Geleceğe Nefes Kampanyası Kapsamında, 800 Fidan Toprakla Buluştu
reklam
23 Kasım 2019
Geleceğe Nefes Kampanyası Kapsamında, 800 Fidan Toprakla Buluştu

Geleceğe Nefes Kampanyası Kapsamında, 800 Fidan Toprakla Buluştu

Geleceğe Nefes Kampanyası kapsamında fidan dikme etkinliğine katılan Çorlu Belediyesi çalışanları, fidanları toprakla buluşturdu. Etkinliğe katılan Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Çocuklarımıza yeşil bir doğa miras bırakmak, bizim görevimiz.” dedi.

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan “Geleceğe Nefes Kampanyası” kapsamında, ülke genelinde 11 milyon fidan toprakla buluştu. Kampanyaya katılan Çorlu Belediyesi, çalışanlarıyla birlikte fidan dikerek etkinliğe destek verdi. Türkiye’nin 81 ilinde ve 2 bin 23 farklı noktasında gerçekleştirilen etkinlik, 11 Kasım Pazartesi günü saat 11.11’de başladı. Düzenlenen etkinlik, tüm yurtta olduğu gibi Çorlu’da da büyük bir ilgi ve beğeniyle karşılandı. Çorlu Belediyesi tarafından, yaklaşık 800 adet fıstıkçamı, atkestanesi, erguvan, servi, çınar, Amerikan meşesi ve Amerikan dişbudak fidanının dikimi gerçekleştirildi.

BUGÜN FİDAN, YARIN NEFES

“Bugün Fidan, Yarın Nefes” sloganıyla başlatılan fidan dikimi, geleceğe yemyeşil bir doğa miras bırakmak isteyen çevreye duyarlı vatandaşları harekete geçirdi. Etkinliğin Çorlu’daki etabına; Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, belediye başkan yardımcıları, belediye personeli, meclis üyeleri, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinliğe katılanların “#11milyonfidan” etiketiyle sosyal medyada paylaştığı fotoğraf kareleri, büyük beğeni topladı.

ÇOCUKLARIMIZA, YEŞİL BİR DOĞA BIRAKACAĞIZ

Düzenlenen etkinlik hakkında kısa bir açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Çocuklarımıza bırakacağımız en önemli miras, temiz bir çevre ve yeşil bir doğadır. Çocuklarımıza yeşil bir gelecek bırakmak için, hep birlikte doğamıza sahip çıkacağız. Çocuklarımıza ağaç sevgisini aşılamak için, gelin hep birlikte fidan dikelim. Doğa ile iç içe, mutlu çocuklar yetiştirelim. Yeşile saygı duyan ve sevgi besleyen çocuklar, bizim geleceğimizdir.” dedi.

Fidan dikme etkinliğine katılan ve ağaç fidanlarını toprak ile buluşturmaktan çok mutlu olduklarını belirten vatandaşlar ise, “Fidan dikerek hem çocuklarımıza örnek oluyor hem de geleceğimize umutla bakıyoruz. Doğayı korumak ve gelecek kuşaklara taşımak adına, dünyayı yeşillendirmeye devam edeceğiz.” diye konuştular.

Editör : Tuğberk Erdem
1136 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu