Atatürk Ve Cumhuriyet Devrimleri'ni Hedef Alıyorlar
reklam
27 Şubat 2016
Atatürk Ve Cumhuriyet Devrimleri'ni Hedef Alıyorlar

Atatürk Ve Cumhuriyet Devrimleri'ni Hedef Alıyorlar

12 Şubat 2016 tarihinde Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen ve Ensar Vakfı Çorlu Şubesi ile ÇİMDER tarafından ortaklaşa yapılan “İstiklâl Mahkemeleri’nin Kararttığı Hayatlar/İskilipli Atıf Hoca” konulu panel, CHP ve VP’lileri kızdırd

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Vatan Partisi (VP) Çorlu İlçe Örgütleri,  Ensar Vakfı Çorlu Şubesi ile Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ÇİMDER) tarafından 12 Şubat 2016 Cuma günü Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “İstiklâl Mahkemeleri’nin Kararttığı Hayatlar/İskilipli Atıf Hoca” konulu panele tepki gösterdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Örgütü panelin hedefinin cumhuriyet devrimleri olduğunu savunurken, Vatan Partisi (VP) Çorlu İlçe Örgütü ise yaşanan durumu cumhuriyete ve Mustafa Kemal Atatürk’e açıkça meydan okumak olarak nitelendirdi.

Hedef, cumhuriyet devrimleri

CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkanı Yıldıray Arıcı “Günümüzde nerdeyse ‘Milli Kahraman’ ilan edilmek istenen İskilipli Atıf Hoca’nın, özellikle son yıllarda sürekli gündeme getirilmesinin amacı kuşkusuz ki cumhuriyet devrimlerinin hedef alınmasıdır. Bugün, Atatürk ve onun devrimlerine yapılan saldırıyı daha iyi anlayabilmek için İskilipli Atıf Efendi’yi iyi tanımamız şarttır. İskilipli Atıf, Kuvayı Milliye karşıtıdır. Cumhuriyetin düşmanı Teali İslam Cemiyeti’nin yöneticisidir. Teali İslam Cemiyeti, Milli Mücadele’ye ve Mustafa Kemal’e kesin olarak karşıdır. Onlara göre İngilizler ve Yunanlılar, bağımsızlık isteyen Türk vatanseverlerden daha iyidir.” dedi.

Allah’ın emri, padişah fermanı

Başkan Arıcı “İskilipli Atıf Efendi’nin Teali İslam Cemiyeti Başkanı iken yayınladığı şu bildiriyi okumak, onun gerçek yüzünü görmeye yetecektir. Kurtuluş Savaşı sürerken, vatan evlatları bağımsızlık için şehit olurken masum, günahsız gibi gösterilmeye çalışılan İskilipli Atıf Hoca şunları yazmıştı: ‘Mustafa Kemal ve Kuvayı Milliye maskaraları, Yunan askerlerinin önünden kaçıyor. Zavallı saf ve gafil halktan topladıkları askerlere ‘Siz burada onlarla savaşın, biz de arkalarını çevirelim!’ diyerek sıvışıyorlar. Yazık ki halkımız Talât, Enver, Cemal, Mustafa Kemal gibi beş-on eşkıyanın vücudunu ortadan kaldırmak için gereken fedakârlığı yapmıyor. İngilizleri kızdırdınız, üzerimize Yunanlıları musallat ettiler. Şimdi usulca oturup yenilginin sonuçlarına katlanmak yerine, Yunanlılarla harbe tutuşuyorlar. Bu eşkıyaları ve asileri en kısa zamanda bertaraf etmek hepimize farzdır. Harp yıllarında sizleri cephe cephe sürükleyen ve din kardeşlerinizin suçsuz yere ölmelerine sebep olanlar arasında Mustafa Kemal, Ali Fuat, Bekir Sami gibi zalimler de vardı. Siz bu zalimlerin cinayetlerine daha ne kadar göz yumacaksınız? Elinize aldığınız bu fetva Allah’ın emridir, padişah fermanıdır. Sizler bu katil canavarları daha fazla yaşatmamakla mükellef ve görevlisiniz. Bunların vücutlarını külliyen ortadan kaldırmak, Müslümanlık için farz olmuştur.’” diye konuştu.

Gerçek yüzünü saklamaya güçleri yetmeyecek

Arıcı, açıklamasını “Yüce Allah’ın adını kullanarak, kendi sözlerine hâşâ “Allah sözüdür” diyecek kadar aşağılık hale gelmiş bu kişi, yine Kurtuluş Savaşı’nın en hararetli günlerinde, “İslam kilidinin anahtarını, İngiltere’nin güvenilir eline teslim etmekte, İslam âlemi için hiçbir tehlike yoktur” demiştir. Onu masum gibi göstermeye kalkanlar ve ‘Şapka takmadı diye idam edildi’ diyenler, ne kadar uğraşsalar da onun gerçek yüzünü saklamaya güçleri yetmeyecektir. Türk Milleti en zor günlerinde, kendisine ihanet edenleri asla unutmayacak, Atatürk ve devrimlerini ne pahasına olursa olsun korumaya devam edecektir. Biz Yüce Türk Milleti’ne, gafillere ve hainlere karşı uyanık olmaları için Ata’mızın şu sözlerini hatırlatıyoruz! Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1923 yılında Adana’da esnafa yaptığı konuşmada şöyle diyordu: ‘Bazı kişiler çağdaş olmayı kâfir olmak sanıyorlar. Asıl küfür onların bu zannıdır. Bu yanlış yorumu yapanların maksadı, İslamların kâfirlere esir olmasını istemek değil de nedir? Her sarıklıyı hoca sanmayın, hoca sarıkla değil, dimağladır!’” diyerek sonlandırdı.

Vatan düşmanları mazlum gösterilemez

VP Çorlu İlçe Örgütü Başkanı İmdat Şahin ise yaptığı açıklamada “Çorlu’da, 12 Şubat 2016 tarihinde Ensar Vakfı ve Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’nin düzenlediği “İstiklal Mahkemeleri’nin Kararttığı Hayatlar” konulu panel, Cumhuriyete ve Mustafa Kemal Atatürk’e açıkça meydan okumaktır. Buradaki amaç Atıf Hocaları mazlum göstererek, Mustafa Kemal Atatürk ve cumhuriyet devrimi hedef alınmaktadır. Vatan Partisi olarak bu tür girişimlerin karşısındayız. Cumhuriyet düşmanlarını yeniden canlandırma girişimleri, sonuçsuz kalacaktır. Sonunda cumhuriyet değerleri kazanacaktır. Cumhuriyete karşı savaş ilan edenler bunu bilmelidir.” dedi.

Dirisinden İngilizler, ölüsünden emperyalistler

Başkan Şahin “Cumhuriyet devri tarihimizin en büyük saptırma ve yalanlarına âlet edilmiş isimlerinden biri de Atıf Hoca diye bilinen İskilipli Atıf’tır. Bu zatın dirisinden İngilizlerle onlara destek veren Damat Ferit ekipleri yararlanmıştı, şimdi de ölüsünden emperyalistler ve onun yolundan giden başka bazı ekipler yararlanıyor. Hedef belli: Atıf Hoca’yı ‘mazlum’ göstererek onu asanları, özellikle Mustafa Kemal’i lekelemek, itham etmek.” diye konuştu.

Örtülü bir biçimde cumhuriyete tokat atılıyor

Şahin “Son günlerde Atıf Hoca’nın itibarının (!) iadesinden söz ediliyor. Memleketi olan Çorum’da adı parklara, hastanelere veriliyor. Cumhuriyet Parkı’nın adı değiştirilip Atıf Hoca Parkı yapılıyor. (6 Mayıs 2012 tarihli gazeteler) Yani, örtülü bir biçimde cumhuriyete tokat atılıyor. Belgelere dayalı gerçek şudur: İskilipli’nin Şapka Risalesi’nden yargılandığı mahkeme, Giresun İstiklal Mahkemesi’dir ve bu yargılamanın tarihi 16-18 Aralık 1925’tir. Bu yargılama sonunda İskilipli, Şapka Risalesi’nin geçmiş bir tarihte yazıldığı ve binaenaleyh buna dayanılarak yeni kanun muvacehesinde suçlama yapılamayacağı gerekçesiyle beraat ettirilmiş ve mahkeme heyetiyle aynı gemide İstanbul’a dönmüştür. Ne var ki hayatı bir yığın kanunsuzluk içinde, özellikle Millî Mücadele’ye karşı çıkışla geçmiş bu zat, başka suçları tespit edildiğinden yeniden derdest edilip bu kez Ankara İstiklal Mahkemesi’ne sevk edilmiştir. Buradaki yargılanması 1926 yılı Ocak ayında başlamış ve Şubat ayı başlarında suçu sabit görülerek Ceza Kanunu’nun 55’inci Maddesi’ne uygun şekilde mahkûm edilmiştir. İdam hükmü, Türkiye Cumhuriyeti’nin Teşkilat-i Esasiye Kanunu’nu tamamen veya kısmen tağyir gerekçesiyle verilmiştir. İskilipli, aynı suçtan hüküm giyen Babaeski müftüsü Ali Rıza Efendi ile birlikte, 04 Şubat günü Ankara’daki Meclis binası yakınlarındaki Karaoğlan Çarşısı’nda asılmıştır.” dedi.

Gerçekleri hiçbir zaman karartamayacaklar

Şahin “Aynı kararla aynı gün idam edilen Babaeski Müftüsü Ali Rıza ile Atıf Hoca’nın Milli Mücadele’de Batı Anadolu’yu işgal etmiş olan Yunan ordusuna direnilmemesi için faaliyet gösterdikleri mahkemece belgelenmiştir. Müftü Ali Rıza’nın, Yunan işgaline karşı çıkanları şikâyet ederek cezalandırdığı da belgelenmiştir. Bu müftü, Milli Mücadele devam ederken vatana ihanet suçundan 10 yıl ceza yemiş, fakat genel aftan yararlanarak kurtulmuştu. Hoca Atıf ise başında bulunduğu Teali İslam Cemiyeti’nin imkânlarını kullanarak İngiliz ve Yunan işgallerine karşı çıkılmaması için çalışmış, bu yolda hazırlattığı beyannameleri Türk köylerine dağıtmıştır. Mahkeme bunların tümünü belgelemiş ve hükmünü buna göre vermiştir. Adamın, Şapka Risalesi dışında suçları varsa ve bunlardan mahkûm olmuşsa, mahkeme ne yapsın! Ve Şapka Risalesi ne yapsın! İskilipli Atıf Hoca ile ilgili gerçekler ortadayken, Çorlu’da vatan düşmanlarının anılması ne demektir. Cumhuriyetimize karşı bu büyük öfke nedendir. Amaçları bellidir. Yıllardır Mustafa Kemal Atatürk’e karşı yürütülen emperyalist oyunların, Türk Milleti farkındadır. Ama şunu iyi bilsinler ki Türk Milleti bu oyuna gelmeyecek. Vatan Partisi olarak bu duruma izin vermeyeceğiz. Gerçekleri hiçbir zaman karartamayacaklar.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
2035 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu