Alan Paşa; “Bu Millet Için, Nereye Yol Varsa Gideriz!”
reklam
15 Temmuz 2014
Alan Paşa; “Bu Millet Için, Nereye Yol Varsa Gideriz!”

Alan Paşa; “Bu Millet Için, Nereye Yol Varsa Gideriz!”

MHP Çorlu İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği iftar yemeğine katılmak üzere ilçeye gelen İstanbul Milletvekili Engin Alan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cezaevi sürecini nöbet olarak niteleyen Alan; “Bu millet için, nereye yol varsa gideriz!” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çorlu İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği iftar yemeğine katılmak üzere ilçeye gelen İstanbul Milletvekili Engin Alan, İlçe Teşkilatı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cezaevi sürecini nöbet olarak niteleyen Alan; “Nöbetimi vukuatsız olarak devrettim. Benim için orası da görev yeriydi. İçeride olduğum sürece, hiç kapıya bakmadım. ‘Ne zaman açılacak’ diye düşünmedim. Bu millet için, nereye yol varsa gideriz!” diye konuştu.

“Trakya bölgesi ile ayrı bir bağlantım var”

MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Tekirdağ İl Başkanı Enez Kaplan, Çorlu İlçe Başkanı Cüneyt Ergün, il ve ilçe teşkilatı yöneticileri ile partililerin de hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan İstanbul Milletvekili Engin Alan; “Bu, ilk araziye çıkışımız. Mümkün olduğunca, her yere yetişmeye çalışıyoruz. Çalışmalarımıza, İstanbul’dan başladık. Tekirdağ Milletvekilimiz Bülent Belen davet etti, Çorlu’ya geldim. İstanbul’un Anadolu Yakası’ndaki ilçeleri bitirmeden, size geldim. Benim buralarla gönül bağım var. Trakya bölgesi ile ayrı bir bağlantım var” dedi.

“1 Vekil, Tekirdağ’a çok az”

Çorlu’nun başlı başına ayrı bir yer olduğunu dile getiren Alan; “Çorlu, Türkiye’deki vilayetlerin yarısını, 2’ye-3’e katlar. Bu nedenle Çorlu’ya 1 vekil az, Tekirdağ’a çok az. Ben gönüllü olarak çalışmaya hazırım. Benim kızım, Tekirdağ Anadolu Lisesi’nde okudu. Burada görev yapıyordum, daha sonra Diyarbakır’a görevlendirildim. Kızım da oraya geldi. Operasyona katıldım, dönüşümde kızım evde yoktu. Komutan kızı diye sıkıştırmışlar. Geri döndü okuluna, Tekirdağ Anadolu Lisesi’nde devam etti. Alay Komutanı olarak Gökçeada’da görev yaptım. En son; Hasan Iğsız Paşa burada Kolordu Komutanı olarak görevliyken, ben de Gelibolu’dan ziyaretine gelmiştim. O nedenle buraları biliyor, hatırlıyorum. Bu bölgenin, benim için ayrı bir yeri var. Çorlu, güzel bir şehir… Partimiz de bu şehrin güzel yerinde ve binası da son derece güzel” diye konuştu.

“Bu millet için, nereye yol varsa gideriz!”

Silivri Cezaevi’nden tahliyesi nedeniyle kendisine geçmiş olsun dileklerini ileten basın mensuplarına hitaben konuşan Engin Alan; “Ben geçmiş olsun demiyorum. ‘Nöbetimi, vukuatsız olarak devrettim’ diyorum. Benim için orası da görev yeriydi. İçeride olduğum sürece, hiç kapıya bakmadım. ‘Ne zaman açılacak’ diye düşünmedim. Bu millet için, nereye yol varsa gideriz. Ben onu, görev kabul ettim. İsterlerse yarın yine girerim, ama tek şartım var: Milletime, devletime bir şey olmayacak!” dedi.

“Bu işin sonu yok!”

Tahliyesi sonrasında yaptığı sert açıklamaların sorulması üzerine ise Alan; “Ben orada; hak edenlere, hak ettiklerini söyledim. Bu hukuksuz süreçte, siyaseten yapılması gerekenleri yapacağım. Onlara göre çözüm, bizlere göre çözümsüzlük olan, ihanet olan yasa çıktı. 1 gün sonra İmralı’ya rapor etmeye gittiler. Bu işin sonu yok! Bu işin sonu, aziz milletimizin ne olup bittiğini anlamasından geçiyor. Siz eğer elinde silah olan adamla masaya oturursanız, istediğini alana kadar silahı elinde tutar. Zaten Cemil Bayık da bu yönde bir açıklama yaptı. Elinde silah tutan insanla masaya oturursanız, istediğini alana kadar silahı alnınıza dayar. Bu masumane bir iş değil! Biz bu memleketi; yolda mı bulduk, sokakta mı bulduk?” diye konuştu.

“MHP olmazsa, her şey güllük gülistanlık olur”

Alan, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Artık milletin tavır koyması lazım. Tavır koyulacak yer burasıdır, yani MHP’dir. Burası giderse; ne yokuş, ne de rampa kalıyor. MHP olmazsa, her şey güllük gülistanlık olur. Türk olmaktan onur duyan insanlar oldukça, hiçbir şey yapamazlar. Ben milletimin; aklına, sağduyusuna ve olan biteni göreceğine inanmak istiyorum. Sonraki kuşağa nasıl bir ülke bırakacağımıza karar vermeliyiz. “Bugün de geçti, yarına Allah kerim” anlayışı ile bir yere varamayız.”

“Bu durum, hazırlık atışı gibi”

Kendisine yöneltilen bir başka soru üzerine, Türkiye’nin komşularında yaşanan gelişmelerle ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Alan; “Irak’ın ne olacağı belli. Güney’de Şii, ortada selefi anlayış, Kuzey’de Kürtler… Barzani, “Referanduma gideceğim” dedi. Ne sonuç çıkacağı belli değil mi? Suriye’de de durum belli. Bizim payımıza düşecek olan da belli. Bu durum, askeri tabirle hazırlık atışı gibi” dedi.

“Ben, dikensiz gül görmedim”

Alan, ayrıca; “Sıfır sorun falan derken, her taraf sorun oldu. Sorun olmayan yer mi var? Ben bu ülkenin aydınlık insanlarına güveniyorum. MHP olmasın, Türkiye dikensiz gül bahçesi olur. Ama ben dikensiz gül görmedim. Bizim bu ülkeden gitmeye, hiç ama hiç niyetimiz yok! Kimseye bir şey vermeye de niyetimiz yok!” diye konuştu.

“Siz “Çatışma, tepişme!” derseniz, eşkıya cirit atar”

Bölücü örgüt mensuplarının yol kesme eylemi gerçekleştirdiğinin anımsatılması ve bu konudaki görüşlerinin sorulması üzerine ise Alan; “Devletin otoritesi, sadece silahlı kuvvetler ile sınırlı değildir. O bölgede mülki amirleri, emniyetin ve silahlı kuvvetlerin yapacağı işler var. Hepsinden önemlisi, bu konuda bir irade gerekli… Siz askere “Kışlada otur!”, polise “Karakoldan çıkma!” derseniz olacağı budur. Ben o yolu defalarca kez, general forsu açık olarak geçtim. Siz “Çatışma, tepişme!” derseniz, eşkıya cirit atar” yanıtını verdi.

“Biz şahsi görüşümüzü, dağlarda söyledik”

İdam teklifinin gündeme gelmesi durumundaki tavrının sorulması üzerine Alan; “Ben, partimin alacağı karara uyarım. Ama şahsi görüşümü söylemem. Biz şahsi görüşümüzü, dağlarda söyledik. Gereğini de yaptık” dedi.

MHP Çorlu İlçe Teşkilatı’ndan iftar yemeği

Basın toplantısının ardından; MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Tekirdağ İl Başkanı Enez Kaplan, Çorlu İlçe Başkanı Cüneyt Ergün, il ve ilçe teşkilatı yöneticileri ile partililer, MHP Çorlu İlçe Teşkilatı tarafından Güneş Düğün Salonu’nda düzenlenen iftar yemeğine katıldılar. Engin Alan ve Bülent Belen, burada kısa birer konuşma yaparak, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde MHP’nin de aralarında yer aldığı partilerin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek istediler.

Editör : Tuğberk Erdem
1951 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu