Konuşul(A)Mayan Gerçekler
reklam
22 Eylül 2014
Konuşul(A)Mayan Gerçekler

Konuşul(A)Mayan Gerçekler

Asgari ücretliye, memura zam yapılacağı zaman devlet yetkilileri, komik ve gülünç örneklerle (kaç simit alınabileceği gibi) ve adeta dalga geçercesine zam yaptıklarını söylerler.

Ücretliden kesilen vergi ve SGK gibi kesintilerin, emekli olunduğunda ne kadarının geri döndüğünü hiç düşündünüz mü? Komik rakamlarla tabii ki!

Diğer taraftan son yıllarda ciddi oranda özelleştirmeler yapıldı. TOKİ inşaatları ciddi oranda arttı ve artmaya da devam etmekte. Bu gelirler vatandaşa nasıl dönüyor gören var mı?  Vatandaşın mutfağına yansıması nedir? Bunları sormamın sadece bir tek sebebi var. Cevabı kendiniz verin ki gerçeklerle daha kolay yüzleşebilesiniz!

Bu gerçekleri aylık istatistiklerle vatandaşla paylaşması gerektiği halde paylaşmayan herkes ve her görüşteki siyasi otorite, sıra şikâyet etmeye geldiğinde çığırtkanlığı elden bırakmıyor. Ancak toplumu ne kadar bilgilendirdiği konusunda aynaya bakmıyor. Siz önce kendi üzerinize düşeni yapın, ondan sonra toplumu sorgulayın diyorum bende!

Bu konuda siz değerli okuyucularımızla son yıllarda yapılan borçlanmayla ilgili bilgi aktarmak istiyorum. Şöyle ki; Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanunu’nun 12’nci Maddesi’ne göre; “Yalnızca devletin milli güvenliği ve yüksek çıkarları ile itibarının gerekleri, siyasi, sosyal ve kültürel amaçlar ve olağanüstü hizmetlerle ilgili kullanılması gerekir” demektedir. 80 yılda 58 Başbakan 260 milyar TL borç yaparken, son 11,5 yılda ise 333 milyar TL borç yapılmış. Yıl bazında baktığımızda son 11,5 yılda yıllık borçlanma 9 kat arttığı görülüyor. Son Başbakan’dan önceki 12 yıldaki Başbakanlar’ın örtülü ödenekten yaptıkları toplam harcama 442,5 milyon TL. Son 11,5 yılda ise 7,3 milyar TL örtülü ödenekten harcanmış. Bu durumda ise şöyle bir gerçek ortaya çıkıyor; 2002 yılından önceki 12 yıldaki Başbakanlar’ın bütçesinden yaptığı toplam harcamanın 11 katı, örtülü ödenek kullanımında ise 17 katı harcama yapılmış.

Merak ediyorum! Bu gerçekleri vatandaşla paylaşmayanlar ve zam pazarlıklarında bunları masaya yatırmayıp halka bilgi vermeyenler, bunları sizler biliyor musunuz? “Biliyoruz tabi!” diyen varsa, onlara bir çift sözüm var. Sorumluluk dediğiniz şey, 2-3 kişi arasında mangalda kül bırakmamakla olmuyor! Bunu aklınıza yazın… Hangi siyasi görüş veya her kim bu konuda haksızlık yapıyorsa, onlara da bir çift sözüm var: Bu işin en sonunda helallik alınacak, bunu aklınızdan çıkarmayın!

Şimdi siz oturup düşünün…

Kim mi?

Onlar kendini bilir, merak etmeyin!

Editör : Tuğberk Erdem
1964 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu