Genel Başkan Akar, Çorlu'yu Ziyaret Etti
reklam
30 Haziran 2015
Genel Başkan Akar, Çorlu'yu Ziyaret Etti

Genel Başkan Akar, Çorlu'yu Ziyaret Etti

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Çorlu Şubesi tarafından yaptırılan Üsrev Aktaş İş Merkezi’nin açılışını gerçekleştirmek üzere Çorlu’ya geldi. Akar, Kaymakam Levent Kılıç ve Belediye Başkanı Ünal Baysan’ı da makamlarında ziyaret etti.

Türk Kızılayı Çorlu Şubesi tarafından Üsrev Aktaş’ın Kızılay’a bağışladığı arsada yaptırılan ve bağışçı Üsrev Aktaş’ın adını taşıyan iş merkezinin açılışını yapan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, daha sonra binanın yapımında emeği geçenlerle bir araya geldi. Türk Kızılayı olarak konjonktür faaliyetlerine dünya çapında devam ettiklerini belirten Akar, Nepal’de geçtiğimiz günlerde meydana gelen deprem sonrası Türk Kızılayı’na bağlı 6 kişilik bir ekibin olay yerine gönderildiğini söyledi. Nepal’de bulunan Türk Kızılayı ekibinin bölgede çalışmalarına aralıksız olarak devam ettiğini ifade eden Akar; “Şu anda Nepal’de, 6 kişilik bir ekibimiz var. Bu ekibimiz; gerek Türkiye’den gönderdiğimiz yardım malzemelerini, gerekse bölgeden temin ettikleri insani yardım malzemelerini dağıtmaya devam ediyor” diye konuştu.

Şişme çadır ve üstlük gönderildi

Nepal’de yapılamayan şişme çadırlardan deprem bölgesine sevk ederek insanların barınma ve sağlık anlamında hizmetine sunduklarını da belirten Başkan Akar; “Nepal’de yaşayan depremzedelere hayatı kolaylaştırmak adına hizmet ve yardım etmek, bir insanlık görevidir. Oranın imkânlarıyla yapılamayan, ama bizim çadır fabrikalarımızda ürettiğimiz şişme çadırlarımızdan 10 adet gönderdik. Hastanelerin bahçelerine kurulmak suretiyle ilave klinikler elde edildi. Yıkılan hastanelerden dolayı onların yerine kullanılıyor ve çok önemli bir işlev görüyor. Ayrıca bölgeye 5 bin tane üstlük olarak tabir edilen ve insanları yağmurdan, yağıştan, güneşten koruyan bir barınak vazifesi gören brandalardan gönderdik. Nepal bunlardan 10 bin adet istemişti, 5 bin tanesini Türk Kızılayı olarak biz karşıladık” dedi.

“Nepal’in yanında olmak, insanlık borcudur”

Nepal’de görev yapan Kızılay ekibinin, yanlarındaki paralarla yaklaşık 100 bin şişe suyunu içme suyu bulunan bölgelerden temin ederek deprem bölgesine sevk ettiklerini de ifade eden Akar, depremzedelerin bu durumdan memnun olduklarını anlattı. Başkan Akar; “Türkiye’deki ilaç sanayi işverenleri tarafından toplanan ilaçların da Nepal’e nakli devam ediyor. Türk-Nepal İş Konseyi ile de işbirliği yapmak suretiyle yardımlarımızı arttırarak devam ettireceğiz. Bütün halkımızı Nepal’deki görevli arkadaşlarımıza yardım etmeye çağırıyorum. Çünkü orada 7,8 şiddetindeki bir depremden etkilenerek yıkılmış, binlerce, yüzbinlerce bina var. 10 bine yakın insan vefat etmiş vaziyette. 230 binin üzerinde yaralı, tedavi ve ilaç bekliyor. Gıdaya erişemeyen, suya erişemeyen milyonlarca insan var. Dolayısıyla, bu zamanda Nepal’in yanında olmak, bizim gibi milletler ve bizim gibi örgütler için bir insanlık borcudur” diye konuştu.

Akar, yardım çağrısında bulundu

Yardım konusuyla ilgili olarak Türk Milleti’ni, Türk Kızılayı’nın 2868 numaralı telefonlarına 10 TL’lik SMS atmaya davet eden Akar, ayrıca daha fazla bağış yapmak isteyenleri de Türk Kızılayı Şubeleri ile bütün bankalara bağış yapmaya ve 168 ücretsiz çağrı merkezinden edinecekleri bilgilerle yardım etmeye davet ettiklerini kaydetti. Akar öte yandan, Üsrev Aktaş İş Merkezi’nin açılışını yapmak için Çorlu’da bulunmaktan mutlu olduğunu söyleyerek, binanın bitirilerek hayata geçirilmesinde kendisinin de pay sahiplerinden biri olduğunu hatırlattı.

Çorlu Şubesi’ne övgü dolu sözler

Akar; “Çorlu’da, birbirinden güzel faaliyetleri yapan Çorlu Şubemizin yöneticilerine ve Şube Başkanı Selime Dodurka’ya çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da çok köklü projelerimiz var. Çorlu Şubemiz, öncekileri olduğu gibi yeni projelerini de başarıyla yerine getirecektir” dedi. Açılış töreninde, binanın yapımında emeği geçenlere plaket ve şilt takdim edildi.

Açılışa, kimler katıldı?

Atatürk Meydanı’nda bulunan Üsrev Aktaş Kızılay İş Merkezi’nin açılış törenine; Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili Adayı Metin Akgün, Türk Kızılayı Çorlu Şube Yönetimi, üyeler, çalışanlar ve vatandaşlar katıldı.

Üsrev Aktaş Kızılay İş Merkezi’nin açılışını gerçekleştirmek üzere Çorlu’ya gelen Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ı da ziyaret etti.
Editör : Tuğberk Erdem
2057 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu