Çorlu Kent Konseyi, PAKOP’la İlgili İtirazda Bulundu!
reklam
12 Mayıs 2023
Çorlu Kent Konseyi, PAKOP’la İlgili İtirazda Bulundu!

Çorlu Kent Konseyi, PAKOP’la İlgili İtirazda Bulundu!

Bakanlığın, Ergene’nin Karamehmet Mahallesi’nde yapılmak istenen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (PAKOP) İmar Planı’na onay vermesinin ardından harekete geçen Çorlu Kent Konseyi, bir haftalık askı sürecinin son gününde itirazda bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın, Ergene İlçesi Karamehmet Mahallesi’nde yapılmak istenen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (PAKOP) İmar Planı’na onay vermesinin ardından, toplumun her kesiminden olumusz sesler yükselmeye başladı. Bir haftalık askı sürecinin son gününde itirazda bulunan Çorlu Kent Konseyi tarafından yapılan basın açıklamasında, “Tekirdağ İli’mizin Ergene İlçesi sınırları içerisinde bulunan üç milyon metrekareye yakın verimli tarım topraklarında kurulmak istenen PAKOP Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan 1/5000 ve 1/1000’lik planları için, askı süresi içerisinde Çorlu Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri olarak itiraz dilekçemizi, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne teslim ettik. Daha önce ilan edilen 1/100.000 ve 1/25.000 planlarla ilgili olarak İdare Mahkemesi’nin ‘Yürütmeyi Durdurma’ kararı olmasına rağmen plan sürecinin devam ettirmenin hukuksuz olduğunu dile getirdik.

İlan edilen plana dayanak olarak görülen Toprak Koruma Kurulu’nun ‘Tarım Dışı Kullanıma’ izin veren kararı da bölgenin tarımsal stratejik önemi ile örtüşmemektedir. Tarımsal üretimin stratejik öneminin fark edildiği bir dönemde, böylesine bir yer seçimi ile yapılan plan, Trakya tarım topraklarının bütünlüğü açısından hatadır. Çorlu Kent Konseyi olarak şehrimizi, vatandaşlarımızı, yaşam kalitemizi, sağlığımızı, sosyal ve kültürel yapımızı etkileyecek düzenlemelerde, planlarda, projelerde ilgili mevzuatlar ve hukuk çerçevesinde müdahil olmaya kararlıyız.

Hem plan hem de plana konu olan Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi; Çorlu Kent Konseyi Çevre ve Sağlık Çalışma Grubu’muz, Bilim Kurulu’muz ve Hukuk Çalışma Grubu’muz tarafından takip edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerine yer verildi.

Yapılan itirazda; Hülya Perin (Çorlu Kent Konseyi Başkanı), Murat Sevgi (Çevre ve Sağlık Çalışma Grubu Başkanı), Ertan Arslan (Yürütme Kurulu Üyesi), Vildan Perçinoğlu (Genel Sekreter), Nevcihan Kale (Kadın Meclisi Başkanı), Furkan Biçer (Gençlik Meclisi Başkanı), Yasemin Ay Yüksel (Engelli Meclisi Başkanı), Yılmaz Demir (Yürütme Kurulu Üyesi), Engin Adıgüzeloğlu (Yürütme Kurulu Üyesi), Nuray Fıçıcı (Yürütme Kurulu Üyesi), Sedat Vatansever (Yürütme Kurulu Üyesi), Zihni Kumaşoğlu (Yürütme Kurulu Üyesi), Recep Soydan (Yürütme Kurulu Üyesi), M. Yaşar Narinoğlu (Yürütme Kurulu Üyesi), Onur Akçay (Yürütme Kurulu Üyesi), Alev Karakaş Ayan (Yürütme Kurulu Üyesi), Atilla Demir (Yürütme Kurulu Üyesi), Nayime Yılmaz            (Yürütme Kurulu Üyesi), Gülistan Yılmaz (Yürütme Kurulu Üyesi), Mahmut Murat Yetkin (Yürütme Kurulu Üyesi), Birol Dayan (Yürütme Kurulu Üyesi), Serkan Alkan (Yürütme Kurulu Üyesi), Canan Kıyıer (Çanakkale 57. Alay Çalışma Grubu Başkanı), Emre Sandıkçı (Kültür Sanat ve Tarih Çalışma Grubu Başkanı), Serhat Altay (Bisiklet ve Doğa Sporları Çalışma Grubu Başkanı), Esra Kazancı (Hayvan Hakları Çalışma Grubu) ve Görkem Topal (Tarım Çalışma Grubu)’ın imzası bulunuyor.
Editör : Tuğberk Erdem
551 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu