Gelmeyeceğini Zannettiğimiz O Felaket, Bugün Kapımızı Çaldı
reklam
10 Ekim 2011
Gelmeyeceğini Zannettiğimiz O Felaket, Bugün Kapımızı Çaldı

Gelmeyeceğini Zannettiğimiz O Felaket, Bugün Kapımızı Çaldı

Çorlu Çevre Gönüllüleri Derneği (ÇÇGD)’nin yeni merkez ofisinin açılışı, 7 Ekim Cuma günü gerçekleştirildi. Merkezin açılışında konuşan ÇÇGD Başkanı Atıf Mutlu; “Gelmeyeceğini zannettiğimiz o felaket, bugün kapımızı çaldı” dedi.

ÇÇGD, Vakıf İş Merkezi’nin 5’inci katında bulunan yeni merkez ofisini hizmete açtı. 7 Ekim Cuma günü gerçekleştirilen açılışa; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanlığı’nın, Çorlu Kültür ve Sanat Derneği’nin, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çorlu Şubesi’nin, Rotary Kulübü’nün, Lions Kulübü’nün, İlçe Koordinasyon Kurulu’nun, Hayvan Hakları Koruma Platformu’nun, Tüketiciler Derneği Çorlu Temsilciliği’nin temsilcileri ve basın mensupları katıldı. Açılışta konuşan ÇÇGD Başkanı Atıf Mutlu; “Derneğimizin, yeni merkezinin açılışına hoş geldiniz. Çok değil -20/25 yıl önce-, ‘Gün gelecek; Çorlu Deresi’nde balık tutamayacağız, yıkanamayacağız, hatta kenarında piknik bile yapamayacağız’ diyenlere, ‘Felaket tellallığı yapıyor!’ derdiniz herhalde. Ama gelmeyeceğini zannettiğimiz o felaket, bugün kapımızı çaldı” dedi.

Geri dönülemez noktaya geleceğiz

Konuşmasına devam eden Mutlu; “Yaşamımızı kolaylaştırma peşinde koşarken -bilerek ya da bilmeyerek-, çevremizi feda etmeye başladık. Yani çağdaş yaşamayı yanlış anlamamız, doğa ile aramızın bozulmasına sebep oldu. Kaş yapalım derken, göz çıkardık! Yalnız dereleri mi kirlettik? Tabii ki hayır… Bununla yetinmeyip, havamızı da bozduk. Hava kirliliği öylesine arttı ki; Tekirdağ İli, 189 mikrogram/m³ kükürtdioksit miktarı ile 2010 yılı ‘Hava Kirlilik Şampiyonu’ oldu. TÜİK’in, 25 Mayıs 2010 tarihinde yayınladığı 2009- 2010 Kış Dönemi Hava Kalitesi İstatistiği raporunda yer alan bu veriler de; çocuklar, yaşlılar ve kronik akciğer veya kalp hastalığı olanlar için tehlike sınırı demek. Çevremizi kirletmeye bu hızla devam edersek, kirlilik geri dönülemez noktaya gelecek” şeklinde konuştu.

Borcumuz var!

Mutlu; “Biz, Çorlu Çevre Gönüllüleri Derneği olarak 2007 yılından beri, bu olumsuz gidişi hiç değilse yavaşlatmak için, çocuklarımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz. ‘Ergene Nehri, temizlensin’ diyoruz. Arıtma sistemleri, kâğıt üzerinde değil gerçekten çalışsın istiyoruz. ‘Kirletici sanayi, artık kurulmasın’ diyoruz. Yani Çorlu’muzu henüz tamamen kaybetmemişken önümüzdeki yılları, “Ben” değil “Biz” diyenlerle, beraber oluşturma sevdasına düştük. Çünkü bu kente borcumuz var. Çünkü çocuklarımız bizden alacaklı. Çünkü sağlığımız bu kentin sağlıklı olmasına bağlı. Çünkü ekmeğimiz bu topraktan çıkıyor” dedi.

Çorlu Belediyesi’ni yürekten alkışlıyorum

Çevre konusunun, önce insani sonra da Anayasal bir görev olduğunu dile getiren Mutlu; “Bildiğiniz üzere, Anayasamızın 56’ncı maddesi; ‘Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek, Devletin ve vatandaşların ödevidir’ hükmüne amirdir. Bugüne kadar yaşadığı kent için zaman, para ve emek harcayan herkesi, saygı ve minnetle anıyorum. Özellikle Çorlu Belediye Meclisi’nin, uzun zamandan beri kurulmasına karşı mücadele verdiğimiz, ‘Karatepe Entegre Katı Atık Bertaraf ve Enerji Üretim Tesisi’ konusunda yapmış olduğu yanlıştan dönme erdemi göstererek Çorlu halkı ile beraber olmasını yürekten alkışlıyorum” diye konuştu.

Kentim sağlıklıysa, kendim de sağlıklıyım

Mutlu; “Bugünden itibaren de Çorlu’da yaşayanların, hayatını; beden, zihin ve ruh sağlığı içinde sürdürmesini sağlamak için 2007’de yola çıkmış olan derneğimize, “Kentim Sağlıklıysa, Kendim De Sağlıklıyım” diyerek gereken desteği vereceğine inanıyoruz. Çorlu’nun geleceğinin, bugünkü halini aratmaması dileklerimle hepinize teşekkür eder, saygılarımı sunarım” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
2257 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu