Depolama Tesisi, Eski Milletvekili ile Başkanı Karşı Karşıya Getirdi!
reklam
13 Mayıs 2023
Depolama Tesisi, Eski Milletvekili ile Başkanı Karşı Karşıya Getirdi!

Depolama Tesisi, Eski Milletvekili ile Başkanı Karşı Karşıya Getirdi!

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel; Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ eski Milletvekili Metin Akgün tarafından, Marmaracık Mahallesi’nde kurulmak istenen 3’üncü Sınıf Düzenli Depolama Tesisi’ne kesinlikle karşı olduğunu söyledi.

Marmaracık Mahallesi mevkiinde kurulmak istenen 3’üncü Sınıf Düzenli Depolama Tesisi, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 26’ncı Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün’ü karşı karşıya getirdi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Cumhuriyet Mahallesi’ne 500 metre mesafede olan bir yerde, böyle bir tesisin kurulmasını ben kesinlikle reddediyorum!” dedi.

Ergene İlçesi Marmaracık Mahallesi mevkiinde kurulmak istenen 3’üncü Sınıf Düzenli Depolama Tesisi ile ilgili olarak Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Sürecine Halkın Katılımı Toplantısı’nın; 12 Mayıs 2023 Cuma günü saat 10.00’da, Yulaflı Mahallesi’nde gerçekleştirileceğini kaydeden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, duyarlı Ergene halkını bu toplantıya katılmaya ve kurulması planlanan tesise karşı olmaya davet etti.

DEVLET HASTANESİ’NİN YERİNE ÇOK YAKIN!

Ergene’de henüz bir devlet hastanesi bulunmadığının altını çizen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ergene Devlet Hastanesi’nin yapılması planlanan alan ile arıtma çamurlarının depolanacağı alan, bir birine son derece yakın. Yeni hastane ile atık depolama tesisi çok yakın, neredeyse yan yana! İnsan sağlığını tehdit edeceği ön görülen böyle bir tesisin, sağlık tesisi ile yan yana olması hiçbir şekilde izah edilemez.” diye konuştu.

KUM OCAĞINANIN YERİNE, DEPOLAMA TESİSİ DÜŞÜNÜLÜYOR!

Bölgede faaliyet gösteren kum ocağına, arıtma çamurlarının döküleceği depolama alanı oluşturulmak istendiğini kaydeden Yüksel, “Tüm hemşerilerimizden; bölgemizde kurulmak istenen, bölgemizi derinden etkileyecek, artıma çamurlarının döküleceği, yer altı sularının etkileneceği bu projeye karşı durmalarını istiyorum. Bu konuda destek bekliyorum. Bölge, bizim bölgemiz. Biz burada yaşadık, bizim çocuklarımız da burada yaşayacak. O yüzden bu tür tesislerin burada yapılmasını hem ben uygun görmüyorum hem de belediye olarak uygun görmüyoruz. Bu konuda; tüm halkımızdan, tüm hemşerilerimizden, tüm derneklerimizden ve çevre derneklerinden destek bekliyorum. Cumhuriyet Mahallesi’ne 500 metre mesafede olan bir yerde, böyle bir tesisin kurulmasını ben kesinlikle reddediyorum. İnşallah bu konuda vatandaşlarımız da duyarlı olacaktır ve bu karar geçmeyecektir. İnşallah geçmez diye düşünüyorum.” dedi.

ERGENE BELEDİYESİ OLARAK, PAKOP’A DA KARŞIYIZ!

Ergene’nin Karamehmet Mahallesi sınırları içerisinde kurulması planlanan Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (PAKOP) konusuyla ilgili olarak da kısa bir değerlendirmede bulunan Yüksel, “Karamehmet Mahallemizde çok yakınımızda kurulmak istenen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (PAKOP) ile ilgili olarak da resmi itirazımızı yaptık.” dedi.

2022 yılının Ocak ayında, Tekirdağ’ın tüm belediye başkanları ve il genelinde yer alan oda ve derneklerin temsilcilerinin katılımıyla, PAKOP’un kurulmak istendiği birinci sınıf tarım alanında ortak basın açıklaması düzenlenmişti. Tüm belediye başkanları adına açıklamayı okuyan ve ‘12 belediye başkanı olarak havaya, suya ve toprağa sahip çıkmak kaydı ile her türlü yatırımın ve yatırımcının yanında olduklarını’ belirten Yüksel, “Kurulmak istenen OSB’deki yatırımcılarımız, yüzde 50 doluluk oranı olan herhangi bir OSB’mizde; havamızı, suyumuzu, toprağımızı koruyacak ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacak her türlü yatırımı yapabilir. Biz 12 belediye başkanı olarak, bu yatırımları ve yatırımcıyı destekleriz. Sonuç olarak hali hazırda devam eden mahkeme süreçlerinin, hep birlikte takipçisi olacağız.” açıklamasında bulunmuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
638 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu