Memur-Sen, Kimsenin Arka Bahçesi Değildir!
reklam
30 Haziran 2015
Memur-Sen, Kimsenin Arka Bahçesi Değildir!

Memur-Sen, Kimsenin Arka Bahçesi Değildir!

Hükümetin, sivil bir anayasa yapılması yönündeki çalışmalarını açıkça desteklediklerini söyleyen Memur-Sen Çorlu Şube Başkanı Bülent Kaya; “Bugüne kadar ciddi bir adım atılmadı. Kimse bizi, herhangi bir partinin arka bahçesi olarak görmesin!” dedi.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Çorlu Şubesi, Çorlu’da görev yapan basın mensupları ile tanışma toplantısı gerçekleştirdi. Çorlu Öğretmen Evi’nde düzenlenen toplantıda; Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen), Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen), Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikası (Toç Bir-Sen), Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası (Din-Bir-Sen), Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Birliği Sendikası (Sağlık Bir-Sen), Ulaştırma Çalışanları Memur Sendikası (Ulaştırma Memur-Sen), Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) temsilcileri de hazır bulundu. Toplantıda konuşan ve aynı zamanda Eğitim-Bir-Sen Çorlu Şube Başkanlığı görevini de yürüten Memur-Sen Çorlu Şube Başkanı Bülent Kaya, siyasi partilere sivil anayasa yapılması yönünde çağrıda bulundu. Sendika olarak Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hükümeti’nin sivil anayasa için yaptığı girişimleri desteklediklerini ifade eden Başkan Bülent Kaya, bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları yeterli görmediklerini de sözlerine ekledi.

“Öncelikli gündemimiz, sivil anayasa!”

Çorlu genelindeki bin 200 üyesi ile en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisi olduklarını dile getiren Memur-Sen Çorlu Şube Başkanı Bülent Kaya; “Konfederasyon olarak, 11 iş kolunda yetkiliyiz. Çorlu’da, 8 iş kolunda üyelerimiz var. Çünkü Çorlu’da olmayan 3 iş kolumuz bulunuyor ve bu sebeple 8 iş kolunda hizmet veriyoruz. Türkiye genelindeki üye sayımız yaklaşık 1 milyon olup, öncelikli hedefimizin sivil bir anayasa olduğunu açıklamak isterim. Bugüne kadar yapılmış olan anayasalara bakarsanız, hepsinde askeri anlayış hâkimdir. 12 Eylül’de yapılan Anayasa Referandumu’nda, hatırlayacağınız gibi “Yetmez Ama Evet!” demiştik. Kamusal alan tartışmalarının ne kadar gereksiz olduğunu, hep birlikte görmekteyiz. Örneğin bir başörtüsünün kamusal alanda hiç bir sıkıntısı olmadığını gördük. Birçok parti, sivil anayasa konusunda hep açıklamalarda bulundu. Fakat ciddi bir adım atmadı. Birçok parti, bu konuyu sürekli olarak dillendirdi. Bugüne kadarsa uygulamada hiçbir çalışma görülmedi” dedi.

“Belki de Meclis çoğunlukları yok!”

Sivil anayasa konusunda AK Parti hükümetine her zaman destek olacaklarını ifade eden Başkan Kaya; “AK Parti Hükümeti’nin yeni anayasa çalışmalarına destek veriyoruz. Fakat bugüne kadar ciddi bir adım attıklarını görmedik. Belki de Meclis çoğunlukları yok! Seçimlerden sonra bu çoğunluğu elde ederlerse, samimiyetlerini hep birlikte göreceğiz. Sivil anayasa konusunda samimi olan tüm partileri destekleriz. Biz, hiçbir siyasi partinin ön veya arka bahçesi değiliz. Kimse de bizi böyle görmesin! Dünya görüşümüz, bazı siyasi partilere benzeyebilir. Fakat bu durum, onların ön veya arka bahçesi olduğumuz anlamına gelmez. 24 yıllık sendika geçmişimizde, iş bırakma eylemini ilk kez AK Parti iktidarı döneminde gerçekleştirebildik. Dünya görüşümüz bazı partilerle örtüşüyor diye bizleri o partilerin arka bahçesi olarak görmeleri ve kamuoyunda bu şekilde bir algı olmasından dolayı rahatsızız” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
1927 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu