Grup Başkanvekili Ünal: “Cadı Avı Yapılacağı Algısına Kimse Kapılmasın!”
reklam
27 Mart 2014
Grup Başkanvekili Ünal: “Cadı Avı Yapılacağı Algısına Kimse Kapılmasın!”

Grup Başkanvekili Ünal: “Cadı Avı Yapılacağı Algısına Kimse Kapılmasın!”

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal: “Türkiye Cumhuriyeti, bir hukuk devletidir. Yetkisini aşan, devletin yetki ve imkânlarını başka amaçlarla kullanan birileri varsa, devlet bunun gereğini yapar. Ama cadı avı yapılacağı algısına kimse kapılmasın!”

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO)’na gerçekleştirdiği ziyarette konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal; “Türkiye’de hiçbir şey, hukukun dışında cereyan etmez. Türkiye Cumhuriyeti, bir hukuk devletidir. Anayasal çerçevesi bellidir. Yetkisini aşan, devletin yetki ve imkânlarını başka amaçlarla kullanan birileri varsa, devlet bunun gereğini yapar. Burada, şöyle bir şeyi kimse beklemesin! Bir kesime karşı ya da bir gruba karşı cadı avı başlatılacakmış gibi korku ve kaygı üreten, yurtta kalan çocuklara ve dershanede görev yapan öğretmenlere; “Annenizi, babanızı arayın! Seçimlerden sonra bunlar iktidarda kalırlarsa, bizi içeri atacaklar…” diyerek kara propaganda yaptıran bir akıl, hastalıklı bir akıldır. Ya da bir operasyonun, bir projenin parçasıdır. Bir suç unsuru varsa, o da bellidir” dedi.

“Kaset ve şantaj siyaseti yapmak, gayri ahlâkidir”

Ünal; “Devletin içinde birileri yetkilerini aşmışlarsa, devletin işleyişi dışında ve devlet dışı yerlerden talimat almışlarsa, bu da tespit edilmişse, tabi ki devlet gereğini yapacaktır. Suça karışmış kim varsa, haddini ve yetkisini aşanlara devlet gereğini yapar. Ama cadı avı yapılacağı algısına kimse kapılmasın! Bu konu kara propagandaya dönüştürülerek, masum ve samimi insanlarımız bu kavganın içine çekilmesin. Kirli ittifakların içine girmek, kaset ve şantaj siyaseti yapmak ve bu sayede siyaseti dizayn etmek, gayri ahlâkidir” diye konuştu.

“Kapatılma kararından sonra Türkiye ile temas kuruldu”

Sosyal paylaşım sitesi Twitter’ın kapatılması ile ilgili sorulan soruları da yanıtlayan Ünal; “Ülkemizdeki 600’e yakın mahkeme kararını hiçe sayan, Türkiye Cumhuriyeti Kanunları’nı dikkate almayan, sanki Türkiye Cumhuriyeti yokmuş gibi davranan, Türkiye’de milyonlarca kullanıcısı bulunan ve bu kullanıcılar üzerinden milyon dolarlık reklam geliri elde eden Twitter, kapatılma kararı alındıktan hemen sonra avukatları aracılığıyla Türkiye ile temas kurdu. “Biz, üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz” dediler. İnsanların kişisel hakları ihlal edilirken bunları dikkate almayacaksınız, kapatılma kararı alınınca harekete geçeceksiniz. Bu, kabul edilebilir bir durum değildir” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
1816 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu