01 Mayıs Kutlamaları, Atatürk Meydanı’nda Yapılacak!
reklam
30 Nisan 2023
01 Mayıs Kutlamaları, Atatürk Meydanı’nda Yapılacak!

01 Mayıs Kutlamaları, Atatürk Meydanı’nda Yapılacak!

01 Mayıs Çorlu Platformu tarafından düzenlenecek olan 01 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının adresi, Atatürk Meydanı oldu. Saat 13.30’da başlayacak olan kutlama programının, coşkulu anlara ev sahipliği yapması bekleniyor.

01 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne sayılı günler kala, sendikalar ve siyasi partiler hazırlıklarını aralıksız olarak sürdürüyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan 01 Mayıs Çorlu Platformu Sözcüsü ve aynı zamanda Belediye-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı İbrahim Özçelik, “01 Mayıs’ta herkesi, Atatürk Meydanı’nda, emeğin sesini yükseltemeye çağırıyoruz.” dedi.

İŞÇİ SINIFI, 01 MAYIS’A ZORLU KOŞULLARDA GİRİYOR

Özçelik, “İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü 01 Mayıs, bu yıl Türkiye’de seçim arifesinde kutlanacak. İşçi ve emekçiler hem 01 Mayıs’a hem de seçimlere, ciddi bir geçim sıkıntısı altında gidiyor. Asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığı, yoksulluk sınırının ise dörtte birine denk geldiği bir süreçte emekçiler, beslenme ve barınma gibi en temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanıyor. Her geçen gün daha fazla çalışmalarına rağmen ücretlerinin düştüğü, örgütlü işyerlerinde yapılan toplu iş sözleşmeleri ile kazanılan hakların TÜİK’in sahte enflasyon rakamlarıyla cebimizden çalınan satın alma gücü hırsızlığının hat safhaya ulaştığı bir dönemden geçiyoruz. Böyle bir dönemdeyken; din, dil, ırk fark etmeksizin bütün işçiler akın akın alanlarda olup günümüzü sahiplenmeliyiz.” diye konuştu.

KİTLESEL OLARAK HAKLI TALEPLERİMİZİ HAYKIRACAĞIZ

Açıklamasına devam eden Özçelik, “Seçime giderken, alanlarda kitlesel olarak haklı istek ve taleplerimizi haykırmak, iktidarın seçileceği bu günlerde daha da önem kazanıyor. Emekçiler üzerindeki ekonomik ve psikolojik baskıya ‘Artık yeter!’ demeli. Ekonominin durumu ortada, işçilerin yaşam koşulları artık daha da dipte… Emekçiler, ekonomik ve psikolojik buhran içerisinde umutsuzluğa kapılmış vaziyette. Örgütlü mücadelede emek örgütleri ve sendikalar, sistemin dayatmasıyla yasal olmayan hukuksuz çelmelerle baş etmeye çalışıyorken; yanımızda oturan komşumuza, aynı hatta çalıştığımız arkadaşımıza bu sürecin önemini anlatmalı, emeğin gücünü alanlara taşımalı ve iktidara aday tüm siyasilere de bu gücü göstermeliyiz. 01 Mayıs’taki heyecan ve işçilerin göstereceği güç, seçim gününe de umut olmalı.” dedi.

SAAT 13.30’DA ATATÜRK MEYDANI’NDAYIZ

Özçelik, “Bizler, 01 Mayıs Çorlu Platformu bileşenleri olarak; tüm emekçileri ve emek dostlarını 01 Mayıs Pazartesi günü saat 13.30’da Çorlu Atatürk Meydanı’na, emeğin sesini yükseltmeye ve emeğin hakkını yerden kaldırmaya davet ediyoruz. Yaşasın 01 Mayıs, Alanlardayız…” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
475 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu