Beyhan'ın Ölüm Nedeni, Kene Isırması Değil!
reklam
04 Temmuz 2012
Beyhan'ın Ölüm Nedeni, Kene Isırması Değil!

Beyhan'ın Ölüm Nedeni, Kene Isırması Değil!

Çorlu’da matbaacılık yapan Tamer Beyhan, tatil dönüşü geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Tekirdağ Valiliği, KKKA nedeniyle hayatını kaybettiği öne sürülen Beyhan’ın, genel sağlık durumunun kötü olması nedeniyle vefat ettiğini açıkladı.

Geçtiğimiz hafta ikinci evliliğini gerçekleştirdiği öğrenilen ve bu sebeple balayı tatiline giden Tamer Beyhan, tatil dönüşü ateşlenerek ailesi tarafından Çorlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada muayene edilerek tekrar evine gönderilen Beyhan, 3 gün sonra şiddetli ateş şikâyetiyle yeniden Çorlu Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilmesinin ardından sürekli olarak kan verilen ve vücudundaki kanın değişmesine çalışılan Beyhan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Kilitli tabutla defnedildi

Beyhan’ın yakınları, Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’nden cenazeyi teslim alarak Çorlu’ya getirdi. Yapılan tetkiklere göre 7 tahlilden 5’inin Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını işaret etmesi üzerine cenaze, özel olarak derin kazılan mezara kireçlenerek ve iş makinelerinin de yardımıyla kilitli tabutla defnedildi. Çorlu İlçe Sağlık Grup Başkanlığı yetkililerinin de refakat ettiği cenaze defin işleminde tabut, ipler yardımıyla mezara indirildi ve daha sonra kireçlenerek üzerine iş makinesiyle toprak atıldı. Merhumun cenaze namazı ise, cenaze aracından indirilmeden kılındı.

Genel sağlık durumu nedeniyle vefat etti

Ankara’da bulunan Mikrobiyoloji ve Viroloji Laboratuarı’nda gerçekleştirilen incelemelerin ardından Beyhan’ın ölüm nedeninin, kene ısırması olmadığı açıklandı. Tekirdağ Valiliği tarafından yapılan basın açıklamasında; “Çorlu Devlet Hastanesi Baştabipliği’nce 27.06.2012 tarihinde yüksek ateş ile başvuran ve KKKA şüphesiyle değerlendirilen genel durumunun kötü olması nedeniyle Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilmiştir. Üniversite hastanesinde yoğun bakımda tedavi altına alınmıştır. Vatandaşımızdan KKKA ön tanısı olarak değerlendirilen hastadan kesin tanı konulması için kan numunesi alınarak 28.06.2012 tarihinde Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu’nun ulusal referans laboratuarı olan Ankara’da bulunan Mikrobiyoloji ve Viroloji Laboratuarı’na gönderilmiştir. Vefat eden vatandaşımızın hastalığı ile ilgili olarak kene öyküsü bulunmamaktadır. Hasta Tamer Beyhan genel sağlık durumunun kötü olması nedeniyle 29.06.2012 tarihinde vefat etmiştir. Laboratuar sonuçları gelmeden hastanın vefat etmesi nedeniyle KKKA şüpheli vaka olarak defnolunmuştur. Ankara Mikrobiyoloji ve Viroloji Laboratuarı’nca kan numunesi iki defa çalışılmış ve sonuç negatif (-) olarak bulunmuştur. Ancak sonuçlar, Tamer Beyhan KKKA şüpheli vaka olarak defnedildikten sonra belli olmuştur. Vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine de başsağlığı diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Gereken duyarlılığı göstermeye devam edin

Tekirdağ Valiliği tarafından yapılan açıklamada; “İlimizde KKKA vakasına rastlanmamış olmasına rağmen vatandaşlarımızın gereken duyarlılığı göstermeye devam etmesi gerekmektedir. Hayvan barınaklarına, kırsal alanlara, orman kenarı ve tarım arazileri ile bu gibi yerlere gidenler mümkün olduğunca vücutta açık kısım kalmamasına özen göstermeli, kenelerin daha kolay fark edilmesi nedeniyle açık renkli elbise tercih etmelidirler. Kenelerin vücuda girebileceği yerlerin kapatılması (örneğin pantolon paçalarının çorap içine alınması, çizme giyilmesi) gerekmektedir. Dönüşte mutlaka vücut ve elbiseler kene yönünden kontrol edilmeli, kene varsa uygun şekilde uzaklaştırılmalıdır. Keneler hiçbir şekilde elle ezilmemelidir. Kene çıkartıldıktan sonra 10 gün süre ile takip edilmeli, ani başlayan ateş, baş ağrısı, yoğun halsizlik, bulantı, kusma, ishal ve kanama gibi şikâyetlerin olması durumunda sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Halkımıza sağlıklı günler dileriz” denildi.
Editör : Tuğberk Erdem
3010 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu