SECAP İç Paydaş Eğitimleri Tekirdağ'da Başladı
reklam
26 Mayıs 2023
SECAP İç Paydaş Eğitimleri Tekirdağ'da Başladı

SECAP İç Paydaş Eğitimleri Tekirdağ'da Başladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Enerji A.Ş iş birliği ile hazırlanan “Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı” (SECAP) çerçevesinde gerçekleştirilen lansman toplantısının ardından, paydaşlar için bilgilendirme eğitimlerine başlandı.

SECAP (Sustainable Energy and Climate Action Plan- Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı) projesi kapsamında yer alan iç paydaşlar için bilgilendirme eğitimlerine başlandı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen ve çalışmaların İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı Enerji Yönetimi ve İklim Değişikliği Şube Müdürlüğü tarafından yürütüldüğü toplantıya, konuyla ilgili daire başkanlıklarında görev yapan teknik personelden oluşturulan 50 kişilik proje çalışma grubu katıldı. Proje danışmanları Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Özbakır ve Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan Kurtarır’ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıda yapılan sunumlarla, süreç hakkında detaylı bilgiler aktarıldı.

Doç. Dr. Erhan Kurtarır’ın, eylem planı ile ilgili teknik bilgileri paylaştığı toplantıda, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Özbakır da bir konuşma yaptı.

Prof. Dr. Özbakır, yaptığı konuşmada, “Günümüzde, kentlerin önündeki en önemli sorunlardan biri iklim değişikliğidir. İklim biliminin dikkat çektiği tehditler nedeniyle her ülke, ulusal ve yerel ölçekte acilen tedbirler ve önlemleri harekete geçirmek mecburiyetindedir. İklim değişikliği, karmaşık bir konudur. Kentlerin iklim değişikliğine karşı alacağı tedbirler, kamu kurumlarından tüm vatandaşlara kadar ciddi bir bakış açısı ve eylem değişikliğini gerektirir. Kurum içinde; iklim değişikliği konusundaki tedbirlerle ilgili bir seferberliği mümkün kılacak, kültürel değişimi başlatacak adımlar atmalısınız. Bu eylem planının hazırlık ve uygulanma sürecinin, hem belediye çalışanları hem de vatandaşlarca sahiplenileceği şartları nasıl oluşturulacağı, mutlaka belirlenmelidir.” dedi.

Gerçekleştirilen eğitimde doğrudan, dolaylı ve diğer dolaylı seragazı salınımları belirlenerek bir envanterin oluşturulması gerektiği ve oluşturulacak envanter için gerekli hesaplamaların neler olduğu ile ilgili teknik bilgilendirmeler yapıldı.
Editör : Tuğberk Erdem
726 Okunma
SECAP İç Paydaş Eğitimleri Tekirdağ'da Başladı
SECAP İç Paydaş Eğitimleri Tekirdağ'da Başladı
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu