Kapaklı Belediyesi, Vatandaşlara Psikolog Desteği Veriyor
reklam
06 Eylül 2017
Kapaklı Belediyesi, Vatandaşlara Psikolog Desteği Veriyor

Kapaklı Belediyesi, Vatandaşlara Psikolog Desteği Veriyor

Kapaklı Belediyesi, Psikolog Ceren Sayın’ı bünyesine kattı. Haliç Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunu olan ve Üsküdar Üniversitesi’nde Klinik Psikolojisi üzerine yüksek lisans yapan Ceren Sayın, Kapaklı halkına ücretsiz olarak hizmet veriyor.

Mayıs ayından bu yana hizmet veren ve desteğe ihtiyacı olan vatandaşları belediye hizmet binasının 9’uncu katına beklediğini ifade eden Ceren Sayın, “Bu hizmet, aslında yeni değil. Büyük şehirlerde, belediyelerin Psikolojik Danışmanlık Hizmeti vermesine oldukça sık rastlanıyor. Kapaklı gibi belediyelerde ise tamamen isteğe bağlı. Bu hizmetin Kapaklı ile buluşması oldukça önemliydi. Bu bölgenin oldukça yoğun göç alması nedeniyle, vatandaşların desteğe ve dinlenilmeye daha çok ihtiyaç duyacağını düşünüyorum. Bu yüzden dileyene kapımız açık, zaten tüm halkımıza da tamamen ücretsiz olarak destek sunuyoruz.” dedi.

Görevine başladığından beri çoğunluğunu çocukların ve gelişim çağındakilerin oluşturduğu 15 hastayla iletişime geçtiklerini belirten Sayın, “İnsanların çocuklarına karşı büyük bir özen göstermesini anlıyorum, fakat kendileri de gelebilir. Bizim halkımızda ‘Benim bir hastalığım yok!’ diyerek psikologlardan kaçma düşüncesi var. Ama bu tamamen yanlış. Kaldı ki hasta olunmasa dahi herhangi bir konunun içinden çıkamama, desteğe ihtiyaç duyma, konuşacak uzman birilerinden fikir alma gibi ihtiyaçlara da daimi olarak kapımız açık. Yani biz, insanlarla sorunları hakkında konuşmak için varız. Sadece hastalıkları konuşmak için değil! Umarım ileride daha fazla insana yardımcı olabilirim.” diye konuştu.

Psikolog desteği almak isteyen vatandaşların, Kapaklı Belediyesi’nin 444 8 059 nolu telefon numarasına ulaşarak randevu alması veya Pazartesi ve Cuma günleri, saat 08.00 ile 17.00 saatleri arasında Belediye’nin 9’uncu katındaki Psikolojik Danışmanlık Bürosu ile iletişime geçmesi yeterli olacak.

Editör : Tuğberk Erdem
2089 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu