Vatan Hastanesi'nin Hedefi, Üniversite Hastanesi Olmak
reklam
09 Aralık 2015
Vatan Hastanesi'nin Hedefi, Üniversite Hastanesi Olmak

Vatan Hastanesi'nin Hedefi, Üniversite Hastanesi Olmak

Özel Çorlu Vatan Hastanesi’nin yöneticileri, ilçede görev yapan gazeteciler ile bir araya geldi. Düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında konuşan Genel Müdür Soner Erkan; “Bizim hedefimiz, üniversite hastanesi olmak. Bu konuda da ilerleyeceğiz” dedi

Toplantının açılış konuşmasını yapan Özel Çorlu Vatan Hastanesi Genel Müdürü Soner Erkan; “Hastanemiz olarak, Çorlu’da görev yapan gazetecilerle bir araya gelmek istedik. Son derece yoğun olan Çorlu’nun haber gündemine bir nevi es vermenizi de düşünerek, böyle bir program tertipledik. Katılım gösteren tüm basın mensuplarına teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

İstihdam, 400 kişiye çıkacak

Konuşmasına, Özel Çorlu Vatan Hastanesi’ne ait bilgiler aktararak devam eden Erkan; “Çorlu Vatan Hastanesi olarak, 1981 yılında serüvenimize çıkmışız. 1 yıl önce de yeni hizmet binamıza taşındık. Eski hizmet binamızın fiziki şartlarında yaşanan yetersizlikten ötürü, eksik kadroyla hizmet vermek durumunda kalıyorduk. Şimdi ise 12 bin metrekare kapalı alana sahip, 140 yatak kapasiteli yeni binamızla konuklarımıza hizmet vermeye gayret gösteriyoruz. Yeni hizmet binamıza taşınmamız ile birlikte; hem kapasitemiz, hem kadromuz, hem de çalışan sayımız arttı. Eksiklerimizi, büyük bir ölçüde tamamladık. Çorlu Vatan Hastanesi; Çorlu’nun, Tekirdağ’ın, Trakya’nın özünden gelmiş bir kurum. Sermayesi, bu topraklara ait. 34 yıllık birikimini, hiçbir yere taşımadan ve buradan kazandığını, yine bu bölgede yatırıma dönüştürerek sağlık hizmeti üreten bir kurum. Bu kural değişmeyecek ve buradan kazanılan yine buraya yatırılacak. Şu anda 250 kişiyi istihdam eden bir kurumuz. Bu sayıyı 400’e çıkarma hedefimiz var” dedi.

Doğum konusunda, Trakya’nın lideri!

Erkan; “Vatan Hastanesi, doğum konusunda Trakya bölgesinin lideri durumunda. Doğum sayısı yoğun olmakla birlikte diğer taraftan da yaşlanan bir nüfusumuz var. Yaşlı insanların da yoğun bakım ünitesinde üst seviyede tedavi edilmesi gerekiyor. Trakya bölgesindeki yoğun bakım ünitelerinin sayısı, bölge için hala yetersiz. Biz, 17 yataklı genel yoğun bakım ünitesini hizmete sunduk. İzolasyon Odası da olan bir yoğun bakım ünitesi oluşturduk. Hastanemizde, her seviyede yoğun bakım hizmeti verebiliyoruz. Çeşitli dallarda verdiğimiz klinik hizmetleriyle de oldukça iddialıyız. Hekimlerimiz, laparoskopik yöntemle küçücük bir delikten hastalarımızı kolon kanserinden kurtarabiliyorlar. Hastanemizde görev yapan 2 genel cerrahi uzmanımız, kısa süre içerisinde bu konuda büyük başarılara imza attılar. Biz bu operasyonları, önceki hizmet binamızda yapamıyorduk. Hekimlerimizin yetersizliğinden dolayı değil, fiziki imkânlarımızın yetersizliğinden ötürü bu operasyonları yapamıyorduk” diye konuştu.

Hedef, üniversite hastanesi olmak!

Açıklamalarına devam eden Erkan; “Bizim hedefimiz, üniversite hastanesi olmak. İstiyoruz ki bir tıp fakültesi hastanesi olalım. Böylece burada hem eğitim olsun, hem de insanlar şifa bulsun. Bu konuda da ilerleyeceğiz ve eninde sonunda bunu hayata geçireceğiz. Bu konuda da yerel basına önemli görevler düşüyor. Bizi bir yerlere taşıyacak olan, çalışmalarımızı kamuoyuna aktaracak olan sizlersiniz” dedi.

Rekabet, güzel bir şey

Genel Müdür Soner Erkan’ın ardından konuşan Tekirdağ eski Milletvekili ve Özel Çorlu Vatan Hastanesi Başhekimi Dr. Bayram Fırat Dayanıklı ise; “Her şey insan için. İnsanlar her şeyin en iyisine en güzeline layık. Trakya bölgesinin insanı, kaliteli ve modern sağlık alanlarını hak ediyor. Çorlu, zaten öyle bir yer. Çorlu’da kaliteli sağlık hizmeti sunumunun artması, herkese kazandırır. Sağlık hizmetlerinde Trakya’nın çıtasını yukarıya çıkaran kurum haline geliyoruz. Yarışma ve rekabet, son derece güzel bir şey. Çorlu Vatan Hastanesi bu hizmet yarışını en iyi şekilde götürme gayreti içerisinde. Örneğin; Manyetik Rezonans (MR) görüntüleme cihazı, Çorlu’da en az 3 yerde var. En yenisi, en gelişmişi, en iyisi ise Çorlu Vatan Hastanesi’nde! Diğerleri de alsın ve zaten mutlaka almalılar” diye konuştu.

Burası halkın hastanesi

Yaptığı açıklamalara devam eden Dayanıklı; “Çorlu Vatan Hastanesi özel bir hastane, ancak sürekli olarak devletin denetiminde olan bir hastane. Bu nedenle bir bakıma burası devlet hastanesi gibi de düşünülebilir. Aslında devletin hastanesi, çünkü devletin hastalarına hizmet veriyor. Devlet demek de halk demek olduğuna göre, burası halkın hastanesi. Burada kapıdan kim girerse girsin, sorgusuz sualsiz hizmet veriliyor. Çorlu Devlet Hastanesi’nde her gün 5 bin poliklinik oluyor” dedi.

En zor yanı dışa bağımlılık

Ülkemizdeki sağlık sektörünün en önemli sorununun, sağlıkta kullanılan teknolojilerin Türkiye’de üretilmemesi olduğuna dikkat çeken Dayanıklı; “En basit bir EKG (Elektrokardiyografi) cihazı dahi Türkiye’de üretilmiyor, yurt dışından geliyor. Ben, bu cihazlar benim ülkemde üretilsin istiyorum. Sağlık hizmetlerinin en zor yanı, dışa bağımlılık. Sağlık ürünlerinin yurdumuzda ve sayıca daha fazla üretilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Dertleri çözmek için buradayız

Dayanıklı; “Biz sıkıntıları, dertleri çözmek için buradayız. Bunun için varız. Biz hastalarımıza, sağlık hizmeti vermenin yanı sıra gerekli bilgilendirmeleri ve yönlendirmeleri de yapıyoruz. Bunu da bilabedel yapıyoruz. İnsanlar, hiç çekinmeden bizlere müracaat ederek danışabilirler. Ben aynı zamanda Özel Hastaneler Derneği’nin Trakya Temsilcisi’yim. Nerede ne yapıldığını, hangi hizmetin nerede ve nasıl verildiğini de en iyi bilenlerdenim. Bu nedenle insanlara yol gösterir, yardımcı oluruz. Çünkü bu bizim sorumluluğumuz” dedi.

Gençler, siyasete girsin!

Bir dönem Tekirdağ Milletvekili olarak görev yapan ve gazetecilerin siyasetle ilgili olarak yönelttiği soruları da yanıtlayan Başhekim Dr. Bayram Fırat Dayanıklı, gençlere siyasete girmeleri yönünde tavsiyelerde de bulundu. Dayanıklı; “Siyaset işi, genç işi. 30’lu yaşlar bu iş için son derece uygun. Gençlere, siyasete girmelerini tavsiye ediyorum. 50 yaşından sonra bir insanın aynı enerjiyle, aynı verimliliği sağlayamayacağını düşünüyorum. Bence bu iş, genç işi. Öyle 7-8 dönemi bir kenara bırakın. Bu iş için heves lazım, hem de çok büyük heves lazım. O heves de gençlerde var, gençlikte var. Ben artık siyaset yapmıyorum. Zaten sağlık hizmeti veriyor olmam da bunu gerektiriyor. Siyasete bakmaksızın, hizmet veriyoruz. Türkiye’de olmayacak şeyler oluyor, inşallah değişir diye bir vatandaş olarak dua ediyorum” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
2033 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu