Ülkücü Hareket, Fırat Çakıroğlu Için Meydanlara Döküldü
reklam
23 Şubat 2015
Ülkücü Hareket, Fırat Çakıroğlu Için Meydanlara Döküldü

Ülkücü Hareket, Fırat Çakıroğlu Için Meydanlara Döküldü

Ege Üniversitesi’nde çıkan kavgada bıçaklanarak hayatını kaybeden ülkücü genç Fırat Yılmaz Çakıroğlu, Türkiye gündeminin ilk sırasına yerleşti. Ülkücü Hareket, hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Çakıroğlu için Çorlu’da da meydanlara döküldü.

Ege Üniversitesi’nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada bıçaklanarak hayatını kaybeden 22 yaşındaki Fırat Yılmaz Çakıroğlu, ülkücü camiayı yasa boğdu. Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi Sorumlusu Fırat Çakıroğlu son yolculuğuna İzmir’de uğurlanırken, Ülkücü Hareket aynı saatlerde Çorlu’da da meydanlara döküldü. İkindi namazına müteakiben Süleymaniye Camii’nde kılınan gıyabi cenaze namazının ardından Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan binlerce kişi, Atatürk Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Hep bir ağızdan tekbir getiren insan seli, bölücü terör örgütü ve uzantılarına lanet okudu. Yapılan yürüyüşte, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve 16 Türk Devleti’nin bayrakları kortejin en önünde dalgalandı. Görsel zenginliğin yanında oldukça anlamlı bir mesaj veren ülkücüler; “Geçmişimizle gurur duyuyor, geleceğe emin adımlarla yürüyoruz” mesajını verdiler.

“Hukuk çiğnenmiş, adalet sarsılmıştır”

Atatürk Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında konuşan Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Hakkı Açıkgöz; ““Çözüm” adı verilen ihanet süreci, bu defa Ege Üniversitesi’nde etkisini göstermiştir. Üniversite kampüslerini terör örgütü kamplarına çeviren eli kanlı teröristler, söz konusu üniversiteyi adeta saldırı üssü olarak kullanmaya başlamışlardır. Üç günden beri kampüste kargaşa çıkartan kanı bozuk hainler bugün, Ülkücü öğrencilere saldırarak Fırat Çakıroğlu isimli gönüldaşımızı bıçaklı saldırıyla yaralamışlardır. Uğradığı bıçaklı saldırı sonucunda yaralanan Ülküdaşımız, bölücü canavarların olay yerine gelen ambulansı engellemesi sonucu şehit düşmüştür. Çözüm adı altında başlatılan yıkım süreci, emarelerini göstermeye devam etmektedir. Şımartılan, her türlü küstahlığına göz yumulan bölücü terör örgütü şehirlerde, sokaklarda ve okullarda kin kusmayı sürdürmektedir. “Analar ağlamasın” sloganıyla başlatılan bu süreç, çözümün değil yalnızca çözülmenin başlangıcı olmuştur. Bu süreçten bölücüler daima kârlı çıkmış, imtiyazlar koparmış ve başta İmralı’daki bebek katili olmak üzere teröristler adeta masumlaştırılmıştır. Hukuk çiğnenmiş, adalet sarsılmıştır” dedi.

“Milliyetçi-Ülkücü gençler hedef almaktadır”

İl Başkanı Açıkgöz, konuşmasına; “Gerek daha önce yaptığımız basın açıklamaları, gerekse yüz yüze olan görüşmelerimizde devletin yetkili organlarını üniversitelerde ve şehirlerde yuvalanan bölücü yapılanmalarla ilgili göreve davet etmemize rağmen, bu konuda hiçbir önlem alınmamıştır. Öğrencilikle ve insanlıkla hiçbir ilgisi bulunmayan caniler güruhu, üniversitelerde delici, kesici ve hatta ateşli silahlarla ellerini kollarını sallayarak gezmektedirler. Bu taviz sürecinden yüz bulan şeref yoksunu bölücüler, Milliyetçi-Ülkücü gençleri hedef almaktadırlar. Sizler saraylarınızda otururken yaptığınız açılımın ceremesini Türk Milleti ve Ülkücüler çekmektedir” diyerek devam etti.

“Canımızı korumasını da elbette biliriz!”

Bu vesile ile devlet erkânına seslenmek istediklerini ifade eden Açıkgöz; “Elim saldırıyı gerçekleştirenlerin bulunup en ağır şekilde cezalandırılması hükümetin namus borcudur. Ülkücü Hareket, şehit kardeşinin davasının daima takipçisi olacaktır. Süleyman Özmen Ağabey’e benzer bir şekilde Hakk’a yürüyen kardeşimizin, anısı tıpkı diğer şehitlerimizinki gibi sonsuza dek yaşatılacak ve acısı her daim yüreklerimizde olacaktır. Bu kahpe saldırının derhal aydınlatılması, bedbaht faillerinin hemen bulunması gerekmektedir. Ülkücüler için bıçak kemiğe dayanmış, içimizin kanlarını akıttığımız bardak ise taşmıştır. Bu kahpeliği asla unutmayacağız. Kimse sabırlı oluşumuzu uysal olduğumuz şeklinde yorumlamamalıdır. Şu asla unutulmamalıdır ki: Ülkenin bekası ve selameti için sabır ve sükûtu şiar edinen Ülkücüler, fırtına öncesi sessizliği de daima içlerinde barındırmaktadırlar! Can verdiğimiz gibi canımızı korumasını da elbette biliriz!” dedi.

“Bir ölüp, bin dirileceğiz”

Açıkgöz; “Terör örgütü uzantılarına sözde mahkeme kuracak kadar yüz veren, kampüslerin terör kampı haline getirilmesine izin verenler, ilelebet terör örgütü ile aynı damgayı taşıyacak ve Türk Milleti’nin öfkesinden kurtulamayacaklardır. İktidardan aldığı tavizler ile Ülküdaşlarımıza saldırma cüretini gösteren hainler, Türk Milliyetçileri’nin tavizsiz duruşu karşısında şüphesiz hüsrana uğrayacaklardır. Ülkücü Hareket dün nasıl küresel güçlerin sömürü düzenine izin vermediyse, bugün de bu güçlerin taşeronluğunu yapan terör örgütünün ve mevcut iktidarın bölme projelerine geçit vermeyecektir. Türk Milleti bu elim hadisenin acısını içine atmayacak, hesabını eli kanlı canilerden ve ihanet ortaklarından mutlaka soracaktır. Tarihi şehitlerle dolu ve şanlı bir geçmişe sahip olan Ülkücü Hareket, safları daha da sıklaştırarak kutlu yürüyüşüne devam edecektir. Şehadet şerbetini içerek şehitler kervanına katılan yiğit Ülküdaşımız Fırat Çakıroğlu kardeşimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailesine ve camiamıza sabırlar diliyoruz. Yüce Allah’tan Aziz Şehidimiz Fırat kardeşimiz gibi bizlere de, bayrak uğruna kan, vatan için can vererek şehitlik makamına eriştirmesini niyaz ediyoruz. Bir ölüp, bin dirileceğiz. Bir gidip, bin geleceğiz!” diye konuştu. Açıkgöz, sözlerini; Necip Fazıl Kısakürek’in “Ölüm güzel şey, budur perde ardından haber. Hiç güzel olmasaydı, ölür müydü peygamber?” ve Mehmet Akif Ersoy’un “Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber. Sana âgûşunu açmış duruyor Peygamber” dizeleriyle sonlandırdı.

Provakasyon, son anda engellendi

Karşıt görüşlü bir grup tarafından, demokratik yollarla gösteri yapma hakkını kullanan Ülkücü Hareket mensuplarına tahrikte bulunuldu. Söz konusu grup tören alanından emniyet güçleri tarafından uzaklaştırılırken, kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Kolkola girerek oluşturdukları zincir sayesinde öfkeli kalabalığın önünde bir set oluşturan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl ve İlçe Yöneticileri ile Ülkü Ocakları Başkanları, olayların büyümesini engellediler. Omurtak Caddesi üzerinden tekrar yürüyüşe geçen kortej Cumhuriyet Meydanı’na geri döndü ve okunan Kur’an-ı Kerim Tilaveti’nin ardından yürüyüş son buldu.

Yürüyüşe kimler katıldı?

Fırat Çakıroğlu’nun bıçaklanarak hayatını kaybetmesi nedeniyle düzenlenen yürüyüşe; MHP Tekirdağ İl Başkanı Enez Kaplan, MHP Çorlu İlçe Başkanı Cüneyt Ergün, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, MHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sertaç Alkaya, MHP Saray İlçe Başkanı Lütfü Mercan, MHP Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Suzan Gürler Süyer, MHP Tekirdağ Milletvekili Aday Adayları Saral Sarıalioğlu ve Ogün Karkıner, MHP İl Başkan Yardımcıları ve İl Yöneticileri, MHP İlçe Yöneticileri, Büyük Birlik Partisi Çorlu İlçe Başkanı ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Ülkü Ocakları İlçe Başkanları ve Yöneticileri ile Trakya’dan binlerce ülkücü katıldı. Ülkücü Hareket’in Asenaları kortejin en ön saflarında yer alırken, kadın üyelerin çokluğu dikkatlerden kaçmadı.

Editör : Tuğberk Erdem
2256 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu