Çaldılar, Kaçtılar, Çarptılar, Yakalandılar…
reklam
05 Ağustos 2014
Çaldılar, Kaçtılar, Çarptılar, Yakalandılar…

Çaldılar, Kaçtılar, Çarptılar, Yakalandılar…

Ergene’deki bir kimya fabrikasından kablo çalındığı ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri ile şüpheliler arasında kovalamaca yaşandı. Şüpheliler, polise yardımcı olmak maksadıyla yolu kesen vatandaşın otomobiline çarpınca yakayı ele verdiler.

Edinilen bilgilere göre; Ergene İlçesi Marmaracık Mahallesi’nde bulunan bir fabrikadan çaldıkları kabloları 59 EV 677 plakalı kamyonetin kasasına koyarak kaçan hırsızlar, polis ekipleriyle yaşanan kovalamacanın ardından kıskıvrak yakalandılar. Polis ekiplerine yardımcı olmak maksadıyla 59 ZZ 889 plakalı aracıyla yolu trafiğe kapatan O.O. isimli vatandaş ise adeta ölümden döndü.

Ekipler kovaladı, şüpheliler kaçtı

Ergene İlçesi Marmaracık Mahallesi mevkiinde bulunan bir kimya fabrikasında yaşanan olayda S.D. (26), G.K. (22) ve G.K. (21) isimli 3 şahıs, kestikleri metrelerce uzunluktaki kabloları kullandıkları kamyonetin kasasına yüklediler. Gelen ihbar üzerine harekete geçen Ergene İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ile hırsızlık şüphelileri arasında kovalamaca başladı.

Yolu kesen vatandaş hastanelik oldu

S.D. idaresindeki 59 EV 677 plakalı kamyonetle Ulaş Mahallesi’ne doğru kaçan şüpheliler ile emniyet güçleri arasında yaşanan kovalamaca, Karamehmet yolu üzerinde son buldu. Polislerin bir aracı kovaladığını gören ve kullandığı araç ile ekip arabası ve şüphelilerin içerisinde bulunduğu kamyoneti geçen O.O., yolu keserek aracından indi. Polis takibinden kurtulabilmek için kaçan şüpheli kamyonet sürücüsü S.D., direksiyon hâkimiyetini kaybetti ve 59 ZZ 889 plakalı araca çarparak durdu. Aracı kendisine siper eden O.O. ise şiddetli çarpma sonucu yaralanırken, olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansı ile Çorlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Otomobil sürücüsü O.O.’nun, hayati tehlikesi bulunmadığı kaydedildi.

Tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi

Kaza sonrası S.D. ve G.K. polis tarafından kıskıvrak yakalanırken, G.K. isimli bir diğer şüpheli ise kaçmayı başardı. Her iki aracın da kullanılamaz hale geldiği olayda hırsızlık şüphelileri, savcının talimatı ve tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Kullanılamaz hale gelen araçların çekici vasıtasıyla olay yerinden çekilmesinin ardından, yaklaşık 45 dakika süreyle tek şeritten sağlanan trafik normal seyrine döndü.

Editör : Tuğberk Erdem
2288 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu