Kızılay, Trakya Toplantılarının İlkini Çorlu'da Gerçekleştirdi
reklam
12 Nisan 2012
Kızılay, Trakya Toplantılarının İlkini Çorlu'da Gerçekleştirdi

Kızılay, Trakya Toplantılarının İlkini Çorlu'da Gerçekleştirdi

Türk Kızılayı Derneği tarafından Trakya bölgesindeki iki merkezde gerçekleştirilmesi planlanan toplantıların ilki, Çorlu’da yapıldı. Toplantıda konuşan Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar; Kızılay’ın, Van Depremi’nde ciddi bir sınav verdiğini söyledi.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Türk Kızılayı Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Selime Dodurka; “Konuşmamın başında belirtmek isterim ki bugün çok heyecanlıyım. Çünkü Genel Başkanımız ve Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Çorlu’ya ilk kez teşrif ediyorlar. Çorlumuz, ilk defa genel merkezimizden gelen bu kadar çok sayıda misafiri ağırlıyor. Bugün şubemiz için çok önemli ve onur verici bir gün” dedi.

Üyelerimize ve halkımıza inancımız tam

Konuşmasına devam eden Çorlu Şube Başkanı Selime Dodurka; “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana, heyecanımızı hiç yitirmedik. Bu heyecanla Kızılaycılığın çıtasını Çorlu’da yükselttik. Bu değerli günde, uzun uzun şubemizin faaliyetlerini anlatmak istemiyorum. Ancak çok önemsediğimiz Kızılay Konuk Evi ve Hüsrev Aktaş Kızılay İş Merkezi inşaatından kısaca söz etmek istiyorum. Her iki bina da, Çorlu Kızılay Şubemizin imkânları, bağışlar ve genel merkezimizin desteğiyle bu aşamaya gelmiştir. Ankara’da 2010 yılı Ekim ayında ihalesi yapılan Kızılay Konuk Evi’nin inşaatı, 10 aylık bir sürede tamamlanmış ve ardından bağışlarla iç donanımı sağlanıp öğrenci evleri olarak hizmete sunulmuştur. İki seneden beri kullanışlı şekilde hizmete devam etmekte ve Çorlu’nun üniversite öğrencileri açısından önemli bir ihtiyacına cevap vermektedir. Çorlu’nun en önemli meydanlarından biri olan Atatürk Meydanında inşasına devam edilen Kızılay İş Merkezimizin arsası, merhum Hüsrev Aktaş tarafından şubemize bağışlanmıştır. İş merkezinin projeleri TMMOB tarafından ücretsiz olarak hazırlanmıştır. Daha sonraki süreçte inşaatın, Emanet İnşaat Komisyonu tarafından yürütülmesi kararı alnınmış ve komisyon kurulmuştur. Komisyonumuz Kızılaycılık ruhu taşıyan ve inşaat ile ilgili teknik donanıma sahip gönüllülerden seçilmiştir. 2011 Nisan ayında temeli atılan inşaatımızın kaba kısmı bitmiş olup 374 m² büyüklüğündeki dükkânın kiralanma aşamasına gelinmiştir. Hem dükkânın peşin kiralama yöntemiyle kiralanmasıyla ve hem de bağışlardan elde edilecek gelirle, inşaatın bitirilmesi planlanmaktadır. Halen “Bir tuğla da sen koy, inşaatımıza destek ol” bağış kampanyamız devam etmektedir. Üyelerimizin ve halkımızın, her türlü desteği vermeye devam edeceklerine olan inancımız tamdır” diye konuştu.

Çorlumuza, Kan Merkezi yakışacaktır

Çorlu halkının kendilerin bir talebi olduğunu belirten Başkan Dodurka; “Sayın Genel Başkanım, ziyaretiniz vesilesiyle Çorlu halkının haklı bir talebini sizlere iletmek isterim. 2005 yılında bir konteynırda hizmete başlayan ve yıllık bin ünite kapasiteyle kan toplayan Kızılay Kan Alma Ünitemiz, şubemiz tarafından yer tahsisinden sonra bu kapasiteyi yılda 10 bin üniteye çıkarmıştır. Bu rakam, ilçemiz açısından yüksek bir rakam değildir. İnanıyorum ki fiziki kapasite olarak daha uygun bir yer sağlandığı takdirde, bu kapasite çok daha fazla artacaktır. Ancak hızla büyüyen, Türkiye’de 60’a yakın ilden daha büyük ve Trakya’nın en kalabalık yerleşim yeri olan Çorlumuza sadece Kan Alma Merkezi değil, tam teşekküllü bir Kan Merkezi yakışacaktır. Basınıyla, halkıyla Çorlulu hemşerilerimizin talebi bu yöndedir. Bu talebin olumlu yönde karşılanması halinde şubemiz, her konuda olduğu gibi bu konuda da elinden geleni yapacaktır. Sayın Genel Başkanım ve değerli misafirlerimiz! İlçemizde sizlerle birlikte olmanın verdiği mutlulukla konuşmama son verirken Türk Kızılayı’na ve şubemize maddi ve manevi emekleri geçen herkese tekrar teşekkür ediyor, aramızda olmayan, hakkın rahmetine kavuşmuş olanlara da Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum

Türk Kızılayı Derneği Çorlu Şube Başkanı Selime Dodurka’nın ardından kürsüye gelen Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar ise; “Öncelikle hepiniz, bugünkü bölge toplantımıza hoş geldiniz! Sözlerime başlamadan evvel, bugün gerçekten çok memnun olduğumu belirtmek isterim. Çorlu’da gördüğüm manzara, beni gerçekten son derece mutlu etti. Çok kısa bir zamanda başarılı işler yapan, kendilerini Kızılaycılığa vermiş, Kızılaycılığı içselleştirmiş, benimsemiş olan Çorlu Şubemizi yeni baştan tebrik etmek istiyor ve başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Van Depremi’nde, çok büyük bir sınav verdik

Genel Başkan Akar; “Türk Kızılay’ı, çok geniş bir spektrumda hizmet vermektedir. Bir taraftan faaliyetlerimizin yarısını oluşturan Türkiye’nin kan ihtiyacını karşılamakla uğraşırken, diğer taraftan da Türkiye’nin dört bir yanında meydana gelen afetlere de müdahale etmekteyiz. Hepiniz biliyorsunuz; Van Depremi sonrasında Türk Kızılayı; bütün imkânlarını, hatta imkânlarından daha fazlasını ve dışarından transfer ettiği imkânlarını Van’da kullandı. Van bölgesi genelinde 80 bin çadır kurarak, insanların ilk barınağını hazırladı. Onların; sıcak yemek gereksinimini karşıladı, psiko-sosyal ihtiyaçlarını giderdi, her türlü ihtiyaçlarına koştu. Ondan evvelki dönemde de Simav Depremi’nde aynı şeyi yapmıştı. Türk Kızılayı her yerde ve her zaman darda olanların, kimseye ulaşamayanların yanında olmayı görev bilir. Van Depremi’nde, çok büyük bir sınav verdik. Bununla birlikte çok büyük dersler aldık” dedi.

Türk Kızılayı Derneği Çorlu Şubesi’ne katkı sağlayan kurum ve kuruluşlarının temsilcilerine teşekkür belgelerinin verildiği törenin ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Editör : Tuğberk Erdem
2475 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu