Dr. Furtun'u Hatırlıyor Musunuz?
reklam
13 Temmuz 2016
Dr. Furtun'u Hatırlıyor Musunuz?

Dr. Furtun'u Hatırlıyor Musunuz?

Tekirdağ Tabip Odası, bir yıl önce Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Kamil Furtun’u, Özel Reyap Hastanesi önünde yapılan basın açıklaması ile andı.

Yapılan basın açıklamasında “Bundan bir yıl önce, 29 Mayıs 2015’de Dr. Kamil Furtun’u, Kamil abimizi, Samsun’un değerli hekimini, cerrahını görevi başında katlettiler. Sağlıkta şiddet, canımızı almaya devam ediyor. Nasıl bir sağlık hizmet düzenidir çözemedik. Resmi rakamlara göre her gün 31 hekim, sağlık çalışanı hastalarından ya da hasta yakınlarından, şifa dağıtmaya çalıştıkları kişilerden dayak yiyor, hakarete uğruyor, tehdit ediliyor. Hastaneler birer şifa merkezi olarak değil şiddet ortamı olarak anılır oldu.

Olanları, bitenleri akılla, vicdanla, insanlıkla izah edebilmenin olanağı kalmamıştır. Sağlık Bakanlığı sürekli artan hasta memnuniyetinden söz etmektedir, ancak her ne hikmetse memnun olan bu hasta ve hasta yakınları, her gün Türkiye’nin dört bir yanında doktor, hemşire ve sağlık çalışanı dövmeye devam etmektedir.

Açıkça söyleyelim bu utanç tablosunun peşini bırakmayacağız, yüzü kızarmayanlara bu gerçekleri hatırlatmaya devam edeceğiz. Bizler, bu ülkenin sağlık emekçileri, şiddetten uzak, nitelikli bir sağlık ortamı için, haklarımız için, yurttaşlarımıza daha iyi sağlık hizmeti vermek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Dr. Kamil Furtun’u, o güzel insanı, doktoru unutturmayacağız. Dr. Kamil Furtun ölümsüzdür!” ifadeleri yer aldı.
Editör : Tuğberk Erdem
1822 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu