Organ Bağışına Sessiz Kalmadılar
reklam
08 Şubat 2016
Organ Bağışına Sessiz Kalmadılar

Organ Bağışına Sessiz Kalmadılar

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği organ bağışı konulu “Yeni Hayat” filmi vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Tuluhan Tekelioğlu’nun yazdığı ve yönettiği organ bağışına dikkat çeken “Yeni Hayat” belgeseli, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yılmaz İçöz Sahnesi’nde gösterildi. Etkinliğe; Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu’nun yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, Gazeteci Yazar Tuluhan Tekelioğlu, Prof. Dr. Havva Asuman Yavuz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

60 bin kişi nakil bekliyor

Etkinlikte bir konuşma yapan ve organ bağışının önemine dikkat çeken Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, tüm dünyanın olduğu gibi, ülkemizin de en önemli sağlık sorunlarının başında yer almaktadır. Türkiye’de organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısı her geçen gün artarken, yapılan organ bağışları ihtiyacı karşılamakta yetersiz kalmaktadır. 20 bini aşkın vatandaşımız, hayatlarını devam ettirmek için organ nakline ihtiyaç duymaktadır. Her gün 10 vatandaşımız organ nakli yapılamadığı için hayatını kaybederken, 60 bin vatandaşımız organ nakliyle hayata tutunmayı beklemektedir.  Bu anlamda organ bağışı konusunda farkındalık yaratacak her çalışma, büyük önem taşımaktadır. Organ bağışı direkt olarak hayat kurtarmaktadır ve bu nedenle organ bağışı konusunda daha bilinçli, daha duyarlı ve daha hassas olmamız gerekmektedir.” dedi.

İstenilen seviyeye ulaşamadık

Başkan Albayrak “Bir insanın diğer bir insana yapabileceği en büyük yardımlardan biri olan organ bağışı konusunda ülkemiz, henüz istenilen seviyeye ne yazık ki ulaşamamıştır. Organ bağışının yaygınlaştırılması, bu anlamda çalışmaların arttırılması ivedilikle hızlandırılmalıdır. Bugünkü etkinliğimizle de Tekirdağlı hemşerilerimin sağduyu ve dikkatini bu konuya çekeceğine olan inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, ‘Yeni Hayat’ belgeseli ile bizlere organ bağışı konusunda farkındalık kazandıran Sayın Tuluhan Tekelioğlu’na, verdiği bilgilerle bizleri aydınlatan Sayın Prof. Dr. Havva Asuman Yavuz’a ve emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilir, sevgi ve saygılarımı sunarım.” diye konuştu. Başkan Albayrak, herkesi organ bağışı yapmaya davet etti.

Kurgudan uzak, gerçek bir öykü

Konuşmaların ardından film gösteriminin yapıldığı sahnede duygulu anlar yaşandı. Kurgudan uzak, gerçek bir öykünün yansıtıldığı filmi izleyen Tekirdağlılar gözyaşlarını tutamadı. Etkinlik sonrasında bir konuşma yapan Tuluhan Tekelioğlu filmin ortaya çıkış öyküsünü paylaşarak gösterilen duyarlılıktan ötürü Tekirdağlılara teşekkür etti. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’tan organ bağışı sözü alan Tekelioğlu, bu konuda halka öncülük ettiği için kendisine teşekkür etti.

Rekor sayıda bağış yapıldı

Tekelioğlu’nun konuşmasının ardından konuşma yapan Prof. Dr. Havva Asuman Yavuz ise organ bağışında Türkiye’nin dünya ortalamasındaki yerini anlatarak, bu konuda halkı daha duyarlı olmaya davet etti. Organ bağışı konusunda yanlış bilinenler hakkında katılımcıları aydınlatan Yavuz, katılan herkesi etkinlik sonunda İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü’nün kurduğu stantlara organlarını bağışlamaları için davette bulundu. Etkinlik sonrası Tekirdağlılar kurulan stantlara koşarak rekor sayıda bağış yaptı.

İlk bağış Başkan Albayrak’tan

Organlarını bağışlayarak bu harekete öncülük eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak, gösterilen yoğun ilgiye ve yapılan rekor sayıdaki bağış için Tekirdağlılara teşekkür etti. Program sonrasında etkinliğe gelen Prof. Dr. Havva Asuman Yavuz’un hastaları, organ bağışında farkındalık yaratmak üzere düzenlenen bu organizasyonda başta Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olmak üzere emeği geçen herkesi kutladı.

Editör : Tuğberk Erdem
2011 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu