“Kobani” Bahanesi Ile Polise Saldırdılar
reklam
30 Ekim 2014
“Kobani” Bahanesi Ile Polise Saldırdılar

“Kobani” Bahanesi Ile Polise Saldırdılar

Türkiye’nin birçok yerinde “Kobani’ye Destek” Eylemleri adı altında emniyet güçlerine yapılan saldırılara, Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi de eklendi. Yaklaşık 50 kişilik bir grup, polisin zamanında müdahalesi sonucunda ara sokaklara dağılarak kaçtı.

Çorlu’da bir grup, Kobani’de yaşanan olaylarla ilgili olarak çöp bidonları ve taşlarla yol kapatıp, ateş yaktı. Emniyet güçlerinin panzerle müdahale ettiği olayda polisi de taşlayan 50 kişilik grup, daha sonra ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi.

Edinilen bilgilere göre olay; Kemalettin Mahallesi Bağlar Sokak, Göçmenler Sokak ve Papatya 1’inci Sokak üzerinde meydana geldi. Yaklaşık 50 kişilik bir grup, çöp bidonlarını yola devirmek suretiyle Melahat Kozar İlkokulu yakınlarındaki sokakları araç geçişine kapattı. Kendilerine müdahale etmek isteyen polis ekiplerini taşlayan grup, sokaklarda da ateş yaktı. Yaşanan gelişmeler neticesinde bölgeye, çevik kuvvet ekipleri ve polis panzeri sevk edildi. Polis panzeri sokak ortasında yakılan ateşi söndürürken, gecenin karanlığından da yararlanan saldırgan grup ara sokaklarda izlerini kaybettirdiler.

Olay yerine giden çok sayıda polis ekibi yaşanan olayların ardından Eski Çerkezköy Caddesi girişinde bir süre daha bekleyerek sokaklardaki kontrollerini sürdürdü. Gece 02.00’ye kadar sokaklarda tedbir alan polis ekipleri, daha sonra normale döndüler. Yaşanan olaylarla ilgili olarak gözaltına alınan herhangi bir kimsenin bulunmadığı belirtildi.

Editör : Tuğberk Erdem
2342 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu