Çorlu'da, Kaçak Sigara Operasyonu
reklam
06 Ocak 2012
Çorlu'da, Kaçak Sigara Operasyonu

Çorlu'da, Kaçak Sigara Operasyonu

Tekirdağ ve Çorlu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Çorlu’da kaçak sigara satışı yapılan iş yerlerine ve bu yerlere ait depolara eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan baskınlarda, yaklaşık 18 bin paket kaçak sigaraya el konuldu.

Tekirdağ İl Emniyet ve Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, kaçak sigara satışı yapan yerlere yönelik olarak sürdürülen çalışmalarını tamamlayarak, operasyon için düğmeye bastı. Adresleri önceden tespit edilen iş yerleri ile bu iş yerlerine ait depolara eş zamanlı baskınlar düzenleyen emniyet güçleri, dolap çekmecelerinden bavullara kadar her noktayı büyük bir titizlikle aradı. Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı ve mahkeme kararıyla gerçekleştirilen operasyonda, yaklaşık 18 bin paket kaçak sigaraya el konuldu.

Şube Müdürü ve Grup Amiri, bizzat yönetti

Kaçak sigara operasyonu, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ile Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amiri tarafından bizzat yönetildi. Polis ekiplerinin çalışmalarını yerinde takip eden ve ele geçirilen gümrük kaçağı sigaraları kontrol eden yetkililer, operasyonda görev alan ekiplere teşekkür ettiler.

Depo olarak kullanılan yerler de arandı

İş yerlerinin yakınlarında bulunan ve depo olarak kullanılan alanları da es geçmeyen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, büyük poşetler içerisinde muhafaza edilen sigara paketlerine ulaştı. Ele geçirilen sigaralar ekip otolarına taşınırken, dolap çekmecelerinden bavullara kadar her nokta didik didik arandı.

18 bin paket kaçak sigara

16 iş yeri ve bu yerlere ait depolarda gerçekleştirilen aramalar sonucunda, yaklaşık 18 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan şahıslar, Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüler. Yetkililer, yapılan operasyonla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve sorumlu kişilerin en kısa sürede adliyeye sevk edileceğini bildirdiler.
Editör : Tuğberk Erdem
3242 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu