Depremzedelerin Ziyareti, Yeni Eleştirileri Beraberinde Getirdi!
reklam
25 Mayıs 2023
Depremzedelerin Ziyareti, Yeni Eleştirileri Beraberinde Getirdi!

Depremzedelerin Ziyareti, Yeni Eleştirileri Beraberinde Getirdi!

Yaşanan deprem felaketinin ardından ilimizde misafir edilen vatandaşlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak’a teşekkür ziyaretinde bulundular. ‘Gündemi normalleştirme çabası’ olarak değerlendirilen ziyaret, yeni eleştirileri de beraberinde getirdi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilin etkilendiği deprem felaketinin ardından, 8 Şubat 2023 tarihi itibariyle ilimize gelmeye başlayan ve tüm ihtiyaçları Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan depremzede vatandaşlar, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler.

BAŞKAN ALBAYRAK ve EKİBİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Deprem felaketinin ardından kendilerine sahip çıkan ve her türlü ihtiyaçlarını karşılayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne minnet duygularını ifade eden depremzedeler, “Biz, depremzedeler olarak, çok büyük bir felaket yaşadık. Evimizi, barkımızı, yakınlarımızı kaybettik. Çok zor süreçten geçtiğimiz bir dönemde, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bize kucak açtı. Bizi misafir ederek, her türlü ihtiyaçlarımızı karşıladılar. Bizlerle ve çocuklarımızla yakından ilgilendiler. Memleketimizden uzakta olduğumuzu bize hissettirmemek için ellerinden geleni yaptılar. Yaşadığımız sıkıntıları hafifletmek için çok çaba sarf ettiler. Ancak dün itibariyle çıkan bazı haberlerden dolayı üzüntümüzü belirtmek ve yapılan herşey için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne, Başkan Albayrak’a ve ekibine teşekkür etmek üzere bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Tamamen kendi hür irademizle buradayız. Zor günlerimizde bize kucak açan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Albayrak’a minnet borçluyuz.” diyerek duygularını ifade ettiler.

DEPREMZEDE VATANDAŞLARIMIZIN, HER ZAMAN YANINDAYIZ!

Depremzede vatandaşların ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Albayrak, “8 Şubat tarihinden itibaren 569 depremzede vatandaşımızı, Tekirdağ’ımızda misafir ettik. Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, tüm imkânlarımızı deprem bölgesi için seferber ettik. Ancak son 1 gün içerisinde, kara propaganda yapılmak suretiyle depremzede vatandaşlarımız üzerinden kurumumuz ile ilgili yapılan asılsız haberler ve paylaşımlarla algı operasyonu yapılmaya çalışılmaktadır. Ancak depremzede vatandaşlarımızın yapmış oldukları ziyaret ve bize olan minnet duygularını samimiyetle ifade etmeleri, yapılmak istenen kara propaganda ve bu algı operasyonuna en güzel cevap teşkil etmektedir diye düşünüyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak depremzede vatandaşlarımıza sırtımızı çevirmemiz, onları sahipsiz bırakmamız asla ve asla söz konusu dahi olamaz.” dedi.

GERÇEKLER ORTADAYKEN, KARA PROPAGANDA YAPILIYOR

Açıklamalarına devam eden Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz tarafından arama kurtarma, enkaz kaldırma, sosyal yardımlar, sağlık hizmetleri, altyapı onarım faaliyetleri yürütüldüğü; dahası yüzlerce depremzede vatandaşımızın Tekirdağ’daki otellerde çok iyi koşullarda ağırlandığı, tüm ihtiyaçlarının giderildiği, kentimize uyum sağlamalarına yönelik pek çok etkinliğin düzenlendiği, tüm bu hizmetlerin afetzedelerimizce memnuniyetle karşılandığı gerçeği ortadayken, kara propaganda uygulanarak kurumumuz aleyhinde haber ve yayınlar yapılmaktadır.” diye konuştu.

SÜREÇ, KASITLI BİR ŞEKİLDE SABOTE EDİLİYOR

Albayrak, “Hâlbuki Tekirdağ Valiliği ve AFAD’ın depremzedelerin misafir edilmesi ile ilgili süreçten bilgileri vardır. Yapılan asılsız yayın ve paylaşımlarla yürütülen algı operasyonu ile kamuoyunda AFAD ile Tekirdağ Valiliği’nin bu süreç hakkında bilgisi yokmuş ve depremzedeler kapı önüne konuluyormuş gibi bir izlenim oluşturulmaya çalışılmakta ve bu hizmet süreci, kasıtlı bir şekilde sabote edilmektedir.” dedi.

HALKIMIZ, ALGI OPERASYONUNA PRİM VERMEYECEKTİR

Albayrak, yaptığı açıklamanın son bölümünde, “Kısacası Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da depremzede vatandaşlarımızın yanındadır. Halkımız; şahsıma, bürokratlarıma ve kurumumuza yönelik yapılan kara propaganda ve algı operasyonuna prim vermeyecektir. Ben, depremzede vatandaşlarımıza ziyaretleri için teşekkür ediyorum. Bir kez daha her zaman ve her şartta yanlarında olduğumuzu üstüne basa basa vurguluyorum.” diye konuştu.

ZİYARET, YENİ ELEŞTİRİLERİ DE BERABERİNDE GETİRDİ

Kentteki otellerde misafir ettiği 569 depremzedeye verdiği hizmeti 21 Mayıs’ta sonlandıracağını açıklayarak ülke gündeminin adeta zirvesine oturan, akabinde yapılan yeni bir açıklamayla ‘hizmet süresinin uzatıldığını’ duyuran Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a gerçekleştirilen ziyaret, yeni eleştirileri de beraberinde getirdi. Siyasi çevreler tarafından ‘gündemi normalleştirme çabası’ olarak yorumlanan ziyaret, İktidar Partisi’nin temsilcileri tarafından ise ‘depremzede vatandaşların, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın ayağına çağırıldığı’ gerekçesiyle yapılan yeni eleştirilerin hedefi haline geldi. Bununla birlikte yaşanan duruma tepki gösteren depremzede vatandaşların ziyaret programına özellikle katılmadığı belirtilirken, İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından otele yerleştirilen depremzedelerin, seçimlerden hemen sonra bulundukları otelden çıkarılma girişiminde bulunulduğu yönündeki iddialar üzerine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve sorumluluğu tespit edilecek diğer belediye görevlileri hakkında soruşturulma başlatışmıştır.” ifadelerine yer verildi.
Editör : Tuğberk Erdem
575 Okunma
Depremzedelerin Ziyareti, Yeni Eleştirileri Beraberinde Getirdi!
Depremzedelerin Ziyareti, Yeni Eleştirileri Beraberinde Getirdi!
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu