Abdülhamit Han Ortaokulu, Zirvede Yer Aldı
reklam
12 Mayıs 2023
Abdülhamit Han Ortaokulu, Zirvede Yer Aldı

Abdülhamit Han Ortaokulu, Zirvede Yer Aldı

Çorlu Belediyesi tarafından Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğinde yürütülen “Sıfır Atık Uygulamaları” kapsamında, Çorlu’da eğitim veren okullar arasında düzenlenen Atık Pil Toplama Yarışması sonuçlandı.

2022 yılında düzenlenen Atık Pil Toplama Yarışması hakkında açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Güner Çetin, “Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) iş birliğiyle yürütülen ‘Sıfır Atık Uygulamaları’ kapsamında, kent genelinde eğitim veren okullarımızın katılımıyla gerçekleştirilen Atık Pil Toplama Yarışması sonuçlandı.

Yarışmaya katılan okullarımızda toplamda 2 bin 657 kg atık pil toplanırken, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimizce yapılan tartım işlemi sonucunda 288 kilogram atık pil toplayan Abdülhamit Han Ortaokulu yarışmada birinciliği elde etti. Yarışmada 265 kg atık pil toplayan Özel Çorlu Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Anadolu Lisesi ikinci, 251 kg atık pil toplayan Şehit Hamza Çavuş İlkokulu ise üçüncü oldu.

Sıfır atık çalışmalarımız ile bir yandan israfın önüne geçerken, diğer yandan da çevre kirliliğini azaltmak ve doğal kaynakları verimli kullanmak için neler yapmamız gerektiği konusunda okullarımızda gerçekleştirdiğimiz eğitimlerin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Öğretilerin karşılık bulması bizim için çok önemli. Bu kapsamda geri dönüşümün ve çevreyi korumanın ne kadar çok önemli olduğunu sevgili çocuklarımıza anlatmanın en kolay yollarından biri de şüphesiz onları da buna dâhil etmektir.

Bu yüzden geleneksel hâle getirdiğimiz Atık Pil Toplama Yarışması’na katılarak çevreye duyarlılık konusunda gösterdikleri değerli katkıları için sevgili çocuklarımıza ve okullarımızın kıymetli idarecilerine çok teşekkür ederim. Temiz bir çevre ve yaşanılabilir bir gelecek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yarışmanın sona ermesinin ardından Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Güner Çetin ve Temizlik İşleri Müdürü Cahit Kurt, Atık Pil Toplama Yarışması’nda dereceye giren okulları ziyaret ederek satranç eğitim seti, futbol topu, voleybol topu, basketbol topu ve spor setleri ile robotik eğitim seti hediyelerini okullara teslim ettiler.

Editör : Tuğberk Erdem
471 Okunma
Abdülhamit Han Ortaokulu, Zirvede Yer Aldı
Abdülhamit Han Ortaokulu, Zirvede Yer Aldı
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu