Bakanlığın Onayladığı PAKOP İçin Askı Süreci Başladı!
reklam
30 Nisan 2023
Bakanlığın Onayladığı PAKOP İçin Askı Süreci Başladı!

Bakanlığın Onayladığı PAKOP İçin Askı Süreci Başladı!

Ergene İlçesi Karamehmet Mahallesi’ne yapılmak istenen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (PAKOP) imar planı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı. İmar planı, 26 Nisan 2023 tarihinden itibaren bir hafta süreyle askıda kalacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (PAKOP) ile ilgili bir duyuru yaptı. “Tekirdağ PAKOP Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi İlk İmar Planı Onayı” denilerek yapılan açıklamanın devamında, “Bakanlığımızca, 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu ve 4562 sayılı OSB Kanunu uyarınca, 24 Nisan 2023 tarihinde e-imza ile onaylanmıştır. 26 Nisan 2023 tarihinden itibaren, 1 hafta süre ile ilan olunur.” ifadelerine yer verildi.

İTİRAZ SÜRECİ, 02 MAYIS’TA SONA ERECEK

2 milyon 700 bin metrekare alan üzerine kurulması planlanan PAKOP Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından “İmar Planı Onayı” verilmesinin ardından, bir haftalık askı süreci başladı. Tarım açısından elverişli toprakların üzerinde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulmasına karşı olan yöre halkı ve siyasiler, açıklanan onay kararının ardından itiraza hazırlanıyor. Yargı süreçlerinin de devam ettiği PAKOP’la ilgili itiraz süreci, 02 Mayıs 2023 Salı günü sona erecek.

ERGENE BELEDİYESİ İTİRAZA HAZIRLANIYOR!

Tekirdağ’daki belediyelerin ve kurumların, askıya çıkan PAKOP Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi İmar Planı’na itiraz etmesine kesin gözüyle bakılıyor. PAKOP’la ilgili olarak harekete geçen Ergene Belediyesi’nin, onay kararına itiraz etmeye hazırlandığı belirtiliyor. Daha önce de açıklanan “Üst Ölçek Planı” hakkında dava açılmış, mahkeme yürütmeyi durdurma kararı almıştı. Buna rağmen 1/1000’lik ve 1/5000’lik planların onaylanması, gösterilen tepkileri artırdı.

TÜM BELEDİYELER PAKOP’A KARŞI

PAKOP’a “Çevre Plan Değişikliği Onayı” verilmesinin ardından harekete geçen belediye başkanları, 25 Ocak 2022 tarihinde eksiksiz olarak bir araya gelerek verilen karara tepki göstermişti. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başta olmak üzere PAKOP’un kurulacağı alanda yapılacak ortak basın açıklaması için bir araya gelen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Hayrabolu Belediye Başkanı Osman İnan, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, vatandaşlardan büyük takdir toplamıştı.

MEVCUT OSB’LERİN DOLULUK ORANI YÜZDE 50

12 Belediye Başkanı adına hazırlanan ortak basın açıklamasını okumak üzere kürsüye gelen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ergene ilçemizde mevcutta 4 adet OSB bulunmaktadır. OSB’lerimizin doluluk oranı, ortalama yüzde 50’dir. Mevcut kurulmak istenen OSB’deki yatırımcılarımız, yüzde 50 doluluk oranı olan herhangi bir OSB’mizde havamızı, suyumuzu, toprağımızı koruyacak ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacak her türlü yatırımı yapabilirler. Biz 12 Belediye Başkanı olarak, bu yatırımları ve yatırımcıyı destekleriz. Sonuç olarak hali hazırda devam eden mahkeme süreçlerinin, hep birlikte takipçisi olacağız. Belediye Başkanları olarak bu konuda hemşerilerimize, doğamıza ve üzerimizdeki sorumluluk bilincine yakışır bir şekilde hareket etmeye devam edeceğiz. Basın açıklamamıza katılan herkesi, sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” ifadelerini kullanmıştı.
Editör : Tuğberk Erdem
552 Okunma
Bakanlığın Onayladığı PAKOP İçin Askı Süreci Başladı!
Bakanlığın Onayladığı PAKOP İçin Askı Süreci Başladı!
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu