çorlu’ya gönderilmiş

Pizzacıyı kurşunlayarak ağır yaralayan polis memuru O.G.’nin; bundan önceki görev yerinin Çerkezköy olduğu, burada da Çerkezköy Kaymakamı’nın şoförü ve koruma polisi ile tartıştığı gerekçesi ile Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gönderildiği ve Çorlu’da da Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği’nde görevlendirildiği ortaya çıktı. O. G.’nin, 3 ay önce Çerkezköy’den Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gönderildiği belirtildi.

Acısız pizza istemiş, acılı pizza gelmiş

Polis Memuru O.G.’nin ise polise verdiği ilk ifadede ailesi ile pizza yemek için restorana geldiğini, verdiği siparişin acısız olmasını özellikle istediğini ancak uzun süre beklemesine karşın gelen pizzanın acılı olarak geldiğini ve bu nedenle tartışma yaşandığını, tartışma sırasında ise kendisine hakaret edildiğini bunun ardından da silahını ateşlediğini söylediği kaydedildi. Benzer ifadeyi mahkemede de tekrarladığı kaydedilen O.G.’nin restoran müdürünün kendisine küfür ederek bıçak çekmesi nedeniyle kendisini savunmak maksadıyla istemeden vurduğunu söylediği belirtildi.

Polis memuru tutuklandı

Pizza restoranının müdürünü kurşunlayarak yaralayan polis memuru O.G., sevk edildiği adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör : Tuğberk Erdem
2288 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu