Türkiye, Dünyanın En Obez Ülkeleri Arasında 4'üncü Sırada!
reklam
04 Şubat 2018
Türkiye, Dünyanın En Obez Ülkeleri Arasında 4'üncü Sırada!

Türkiye, Dünyanın En Obez Ülkeleri Arasında 4'üncü Sırada!

Türkiye, “Dünyanın En Obez Ülkeleri” sıralamasında 4’üncü sırada yer aldı. Türkiye’de her 3 bireyden birinin obezite sorunu yaşadığı belirlenirken, Türkiye’deki obez nüfus içerisinde kadınların erkeklere göre daha obez olduğu ifade edildi.

Bir medya takip kurumunun Dünya Sağlık Örgütü (WHO- World Healty Organization) verilerinden ve medyada yer alan haberlerden edindiği bilgilere göre Türkiye nüfusunun 3’te biri obez iken, 3’te biri aşırı kilolu, diğer 3’te birlik kısım ise normal kilolu olarak kayıtlara geçti. Türkiye’deki obez nüfus içerisinde kadınların erkeklere göre daha obez olduğu belirlenirken, obezite ile alakalı son 3 yıl içerisinde çıkan haberlerde önemli bir artış yaşandı. 2015 yılında 23 bin 726 olan haber sayısı, 2016 yılında 24 bin 608, 2017 yılında ise 30 bin 925 oldu. Haberler içerisinde uzman yorumları incelendiğinde obezitenin özellikle yaşam tarzından kaynaklandığı ve düzensiz beslenme ile hareketsiz yaşam gibi belli başlı faktörlerin obeziteye neden olan birincil etken olduğu belirlendi.

Dünyadaki obezite risk durumu 1975 yılı ile kıyaslandığında, 3 kat artmış durumda. Artışın bu şekilde devam etmesi halinde, dünya üzerinde 2025 yılında her 5 kişiden 1’inin obez olması öngörülüyor. Birleşmiş Milletler (UN- United Nations) verilerinden derlenen bilgilere göre ise dünya üzerinde obez nüfusu her geçen yıl artarken, 2014 yılına kadar azalma eğiliminde olan “Küresel Açlık” bu yıldan itibaren artışa geçti. 

Editör : Tuğberk Erdem
1961 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu