Yerlioğlu: “Doğruları Söylemeye Devam Edeceğim!”
reklam
30 Haziran 2015
Yerlioğlu: “Doğruları Söylemeye Devam Edeceğim!”

Yerlioğlu: “Doğruları Söylemeye Devam Edeceğim!”

Bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı yorumlar sonrasında kendi ofisinde saldırıya uğrayarak darp edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Halil Yerlioğlu; “Doğru bildiklerimi söylerim, söylemeye de devam edeceğim!” dedi.

Çorlu Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olan İbrahim Halil Yerlioğlu’nun ofisinde saldırıya uğrayarak darp edilmesi olayı ile ilgili olarak Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorlu İlçe Teşkilatı’nca basın açıklaması gerçekleştirildi. AK Parti Çorlu İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen basın açıklamasını, İlçe Başkanlığı adına Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Av. Necdet Kaplan okudu.

“Saldırının gerekçesini bilmiyoruz”

Kaplan; “Partimizin kurulmasından bu yana her kademesinde hizmet vermiş ve halen partimizin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan İbrahim Halil Yerlioğlu, maalesef 8 Haziran 2015 tarihinde işyerinde halen kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğramıştır. Çok şükür ki kendisinde bir yara yok, ama olayın boyutu önemli. Bir siyasi parti temsilcisine, bir belediye meclis üyesine yapılan saldırı bizce önemlidir ve kınanması gerekmektedir. Saldırının ne amaçla ve kimler tarafından yapıldığı halen tarafımızdan bilinmemektedir. Emniyet araştırmalarını yürütüyor. Emniyetten son öğrendiğimiz kadarıyla gelen bilgiler kişilerin tespit edildiği, ancak kim olduğunu henüz bilinmediği yönünde. 4 kişi oldukları söyleniyor. Saldırının sebebi olarak sosyal paylaşım sitelerinde ve haber kanallarında saldırının gerekçesi olarak düşüncelerini ifade ettiği bir yazı gösteriliyor. Biz o sosyal medyadaki yazıyı inceledik. Bizce hiçbir kurum ve kuruluşu kötüleme, hakaret etme ve hedef gösterme yok! Ama yine de bu olayın sebebi olarak o alınıyor.  Hala tam gerekçesini bilmiyoruz” diye konuştu.

“Faillerin yakalanmasını talep ediyoruz”

Kaplan; “Bu saldırı, memleketin lehine fikir ve kaygılarını beyan eden bir siyasetçiye yapılan bir saldırıdır. Bir siyasetçinin söylemleri, saldırı ve fiili eylem konusu yapılmamalıdır. Siyasetçinin işidir bu; konuşacak ve halkı bilgilendirecek, fikirlerini paylaşacak ve fikirleri doğrultusunda oy alabilecektir. Demokratik bir düşünce beyanıdır, biz bir suç unsuru görmüyoruz. Bizim partimizi doğrudan bağlayan bir beyan değildir, şahsi beyanıdır. Kimseye hakaret içermediğini söyleyebiliriz. Bu amaçla kimin tarafından yapılmış olursa olsun, saldırıyı kınıyoruz. Bir an önce faillerin yakalanmasını talep ediyoruz. Bu konunun da takipçisi olacağız” dedi.

“Şahsi açıklamamdan çok daha doğru”

Basın toplantısında konuşan AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Halil Yerlioğlu ise: “En başından itibaren olayları titizlikle ve hassasiyetle takip eden basın mensuplarına, duyarlı davranışlarından ötürü teşekkür ediyorum. Beraber yol yürüdüğümüz dava arkadaşlarımıza da hassasiyetleri ve titizlikleri için teşekkür ediyorum. İlçe başkanımızın nazik daveti ile bu basın açıklaması programa alındı. Benim şahsi açıklamamdan çok, bu açıklamanın daha doğru olacağını düşündüğüm için buraya katıldım” diye konuştu.

“AK Parti siyasetini yapmak bir risktir”

Yerlioğlu: “AK Parti’de; 2004 yılında Çorlu’da ilk yerel seçimin adayıydım. Kendimi AK Parti davasına, bu siyasete vakfetmiş olarak görüyorum ve adeta ellerimizle büyüttüğümüz çocuklarımıza nasıl titizlenirsek, ellerimizle büyüttüğümüz partimize gelebilecek en ufak zararın karşısında durma cesareti gösteriyoruz. Trakya’da, Çorlu’da, Tekirdağ’da, AK Parti siyasetini yapmak bir risktir ve bir bedel gerektirir. Benim dava arkadaşlarım bu son seçimde de cansiperane çalışarak gösterdiler ki AK Parti siyasetine gönül vermiş insanlar, her yönden bu topraklarda daha büyük bir bedel vermeye hazırlar. Daha önceki dönemleri 2004-2005 dönemlerini hatırlayanlar belki çok fazla değildir. Ben 2010 yılına kadar aktif siyaset yaptım. O dönemdeki tarzımızla 2013 yılında yeniden fiili olarak başladığım siyasetten, tavır ve tarzlarımız farklı değil! Biz AK Parti siyasetini Çorlu’muza, Tekirdağ’ımıza getirmek, sunmak için çaba gösteren dürüst, idealist insanlarız. Siyaset, bir meslek değil! Biz siyaseti, kasaba politikası tarzında beklentilerle de yapmıyoruz. Bizim için; bir hayat tarzı, bir yaşam şekli, bir dava” dedi.

Disiplin Kurulu “Suçsuz!” dedi

Her dönemde doğru bildiği konuları konuşmaktan çekinmediğini dile getiren Yerlioğlu; “Malumunuz bir radyo konuşmasında da bu ve buna benzer bir konuşma yaptığımızda, değişik noktalara çekilerek parti içerisinde bir yıpratma noktasına çekilmişti. Bu konuda sonuç disiplin kuruluna sevkimiz olmakla beraber, son karar tamamen suçlamaların isnatsız olduğu ve disiplin kurulu tamamen bizim suçsuz olduğumuza, parti disiplini açısından herhangi bir ceza almamız gerekmediğine karar vermiştir. Biz o dönem gerekeni yaptığımız gibi, her dönem de üzerime düşen vecibelerden kaçmayan birisiyim. “Kim konuşur?”, “Kim var?”, “Kim bu işi yapar?” diye düşünmeyen birisiyim. Eğer önüme bir vecibe gelirse, “Ben varım!” derim. Burada da öyle oldu. Geçtiğimiz Pazar günü, zorlu ve çetin bir seçim geçirdik. Doğrusu bizi memnun etmeyen ve sonuçları itibariyle ülkemiz adına endişelendiğimiz bir sonuç çıkmakla beraber, demokrasidir ve saygıyla karşılıyoruz. Lakin ülkemiz ve partimizin çabaları adına endişelerimizi de belirtiyoruz” diye konuştu.

“Ben, doğru bildiklerimi söylerim!”

Yerlioğlu; “En önemlisi de bizim için Çorlu, Türkiye’de en önemli şehirlerden birisidir. Belediyecilik olarak pek çok şeyi özümsemiş birisiyim. O bakımdan; Çorlu’ya hizmetin AK Parti kanalıyla gelmesi adına, bu seçimlerdeki durumu değerlendiren çok küçük bir yazım olmuştu. Bizim tahminimiz, bu yazıyla ilgili bazıları rahatsız olmuş olabilir. Sizler de yazıyı görmüş olabilirsiniz. Kimler rahatsız oldu, kimlerin bugüne kadar kurmuş oldukları bir düzeni rahatsız etti, bozmaya vesile oldu bilemem. Ben, doğru bildiklerimi söylerim! 33 yıldır Çorlu’da yaşarım, 30 yıldan beri de herkesin ağzında dolaşan “Çorlu’nun üzerine karabasan gibi basmış kasaba politikası”nı hep eleştirmişimdir. Kasaba politikasının rant ilişkilerini hep eleştirmişimdir” dedi.

“Şebeke vesayetleri halen yıkılmış değil!”

İbrahim Halil Yerlioğlu; “Çorlu, kendi kent vizyonunu ortaya koymadığı sürece; hem kabuğunu kırıp hizmet alamıyor, hem de AK Parti hizmetlerine kavuşamıyor. Ben AK Parti hizmetlerine kavuşmasının bir vesilesi olarak Çorlu kentinin vizyonunun yükselmesi gerektiğine inananlardanım, ama birileri Çorlu’nun eteklerine yapışmış, Çorlu’nun kaba zihniyetinden kurtulmasına engel oluyor. Partimin yararına olan, partimin ilkelerine ve ideallerine uyan her türlü konuda boynum kıldan ince, ama partime zarar verecek en küçük bir zararı da göğsümle, beynimle karşılamaya çalışıyorum. Belki bu birilerini rahatsız ediyor bilemem, ama ben doğruları söylemeye ve doğruların arkasında durmaya devam edeceğim. Biz AK Parti olarak Türkiye’de vesayetleri yıkmaya geldik ve birçok yerde yıktık. Çorlu’daki bazı şebeke vesayetleri halen yıkılmış değil! Bunu kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Olayı, devletimizin ve emniyet mensuplarımızın takip ettiği ve çözülecek basit bir olay olarak görüyorum. Bana saldırının şahsıma değil, temsil ettiğim değerlere olduğunu düşünüyorum. Benim şahsi olarak hiç kimseyle husumetim, kavgam yok! O kavga dönemleri, çok geride kaldı. Siyasi mücadelem var, siyasi mücadelede hasımlarımız, rakiplerimiz olabilir. Bunlar, doğal bir şeydir. Ben de rakiplerimin eleştirilerine anlayışla bakıyorum. Ben yaptığım çalışmalara, doğru bildiğim söylemlere, Çorlu’muzun, partimizin, ülkemizin değerlerinin yanında olmaya devam edeceğim” diye konuştu.

Yerlioğlu; “Olayın ayrıntılarıyla, görüntülerle emniyet mensupları şu anda olaya hâkimler. Zanlıların isimleri tespit edildi. Emniyet mensupları, ‘yakalanmak üzere’ olduklarını ifade ettiler. Yakalandıklarında, bazı şeyler daha net ortaya çıkabilir” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
2189 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu