Çorlu Devlet Hastanesi'ne Uyku Laboratuvarı Kuruldu
reklam
10 Ağustos 2015
Çorlu Devlet Hastanesi'ne Uyku Laboratuvarı Kuruldu

Çorlu Devlet Hastanesi'ne Uyku Laboratuvarı Kuruldu

Trakya bölgesinin en büyük Devlet Hastanesi olan Çorlu Devlet Hastanesi’ne Uyku Laboratuvarı kuruldu. Çorlu Devlet Hastanesi Uyku Laboratuvarı, Çantaköy’de çiftçilikle uğraşan hayırsever vatandaş İbrahim Akçay’ın yaptığı destek ile hizmete girdi.

Çorlu Devlet Hastanesi’nde görev yapan Başhekim Yrd. Doç. Dr. Mustafa Doğan ve ekibi, başarılı çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Hayırsever vatandaş İbrahim Akçay’ın verdiği 50 bin TL’lik destek ile Çorlu Devlet Hastanesi’ne Uyku Laboratuvarı kuruldu.

İstanbul, Çantaköy’de çiftçilik yapan 70 yaşındaki İbrahim Akçay, Çorlu Devlet Hastanesi’nde görev yapan ve aynı zamanda da akrabası olan Uzm. Dr. Aykut Demirkıran’ın teşvikleri ile Çorlu Devlet Hastanesi Uyku Laboratuvarı Bölümü’ne 50 bin TL’lik bağışta bulundu. Çorlu Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan kreş için de yardım yapacağı ifade edilen İbrahim Akçay’ın, eşi ve çocuğunun olmadığı, mal varlığının büyük bir bölümünü de hayır işlerine harcadığı belirtildi.

Göreve geldiği günden itibaren gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar ile dikkat çeken Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Doğan; “Ortada bir başarı varsa, bu tüm ekibimizin başarısıdır. Biz, yaptığımız başarılı çalışmalarla gündeme gelmek isteriz. Devlet Hastanemizde kurulan Uyku Laboratuvarı, hayırsever vatandaşımız İbrahim Akçay’ın katkıları ile hizmete girmiştir. Uyku Laboratuvarı’nda tedavi altına alınan hastalarımız ev ortamı hassasiyeti ile oluşturulan özel bir odada uyutularak, gece boyu izlenip kameraya kaydediliyor. Buradaki tüm veriler bilgisayara kaydedilerek, hasta bu şekilde takip ediliyor. Hastamızın beyin elektrosu (Elektroensefalografi-EEG), göz hareketleri elektrosu (Elektrookülografi-EOG), çene-kas gerilimi elektrosu (Elektromiyografi-EMG), yatış pozisyon kayıtları, soluk alıp-verirken burundan giren hava akımı, soluk alıp verirkenki göğüs ve karın hareketleri, kan-oksijen seviyesi, kalp grafiği (Elektrokardiyografi-EKG), Bacak-kas kasılması elektrosu kaydedilir. Uyku Laboratuvarı’nda özellikle kendisini horlama, uykuda nefes alamama ve gündüz hali ile belli eden uyku apne hastalığı şüphesi olanlar yatırılmaktadır. Laboratuvarımızın yapımında katkı sağlayan Sayın İbrahim Akçay’a ve bu konuda teşviklerinden dolayı da doktor arkadaşım Aykut Demirkıran’a teşekkürlerimi sunarım” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
3622 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu