Bahar Aylarında Yaşanan Göz Alerjisine Dikkat Edin!
reklam
06 Mayıs 2019
Bahar Aylarında Yaşanan Göz Alerjisine Dikkat Edin!

Bahar Aylarında Yaşanan Göz Alerjisine Dikkat Edin!

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte sıklıkla ve her yaşta rastlanan göz nezlesi ve alerjisi rahatsızlıklarına dikkat çeken Çorlu Özel Vatan Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Suphi Alolo, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bahar aylarının kâbusa dönüşmemesi için alerjiye karşı önlem alınması gerektiğini ifade eden Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Suphi Alolo, “Bahar aylarının gelmesiyle birlikte havadaki polenler, yeni açan çiçekler ve tozlar sebebiyle alerjik hastalıklar başlar. Alerjik göz nezlesinde genellikle sulanma, çapaklanma, kızarıklık, kaşıntı, ışıktan ve güneşten rahatsız olma ve hassasiyet gibi belirtiler olmaktadır. Göz nezlesi ve alerjisi geç teşhis edilir ise kapaklarda düşme, kısılma ve en önemlisi korneada yaralar ve kalıcı göz hasarlarına neden olmaktadır. Korumasız olan gözlerimiz tozlar, polenler ve yeni açan çiçekler sebebiyle alerjik göz nezlesi olur ve atopik konjoktivit adını almaktadır. Genellikle çocuklarda rastlanan göz alerjisi 15 yaşından sonra azalmaktadır ve tüm yaşlarda olabilmektedir. Bazı kişilerde daha sık olabilir ve sık sık kendini hatırlatır. Hastalar gözlerini kaşır ve ovalar. Bunu çok sık yaparlar. Kaşıdıkça daha kaşımak ve ovalamak isterler. Bu da saydam tabakada (kornea) yapısının bozulmasına (keratokonus) neden olmaktadır.” dedi.

Açıklamalarına devam eden Op. Dr. Alolo, “Ayrıca bulaşıcı göz nezlesi ve viral göz nezlesi baharda ve diğer aylarda olabilmektedir. Viral veya mikrobik göz nezlesi el teması, öpüşme, havadan, paralardan, havludan ve yakınlaşmaktan kolayca bulaşabilir. Yaz aylarında ve sıcakta daha çok görülür. Kanlanma, kaşıntı, aşırı sulanma, irinli akma ve batma şikâyeti ile beraber bazen gözlerde kanama ve kulak çevresinde beze tarzında ve lenf bezlerinde şişme şeklinde olabilmektedir. Mutlaka tedavi edilmelidir ve en kısa sürede doktora gidilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde göz kaybı ile sonuçlanabilir. Bu hastalıklarda erken teşhis ve tedavi çok önemlidir.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
1357 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu