İl Başkanı Akçay, Rezaleti Yerinde İnceledi
reklam
30 Haziran 2015
İl Başkanı Akçay, Rezaleti Yerinde İnceledi

İl Başkanı Akçay, Rezaleti Yerinde İnceledi

Çorlu Devlet Hastanesi eski hizmet binası ile ilgili şikâyetlerin gündeme gelmesi üzerine durumu yerinde inceleyen ve gördükleri karşısında adeta şok olan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, yaşanan durumu “Tam bir rezalet!” olarak nitelendirdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili Adayı Metin Akgün tarafından düzenlenen kahvaltılı organizasyona katılan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, Çorlu halkının yaşadığı kamu sorunlarının ortadan kaldırılmadığı ve hakettiği hizmeti alamadığı yönündeki şikâyetlerle karşı karşıya kaldı. Basın mensupları, kahvaltının organize edildiği mekânın hemen karşısında bulunan ve mülkiyeti devlete ait olan Çorlu Devlet Hastanesi eski hizmet binasının da yağmalandığını dile getirdiler. Durumdan habersiz olan İl Başkanı Ahmet Akçay’ı toplantı bitiminde eski Çorlu Devlet Hastanesi’ne davet eden basın mensupları, Akçay’dan incelemelerde bulunmasını istediler. Hastaneyi yağmalayanlarla hastane içerisinde karşılaşan AK Parti İl Başkanı Ahmet Akçay, olayı rezalet olarak nitelendirirken hastanenin yeraltındaki elektrik tesisatlarının dahi sökülerek yağmalanması dikkat çekti.

Başkan Akçay: “Yazık günah!”

Toplantının bitmesinin ardından hemen karşıda bulunan Çorlu Devlet Hastanesi eski hizmet binasını gazetecilerle birlikte ziyaret eden AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, atıl halde kalan ve camları ve çerçeveleri kırılmış hastanenin dışarıdan görüntüsünü gördüğü anda “Yazık günah” demesi dikkat çekti. Hastane bahçesinde binanın birçok yeri kırılmış, camları ve çerçeveleri kimler tarafından kırıldığı belli olmayan, bazı yerlerinin ise balyozlarla kırılmış olması dikkat çekti.

Hastaneyi yağmalayanlarla karşılaştı!

AK Parti Çorlu İlçe Yönetimi ve Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Atilla Arıksoy ile birlikte Çorlu Devlet Hastanesi eski hizmet binasının içine girdiği anda hastaneyi talan eden şahıslarla karşılaşan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, neye uğradığını şaşırdı. İçeride bulunan şüpheli şahısların bir o yana bir bu yana kaçması dikkat çekerken, hastaneyi yağmalayan şahıslar camlardan atlayarak kaçtılar. Ellerindeki balyoz ve demirlerle hastanenin betonlarını kırarak elektrik tesisatlarını söken yağmacılar, kısa sürede hastaneden uzaklaştılar.

Malzemelerini bırakıp kaçtılar!

Beraberindeki heyetle birlikte Çorlu Devlet Hastanesi eski hizmet binasında incelemelerde bulunan İl Başkanı Akçay, binadaki elektrik panolarının ve yerdeki zeminlerin altından geçen bakır elektrik tellerinin dahi çalındığını gördü. Karşılarında İl Başkanı Ahmet Akçay’ı gören şahıslar kaçarken kullandıkları balyoz, demir hilti ve tornavida ile çantayı bırakıp kaçtılar. AK Partili yöneticiler tarafından da bırakılan malzemeler muhafaza altına alındı.

Telefonla, Sağlık Müdürü’nü aradı!

Sigorta ve elektrik panolarından floresanlara, kalorifer tesisatlarından kalorifer peteklerine, ısı yalıtımlı camların çerçevelerinden alüminyum doğramalara kadar buldukları ve para edecek her türlü malzemeyi yağmalayan şahıslar, alt kattaki camlardan atlayarak kaçtılar. Ancak üst katta malzeme çalmaya devam eden şahıslar, AK Parti İl Başkanı’nın geldiğinden habersiz olunca balyozlarla çalmaya çalıştıkları malzemeleri kırmaya devam ettiler. Gördüğü manzara karşısında canı sıkılan İl Başkanı Ahmet Akçay, Sağlık Müdürü ile telefonla görüştü.

Manzarayı, rezalet olarak nitelendirdi!

Telefonla görüşmesinin ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay; “Rezalet! Sağlık Müdürü ile görüştüm, burasıyla ilgili yıkım kararı çıkmış. Yani yıkılacak burası. Ben de meseleyi takip edeceğim. Böyle bir manzara olmaması gerekiyordu, hiçte uygun değil!” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1945 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu