Ak Parti Ergene'den Belediyeye Bombardıman
reklam
26 Nisan 2015
Ak Parti Ergene'den Belediyeye Bombardıman

Ak Parti Ergene'den Belediyeye Bombardıman

Ergene Belediye Meclisi’nin AK Partili Üyeleri ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ergene İlçe Yönetimi, gazeteciler ile bir araya geldi. Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Sözcüsü Selçuk Gündoğan, yaptığı açıklamalarla güne damgasını vurdu.

Ergene Belediyesi’nin AK Partili Meclis Üyeleri, Ergene Belediyesi’ni Savcılığa şikâyet etmeye hazırlanıyor. Ergene Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddiaları ile ilgili olarak bugüne kadar yaptıkları girişimlerin Belediye Yönetimi tarafından ciddiye alınmadığını ifade eden Ergene Belediye Meclisi’nin AK Partili Üyesi ve aynı zamanda Belediye Meclisi’nde AK Parti’nin Sözcüsü konumunda olan Selçuk Gündoğan, bundan sonraki tüm konuları Savcılık makamlarına taşıyacaklarını söyledi.

“Daha sık bir araya geleceğiz”

AK Parti Ergene İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Ergene Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Sözcüsü Selçuk Gündoğan; “Sizlerle, Ergene’de geçen 1 yılın değerlendirmesini yapmak ve istişarelerde bulunmak üzere bir araya gelmek istedik. Bundan sonra bu toplantılarımızı, kısmet olursa her ay yapacağız. Seçim döneminde aksama olsa bile, bu toplantılarımızı yapmayı sürdüreceğiz. Ergene Belediye Meclisi’nde verdiğimiz önergelerimizi ve önergelerimize gelen yanıtları da kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

“Bütün mesele, Ergene meselesi!”

30 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Ergene için taahhüt edilen çok şey olduğunu, ancak bunların hiç birinin yapılmadığını ifade eden Gündoğan; “Seçim kitapçığı, bir seçim taahhüdüdür. Eğer göreve biz gelseydik, bütün bunlar bize sorulacaktı. Bu toplantımızı Ergene Belediyesi’ni yargılayıp yerden yere vurmak için değil, gerçekleri konuşmak için düzenliyoruz. İlçemizin ciddi sorunları var. Kimseyi karalama ya da kötüleme maksadında da değiliz. Her şeyi edep çerçevesinde yapıyoruz. Bizim için bütün mesele, Ergene meselesi!” diye konuştu.

“Tören ve şenlik yerine hizmet yapılsın”

Gündoğan, yaptığı açıklamaları şöyle sürdürdü: “Seçim kitapçığında yer alan vaatler için belki “5 yıllık program” denilebilir. “5 sene zamanımız var!” bahanesinin arkasına sığınılabilir. Ancak geride kalan sürede ne yapıldı, hangi mahallede neler değişti, biz bunu soruyoruz. 2014 Yılı Faaliyet Raporu’nu, tutarsız olduğu için reddettik. “Yaptık” denilenler, yapılmadı. Eğer faaliyet raporuna yazılanlar yapıldıysa, Ergene halkı neden şikâyetçi? Biz bu sorularımızı soruyoruz, ancak yanıt alamıyoruz. 2014 Yılı Faaliyet Raporu, alelacele hazırlanmış. Gerçekleri yansıtmayan, bütçe açısından tutarlı olmayan bir rapor! O yüzden ret verdik. Ergene, bir Çorlu ya da bir Çerkezköy değil. Ergene’de; tören, şenlik ya da festival yerine, hizmet yapılmasını bekliyor ve istiyoruz.”

“TRAGEP, çok önemli bir proje”

AK Parti Hükümeti’nin bölge için önemli yatırımlarda bulunduğunu söyleyen Gündoğan; “Derin Deşarj Projesi, son derece önemli bir proje. TRAGEP, çok önemli bir proje. Ergene bölgesi için 1 milyar TL’lik, toplamda Trakya bölgesi içinse 10 milyar TL’lik bir proje. Bu, devletimizin yaptığı büyük bir proje… Çerkezköy, Kapaklı ve Veliköy bölgesinden gelen hat, Ergene-1 ve Ergene-2 ile Sağlık Mahallesi’nde arıtılacak. Türkgücü ile birleşecek, Marmara Denizi’nde 4,5 kilometre içeriye deşarj edilecek. Proje bitince, Tekirdağ’ın tüm plajları “Mavi Bayrak”lı olacak. İnsanlar; Muğla’ya veya Marmaris’e değil, Tekirdağ’a gelecekler. 10 milyar TL’lik çok büyük bir proje” dedi.

“Aç-kapa mevzusuyla imar izni verildi”

Gündoğan; “Ergene’nin sorunları belli… En önemli sorunların başında, dere sorunu geliyor. Ergene’ye hizmet konusunda, her türlü desteği veriyoruz. Ergene’nin yararına olacağına inandığımız çalışmalara el kaldırarak, kabul oyu vererek destek veriyoruz. 2015 yılında da Ergene’de festival ve şenlik olsun, ancak hizmet de olsun. Yeşiltepe Mahallesi’nde imar hataları var. Buna karşın Yeşiltepe Mahallesi’nde aç-kapa mevzusuyla imar izni verildi. Sorduğumuz soru önergelerine komik cevaplar veriyorlar. İmar konusunda soru sorduk, yazılı cevap vereceklerini söylediler. Yazılı cevap verdiklerinde ise ne demek istediklerini çözemedik. Detaylı bir yazı yazmışlar, ama imarı neden verdiklerini yazamamışlar. Bu izni hangi kanuna göre verdiklerini soruyoruz, cevap alamıyoruz. Mahalle sakinleri de bizlere “Biz neden yapamıyoruz?” diye soruyor ve bu sorularında da çok haklılar” diye konuştu.

“30 yıllık sorunlarını nasıl çözeceksiniz?”

Gündoğan, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Ergene olarak bizim bölgemiz sanayi ağırlıklı, ancak vatandaşlarımız köylerden mahalleye dönüştürülen yerlerde ikamet ediyor. Ergene’de köyden dönüşen mahallelerde henüz hiçbir hizmet yok. Bu mahallelerimize henüz TESKİ giremedi. Mahallelere pompayla su verip, belediyelere elektrik faturası ödetiyorlar. Sağlık Mahallesi’nde, Ergene’de içilen suyu söylemiyoruz bile. O su, buradaki yaşam kalitesini de gösteriyor. Tekirdağ’ın Büyükşehir Belediyesi olması ile birlikte Çorlu’dan pek çok Daire Başkanı gitti. Neden buralara 35 senedir hizmet etmediler. Ergene İlçesi sınırları içerisinde kalan mahalleler için yıllarca milli gelirden alınan kişi başı payı aldılar, buna karşın neden hizmet etmediler. Yeşiltepe Mahallesi’nin, yüzde 80’i kaçak. Bu sorunu nasıl çözeceksiniz? 2 günlüğüne imar açıp ruhsat veriyorsunuz. 30 yıldır bekleyen insanların sorunlarını nasıl çözeceksiniz?”

“Belediyecilikten bahsetmek mümkün mü?”

2015 yılı içerisinde Ergene’ye Kapalı Pazar Yeri, Kültür Sarayı ve Belediye Binası yapılmasının planlandığını ifade eden Gündoğan; “Bunları ne zaman, neyle yapacaksınız? Büyükşehir Belediyesi “Dardayım!” diyor. Büyükşehir Belediyesi’ne kim yardım edecek? İstanbul’da 3’üncü Köprü yapıldı, Karamehmet Köprüsü yapılamadı. Oralardan da oy aldılar, bizden de çok oy aldılar. Neden o bölgelere hizmet götürmüyorlar. Gösteriş olsun diye, kışın ortasında çamurda taş döşediler. Sonuçta ne oldu, hepsi çöktü. Şimdi Ergene’de başarılı belediyecilikten bahsetmek mümkün mü?” dedi.

“Tekirdağ ve Ergene milliyetçiliği yapıyoruz”

Gündoğan; “Belediye Başkan Yardımcısı’nı dışarıdan getirdiler. Bu konuda eleştirimizi yaptık. “Ergene Belediyesi’nde bir kişi istihdam edilecekse, önce Ergene’den alın” dedik. Ergene’de bu işi yapacak kimse yoksa komşu ilçe Çorlu’ya yönelmelerini istedik. Aydın’dan Belediye Başkan Yardımcısı gelmesini eleştirdik. Belediye Başkan Yardımcılarından Hülya Hanım Çorlu’dan geldi, bir tek kelime bir şey söyledik mi? Burada bizim memurumuz, mühendisimiz, mimarımız, bu işi bilen teknik personelimiz yok mu? Çorlu ve Ergene nüfusunu birleştirince, yaklaşık 300 bin kişilik nüfus ediyor. 300 bin kişi içerisinde bu işi yapacak bir tek kimse yok mu? Bizler Tekirdağlı olmayabiliriz, ama Tekirdağ ve Ergene milliyetçiliği yapıyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde de aynı eleştiriyi yaptık. Tekirdağ’da hiç kimse yokmuş, hiç kimse kalmamış gibi Antalya’dan İtfaiye Daire Başkanı getirdiler. Biz siyaseti hakkıyla yapmaya ve yapılanları da yapılamayanları da söylemeye, paylaşmaya çalışıyoruz. Mahalle yönetimlerimiz, mahalle başkanlıklarımız var. Her mahallemizin sorumlusu, meclis toplantılarımızın öncesinde meclis üyelerimize ve yönetim kurulu üyelerine mahallelerindeki sorunları aktarıyor. Bizler de bu raporları meclis toplantılarında dile getirerek, sorunların çözüme kavuşması için çalışma yapıyoruz” diye konuştu.

“Ergene’deki reklam panoları kime ait?”

Gündoğan; “Ergene’de bir de reklam panoları ile ilgili olarak sorunlar var. Sağlık Mahallesi girişinde yer alan reklam panoları daha önce kaldırımdaydı, seçimden bir müddet sonra tel örgünün içine alındı. “Panolar kime ait, panoları kim kiralıyor?” sorusunu Belediye’ye yönelttik. Bu panoların, Belediyeye ait olduğu cevabı verildi. Seçim zamanı buradaki panolar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayıyla süslendi. Biz, siyaseti edeple yapıyoruz. “Panolar Belediye’ye ait, herkese açık” dediler, hiç açılmadı. “Panolar kime ait?” ısrarla soruyoruz. Belediye’ye aitse panolar neden tel örgü içine alındı? ‘Bu panolar şahsa ait ve çalışıyor’ diye düşünüyoruz. “Şahsa aitse, belediye bu panolardan ne kadar vergi alıyor?’ diye sorduk. Panolar Belediyeye mi ait, yoksa şahsa mı ait çözmeye çalışıyoruz. Belediye’ye sorduğumuzda “Belediye’ye ait!” yanıtını alıyoruz. Ancak Belediye reklam gideri olarak para ödüyor. Belediye’ninse niye para ödüyor? Bu giderler bütçede var. Burada bir detay ve işbirliği var. Bu noktadan sonra önümüzdeki günlerde Cumhuriyet Başsavcılığı’na Ergene Belediyesi ile ilgili olarak bazı başvurularımız olacak. Yeşiltepe Mahallesi’nde verilen imar ve tabela konusunda müracaatlarımız olacak. Belediye Başkan Yardımcısı Menderes Yıldız, bir erdem göstererek yaptığının yanlış olduğunu kabul etti. Kendisi bundan sonra gereğini yapacaktır. Kendisi ne yapacağını biliyor. Gereğini yapacaktır. Eğer gereği yapılmazsa, tekrar konuşuruz” dedi.

“İmara kapalı yere ruhsat verildi”

Gündoğan; “Mahkeme kararı ile kapalı olan yere imar izni ve ruhsat verdiler. Kimin imzası ile verildiğini sorduk. Belediye Başkan Yardımcıları’ndan Hülya Hanım’ın, İmar Müdürü’nün ve İmar Müdürlüğü’nde görevli memurun imzasının olduğunu kaydettiler. 2 gün içerisinde, bir tek ruhsat çıkıyor. Yeşiltepe’de imara açık yerler var, o bölgelerle ilgili sıkıntı yok. Sorun, mahkeme kararı ile imara kapalı olan yere izin ve ruhsat verilmesi. Bu konuyu sorduğumuzda da şifahen Çorlu’dan bu evrakların çok geç geldiğini belirttiler ve “İmara kapalı olduğunu bilmiyorduk!” dediler. İmar Müdürü yanlış yaptığını kabul etti. İzinde imzası bulunun Belediye Başkan Yardımcısı Çorlu’da görev yapmış bir isim ve Yeşiltepe Çorlu’ya bağlı bir mahalleydi. Bölgenin imara kapalı olduğunu bilmeme ihtimali var mı? Yani imara kapanan yeni bir yer değil ki! Mahkeme kararı ile 2011 yılından beri imara kapalı. Mahkeme kararı ile kapalı yere izin ve ruhsat veriyorlar, suç işliyorlar” diye konuştu.

“Siz ne iş yaparsınız?”

Eleştirilerini sıralayan Gündoğan; “İhale şartnamesinde yanlışlık oldu, yazı hatası yaptık dediler. İmar izni verdiler, hata yaptık dediler. Belediye Başkan Yardımcısı, hata yaptığını kabul etti. Hatalar hep üst üste geldi. Burası devlet kurumu, devlet kurumunda “Yanlış yaptım” denilir mi? Kaç tane yanlış hakkınız var! İmar yanlış, ihale yanlış, panolar yanlış, tabelalar yanlış, hep mi yanlış yapılıyor. Bu durumda, siz ne iş yaparsınız?” dedi.

“Bizim bütün mücadelemiz hizmet”

“Ergene’de yapılanları ve sorunları görünce eleştirmemek mümkün değil!” diyen Gündoğan; “Çok ciddi sorunlar var. Mutsuz bir nüfusa, şenlik yapıyorsunuz. İnsanlar, şenlik yaptığınız yere kokudan gelemiyorlar. Gelmek istedikleri zaman, kokudan geçiyorlar. Bizim bütün mücadelemiz hizmet... Hizmet varsa alkışlayacağız, yoksa eleştireceğiz” diye konuştu.

“Projelerle ilgili çalışmalar bekliyoruz”

Gündoğan; “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet binalarının, Ergene ve Çorlu’ya yapılmasını biz de istiyoruz. O taraflara ne veriyorsanız, biz de istiyoruz. “Çorlu, Ergene’ye çok yakın” cevabını veriyorlar. Öncelik verdikleri yerler ve konular farklı. Malkara’ya, Hayrabolu’ya yapılan ne varsa, Ergene’ye de yapılsın istiyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, “Yatırım ve bütçe için proje yapın!” diyor. Kapalı Pazar Yeri, Aşevi ve Kültür Merkezi ile ilgili olarak projeler gitti. Bunlarla ilgili çalışmaların olmasını bekliyoruz” dedi.

“Hükümet Konağı ve hastane istiyoruz”

Gündoğan; “Ergene’de en önemli konu dere konusu. Sağlık Mahallesi, Çorlu’nun 35 yıllık mahallesi. AK Parti Çorlu’da hiç iktidar olmadı. Bugüne kadar gelen sorunu hükümetimiz, 10 milyar TL harcayarak çözüyor. Bu paraya kaç okul, kaç hastane, kaç kilometre yol yapılır bunu kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz. Bizler, Ergene’de Kaymakamlık binası yapılsın istiyoruz. Şu an kullanılan binanın yanında, 7 dönümlük alan ayrıldı. Ergene’ye, 200 yataklı hastane yapılmasını istiyoruz. Kamu binalarının yer tahsislerinin yapılmasını, herkesten çok istiyoruz. Çünkü Ergene başka türlü kalkınamaz. Hükümet yatırımlarının ön adımlarının, belediye tarafından yapılması gerekir. TOKİ’nin, Ergene’de 500 ila bin konut yapmasını istiyoruz. 5 yılda Ergene nüfusunun, 100 bine ulaşacağı öngörülüyor. Ergene, 5 Organize Sanayi Bölgesi ile Tekirdağ’ın en güçlü ilçelerinden birisi. Ancak bununla birlikte Ergene, en bakir ve en fakir ilçe görünümünde… Bölgeye sahip çıkacak güçlü milletvekilleriyle, bölgemize hizmet etmeyi umuyoruz” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
2145 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu