Çorlu Emniyeti, Kaçak Sigaraya Geçit Vermiyor
reklam
08 Ekim 2011
Çorlu Emniyeti, Kaçak Sigaraya Geçit Vermiyor

Çorlu Emniyeti, Kaçak Sigaraya Geçit Vermiyor

Tekirdağ ve Çorlu Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, piyasa değeri 40 bin lira olan kaçak sigara ele geçirdiler. 9 bin 757 paket kaçak sigarayla birlikte yakalanan şahıslardan ikisinin, PKK’ya yardım ve yataklıktan sabıkalı oldukları bildirildi.

Tekirdağ ve Çorlu Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, terör örgütünün en büyük finans kaynaklarından biri olan kaçak sigaraya, bir darbe daha vurdu. Kaçak sigaraya karşı yürüttükleri operasyonlara hız kesmeden devam eden ekipler, piyasa değeri yaklaşık olarak 40 bin lira olan, 10 bin paket bandrolsüz sigara ele geçirdiler. Kaçak sigaralarla birlikte yakalanan şahıslardan ikisinin, terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklıktan sabıkalı oldukları açıklandı.

Daha etkin bir şekilde mücadele edilmeli

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde, konuya ilişkin bir açıklama yapan Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek; “Ülkemiz ekonomisini ve halk sağlığını olumsuz olarak etkileyen gümrük kaçağı sigaralar, çeşitli yöntemler kullanılarak ülkemize getirilmekte ve oluşturulan pazarlama ve dağıtım kanalları ile kullanıcıya ulaştırılmaktadır. Yasa dışı sigara ticaretinde elde edilen kazancın büyüklüğü nedeniyle ülke ekonomimiz ciddi vergi kaybına uğramakta, yapılan kaçakçılık faaliyetlerinin diğer ülkelerde olduğu gibi terör örgütleri ve organize suç gruplarına finansman kaynağı oluşturmakta ve aynı zamanda gümrük kaçağı sigaralar sağlıksız şartlarda üretildiğinden insan sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu sebeplerden dolayı, söz konusu suç türü ile daha etkin mücadele yapmak gerekmektedir” dedi.

Çalışmalarımıza, etkin ve kararlı bir şekilde devam ediyoruz

Açıklamalarına devam eden Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Çelikbilek; “Tekirdağ Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Çorlu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliğimiz görevlilerince yapılan araştırmalar ve istihbarı çalışmalar neticesi; 2 şahsın Bursa İli’nden aldıkları yüklü miktardaki bandrolsüz gümrük kaçağı sigarayı, Çerkezköy İlçesi’ndeki 2 şahsa getirerek, piyasaya pazarlanacağı bilgisi elde edilmiştir. Bu bilgiler üzerine yapılan operasyon neticesinde; AD, BSB, CAÇ ve DE isimli toplam 4 şüpheli, görevlilerimizce Çerkezköy ilçesinde 45 DZ 760 plakalı kamyon ve kamyona bağlı 45 DZ 761 plakalı dorse ile birlikte yakalanmışlardır. Adli makamlardan alınan karara istinaden, 45 DZ 760 plaka sayılı kamyon ve 45 DZ 761 plaka sayılı kamyon dorsesinde yapılan aramada; 9 bin 757 paket bandrolsüz gümrük kaçağı olduğu tespit edilen sigara ele geçirilmiş, 4 şahıs hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmıştır. Emniyet Müdürlüğümüzce İlimiz ve vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için tüm çalışmalarımız; hız kesmeden, etkin ve kararlı bir şekilde devam etmektedir” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
2399 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu