Chp Çorlu İlçe Örgütü, Ata'ya Çelenk Sundu
reklam
03 Kasım 2014
Chp Çorlu İlçe Örgütü, Ata'ya Çelenk Sundu

Chp Çorlu İlçe Örgütü, Ata'ya Çelenk Sundu

Bundan önceki bayram kutlamalarında Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasına izin verilmeyen CHP Çorlu İlçe Örgütü, bu kez çelengi sorunsuz sundu. Saat 14.00’da yapılan törende, Tekirdağ Milletvekili Köprülü ile Belediye Başkanı Baysan da hazır bulundu.

Bundan önceki bayram kutlamalarında Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasına izin verilmeyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Örgütü, bu kez çelengi sorunsuz sundu. Saat 14.00’da yapılan törende, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ile Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan da hazır bulundu.

“Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır”

CHP Çorlu İlçe Örgütü tarafından düzenlenen çelenk sunma töreninde konuşan İlçe Başkanı Adnan Kum; “Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 91’inci yılı… Bundan 91 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün; ne kadar isabetli bir karar verdiğini, Cumhuriyet rejiminin Türk Ulusu’nun benliğine nasıl yaraştığını, bugün yaşadığımız coğrafyada ve bugünkü koşullarda çok daha net bir şekilde anlıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır. Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 91 yıl önce temellerini atıp kurmuş olduğu cumhuriyet rejimi, parlementer demokrasi bizim benliğimizdir. Bugün coğrafyamızda yaşanan olaylar, Atatürk’ün 91 yıl önce kurduğu cumhuriyetin ne kadar etkili, ne kadar dinamik ve ne kadar güzel olduğunu bizlere bir kez daha anlatıyor. 91’inci yılımız kutlu olsun” dedi.

“Kutlu olsun özgürlüğümüz ve bağımsızlığımız!”

Başkan Kum’un ardından söz alan CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ise; “Bugün, cumhuriyetimizin 91’inci kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Biz bugün -her sene yaptığımız gibi- her ne kadar resmi bayramlarda çelengimizi koyamasak da burada en az o resmi törendeki kadar, belki daha kalabalık bir katılım ile Cumhuriyet Halk Partililer olarak Ata’mızın önüne geliyoruz. O’na saygımızı sunuyoruz ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak, cumhuriyete sahip çıkanlar olarak çelengimizi Ata’mızın huzuruna koyuyoruz. 91’inci yılda da aynı şekilde duruşumuzu gösterdik. İlçe Başkanımız az önce söyledi. Cumhuriyet; kulluktan yurttaşlığa, ümmetten ulusa giden yolda birey olmanın, yurttaş olmanın, millet olmanın, devlet olmanın, aynı kader birliğinde buluşmanın ve bağımsızlığın teminatı olan cumhuriyetimizin, bugün 91’inci kuruluş yıl dönümü. Kutlu olsun cumhuriyet, kutlu olsun özgürlüğümüz ve bağımsızlığımız!” diye konuştu.

“Ata’mızın huzurunda, saygıyla eğiliyoruz”

Köprülü; “91 yıl önce bu coğrafyada cumhuriyeti kurarken, Türkiye’nin Ortadoğu’ya örnek olabilecek bir ülke olduğunu ortaya koydu Atatürk. Ve Atatürk’ün kurduğu örnek ülke, bugün çok daha iyi bir biçimde anlaşılıyor. Nasıl mı; Ortadoğu coğrafyasında yaşanan süreçle anlaşılıyor. Bugün devlet olmayı başaramamış, hala daha kabile zihniyetinde kalmış olan toplumların; nasıl birbirine düştüğü, nasıl parçalandığı, ırk-din-mezhep ayrımı ile bir coğrafyanın nasıl birbirine düşman olduğunun en bariz örneği, bugün Ortadoğu coğrafyasında yaşanıyor. Oysa cumhuriyetimiz Mustafa Kemal Atatürk sayesinde aynı paydada bir araya geldi. Bir ulus oldu, Türk Ulusu oldu. O ulusun değerleri de işte bugün, 91 yıl sonra bile bizi bir arada tutuyor. Ben bir kez daha cumhuriyetimizin 91’inci kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Ve Ata’mızın huzurunda, her yıl olduğu gibi bu yıl da saygıyla eğiliyoruz. Yaşasın cumhuriyet, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk!” dedi.

“Verdiğimiz dilekçe kabul edildi”

Tören sonrasında basın mensuplarının ‘bu bayram, ne değişti de çelenk sunabildiniz?’ şeklinde yönelttiği soruları kısa bir şekilde yanıtlayan CHP Çorlu ilçe Başkanı Adnan Kum; “Arkadaşlar, bir şey değişmedi aslında! Yönetmelik açıktı. 48 saat önceden izin almak kaydıyla resmi törenlerden sonra çelenk sunulabilirdi. Daha önceki bayramlarda vermiş olduğumuz dilekçeler reddedilmiş olmasına rağmen, bu sefer verdiğimiz dilekçe kabul edildi. Herhangi bir şey değişmedi, herhangi bir şey de yok!” demekle yetindi.

Çelenk, geç saate kadar kaldı

Önceki bayramlarda Atatürk Anıtı’na çelenk görünümündeki buket ve çiçekler sunan CHP Çorlu İlçe Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda parti çelengini koymanın mutluluğunu yaşadı. Daha önceki bayramlarda sunulan çelenk görünümündeki buket ve çiçekler, bir süre sonra sivil polisler tarafından toplanıyordu. Resmi törenler sonrasında Atatürk Anıtı’na sunulan CHP çelengi, bu kez gecenin geç saatlerine kadar Atatürk Anıtı önünde kaldı.

Editör : Tuğberk Erdem
2281 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu