Muharrem İnce, Trakya'da Sahaya Indi
reklam
03 Mart 2016
Muharrem İnce, Trakya'da Sahaya Indi

Muharrem İnce, Trakya'da Sahaya Indi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’ndeki muhalif isimlerin başında gelen Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Genel Başkan Adaylığı sürecinde büyük destek gördüğü Trakya’da sahaya indi. Çorlu’da partililerine seslenen Muharrem İnce, yoğun ilgiyle karşılandı

Çorlu Kapalı Spor Salonu’nda yapılan program, saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan ve sözlerine salonu dolduran coşkulu kalabalığa “Hoş geldiniz!” diyerek başlayan Çorlu İlçe Örgütü Başkanı Yıldıray Arıcı “2015 yılı, Türkiye’de ilklerin yaşandığı farklı bir yıl oldu. Önce 07 Haziran arkasından da 01 Kasım Seçimleri’ni yaşadık hep beraber. Bu süre zarfında, Türkiye tarihinde yaşanmamış olaylar yaşandı. 07 Haziran Seçimleri’nin sonuçları ‘koalisyon’ derken, iktidar halkın iradesini hiçe sayarak ‘tekrar seçim’ dedi. Bu baskıcı politikayla ülkemiz, 01 Kasım Seçimleri’ne götürüldü. Bu baskıcı politikanın sonuçları olarak bugün; her gün gelen şehit haberleri, ülkenin kalbinde patlayan bombalar, yitirilen canlar, basın emekçilerine uygulanan baskılar, ekonomik problemler, üstü kapatılan dosyalar ve bunları çözemeyen, o baskıcı politikayla 01 Kasım Seçimleri’nde iktidara gelen bir hükümet ile karşı karşıyayız. Seçimlerin ülkemizde yarattığı travmalar, saymakla bitmiyor. Ama bu süre zarfında ‘Biz Çorlulular ne yaptık?’ derseniz, biz Çorlu olarak seçimlerden ciddi oranda oylarımızı arttırarak çıktık. Bugüne kadar Çorlu olarak genel seçimlerde ulaşamadığımız oy oranlarına ulaştık. Bunun sebebi de örgütümüzün her daim çalışması ve diri durmasıdır. Ben bu süre zarfında evinden, işinden ve hatta aile hayatlarından ödün vererek çalışan tüm örgütüme ve siz Çorlululara, teşekkürü bir borç bilirim. Ama siyaset, acımasız ve amansız bir yarış ve bizlerin bu yarışta hiç durmadan çalışması gerekiyor. Sanki yarın seçim olacakmış gibi yılmadan, bir an olsun umudumuzu kaybetmeden. Ben bu yarışta, örgütüme güveniyorum, sizlere güveniyorum. Atatürk İlke ve Devrimleri’nden kopmayan Cumhuriyet Halk Partililere güveniyorum. Cumhuriyeti seviyorum, Atatürk’ü seviyorum, sizlere söz veriyorum. Atatürk ile kalın, cumhuriyet ile kalın…” dedi.

Milletvekili Köprülü, kısa konuştu

CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkanı Yıldıray Arıcı’nın ardından kürsüye, CHP Tekirdağ Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Üyesi Emre Köprülü geldi. Siyasi içerikli bir konuşma yapmayan ve miting havasında gerçekleşen buluşmaya katılım gösteren siyasileri tek tek takdim eden Milletvekili Köprülü “Sıfatımız ne olursa olsun, mevkiimiz ne olursa olsun hepimiz, aynı ekipte yürüyen cumhuriyet sevdalısı ve Atatürk’ün izinden giden insanlarız. Sözlerimi çok uzatmayacağım. Bugün burada bizleri buluşturan, hepimizin umudu, coşkumuzun kaynağı, eğilmeyen başımız, bükülmeyen bileğimiz, susmayan dilimiz, Yalova Milletvekilimiz Muharrem İnce’yi kürsüye davet ediyorum” diye konuştu.

Ne zaman ki Türkiye’yi Trakya’ya benzeteceğiz…

Konuşmasına alkış tufanı içerisinde başlayan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce “Ne diyordu Nazım: ‘Seni düşünmek güzel şey, seni düşünmek ümitli şey… Dünyanın en güzel sesinden, en güzel şarkıyı dinlemek gibi bir şey… Fakat artık ümit yetmiyor bana. Ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum…’ Ben bugün Trakya’da gördüm ki artık Çorlu muhalefet partisi olmak istemiyor, iktidar partisi olmak istiyor iktidar. Türkiye’nin yüz akı bir kentindeyiz. Düşünsenize, gerdanlık gibi dizmiş belediyeleri; 12-0. Türkiye’de bir başka örneği yok! Ne zaman ki Türkiye’yi Trakya’ya benzeteceğiz, o zaman zengin olacağız, o zaman özgür olacağız, o zaman demokrasi içerisinde yaşayacağız. Böyle güzelim topraklarda; Kırklareli’deki longoz ormanlarının içerisinde nükleer santrali, Trakya’nın çeşitli yörelerinde termik santralleri konuşuyoruz. Konuştuğumuz şeylere bak konuştuklarımıza. Bu verimli coğrafyada, bu aydın, çağdaş, güler yüzlü, yurtsever ve Atatürkçü insanların topraklarında konuştuğumuz şeylere bakın!” dedi.

Sorgulamak için bugün buraya geldik

Milletvekili İnce “Türkiye için düşünen, Türkiye için üzülen, adeta ciğerleri kanayan milletvekilleri olarak bizlerin tek derdi, bu iktidardan kurtulmak ve CHP’yi iktidar yapmak. Bizim tek derdimiz AKP. Türkiye, 3,5 tarafı denizlerle çevrili bir ülke. Türkiye, Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip! Madeni var, ovası var, akarsuyu var, kendine ait bir denizi var, 2 boğazı var. Topraklarının altında Frigler, Hititler, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular, Osmanlılar var. Kısacası bu ülkenin her şeyi var. Kayak yaparken, bir anda denize girebiliyorsunuz. Böyle bir coğrafyada yaşıyoruz, ama insanımız eğitimsiz. O zaman; Hacı Bektaş Veli’yi, Ahi Evran’ı, Yunus Emre’yi, Mevlana’yı, Hacı Bayram’ı, Fatih Sultan Mehmet’i, Mustafa Kemal Atatürk’ü yetiştirmiş bu topraklarda neden eğitimsiziz, neden yoksuluz, neden barış içerisinde değiliz? Neden sokaklarımızda bombalar patlıyor, neden ürünümüz para etmiyor, neden emeklilerimiz geçinemiyor? İşte biz bunları sorgulamak için bugün buraya geldik.” diye konuştu.

Amerika bile komşumuz oldu

Konuşmasına devam eden İnce “Türkiye’nin komşularıyla yaşadığı sorunlara da değinen İnce “2002-2003’te neler konuşuyorduk, bugün neler konuşuyoruz? ‘Sıfır Sorun’, ‘Stratejik Derinlik’, ‘Büyük Ortadoğu’, ‘Küresel Güç’, ‘Arabuluculuk’, ‘Eş Başkanlık’, ‘Kazan Kazan Politikası’ bunları konuşuyorduk. Tam 14 sene sonra 2016’da neler konuşuyoruz: ‘Değerli Yalnızlık’, ‘Mülteci Sorunu’, ‘3 milyar avroluk yardım’,’Esat ile geçiş olabilir mi?’ İlkokul 4’üncü sınıf Sosyal Bilgiler kitabında hepimiz şunu okuduk, Rusya bizim kuzey komşumuzdu. AKP sayesinde Rusya bizim hem kuzey komşumuz hem de güney komşumuz oldu. 1639 Kasr-ı Şirin Antlaşması’ndan bu yana İran ile sınırlarımız değişmemişti, AKP sayesinde Suriye ile sınırlarımız saat başı değişiyor. Bazen Esat, bazen PYD, bazen PKK, bazen IŞİD, bazen Nusra… Aklınıza kim geliyorsa bizim komşumuz oluyor. Türkiye’nin komşularını, ezbere sayabilecek bir babayiğit tanımıyorum ben. Çünkü değişiyor. Amerika bile güney komşumuz oldu bizim.” dedi.

Durmadan gömlek değiştiriyorlar

İnce “Rusya ile girdikleri mücadele sonrasında tarımı çökerttiler, turizmi bitirdiler. Papaz olmadığımız bir Bulgaristan vardı, onlarla da papaz olduk. Hadi hepsini anladık da Ekvator’a gittiler, orada da milletvekili dövdüler. 14 bin km. uzakta yine sorun çıkardılar, yine problem çıkardılar. Kaçak saraydaki bu adam meydanlara çıktığında sürekli şunu söylüyordu; ‘Ben siyasete beyaz kefen giyerek geldim.’ Ama Güney Amerika’ya giderken askeri kargo uçağı ile zırhlı Mercedes’i gönderiyor. Siyasete beyaz kefen giyerek gelmiş ama CHP’lilerin Çanakkale’de kefensiz yatanların torunları olduğunu unutuyorlar. Bin 600 PYD’liyi tedavi ettirdiler, şimdi PYD’ye terör örgütü diyorlar. Geçenlerde Davutoğlu, Müslümanların en kutsal mekânı olan Kâbe’ye gitmiş. Taraftarları orada buna alkış yapıp destek veriyor, o da el sallıyor. Adam, Kâbe’de miting yapıyor yahu. Bunlar bakıyorsunuz bir gün Avrupa Birliği’ni savunuyorlar, sonra vazgeçip Amerika Birleşik Devletleri’ni savunuyorlar. Vazgeçiyorlar, Shanghai 5’lisi diyorlar. Bir gün sağcı, bir gün solcu, bir gün de futbolcu oluyorlar. Bir gün Esadçı, bir gün de Esedçi oluyor. Durmadan gömlek değiştiriyorlar. Gömlek değiştirmiş organizmalar bunlar, yani GDO. Diyarbakır’da ‘Megri, megri’ diye bağırıyor, Tekirdağ’da ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ diyor. Bu ülkenin; eğitimini, ordusunu, tarımını, sağlığını, eğitimini, açılımlarını çökerttiler. Suriye’ye özgürlük getireceklerdi, çöktü gitti. AB üyesi olacaktık, çöktü gitti. Yalanlar çöktü, yalanlar!” diye konuştu.

Kamu bürokrasisini de yargıya göndereceğiz

Konuşmasına devam eden İnce “Bu ülkede Türkü, Kürdü, Çerkez’i, Romanı herkes biliyor. Kimse camiye ayakkabı ile girmez. O çocuklar can havliyle o camiye kendilerini attı. Sonra o çocukları diline doladı, ‘Ayakkabı ile camiye girdiler.’ dedi. Camiye ayakkabı ile girilmez doğru, ama camiye cebindeki haram para ile hiç girilmez. Atanamayan öğretmenler intihar ediyor, bakan da açıklama yapıyor: ‘Gösteriş için intihar etti.’ Şu ülkeyi yönetenler gösteriş için intihar etseler de biz de biraz sevinsek. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, ülkeyi bu duruma düşürenleri tabi ki yargıya göndereceğiz. Ama sadece Başbakan veya Bakanlar değil, kamu bürokrasisinden de yargıya göndereceklerimiz var. O bombalar döşenirken, o silahlar yığılırken, o mayınlar döşenirken onlara izin vermeyen Valiler, sizi de yargılayacağız. Enflasyon rakamlarını, işsizlik rakamlarını, trafik kazalarındaki oranları toplumun önüne koyarak yalan yanlış açıklamalar yapan TÜİK yetkilileri, sizi de yargılayacağız. Sahte bilirkişi raporu verenleri, düzmece delil üretenleri, insanları adli tıpta yargılayanları, TÜBİTAK’ta reyting ölçümleri yapanları da yargılayacağız.” dedi.

Muharrem İnce’ye yoğun destek

Trakya’da sahaya inen ve yaklaşık 1 saat boyunca partililerine seslenen CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’yi; Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Yalova Belediye Başkanı Vefa Selman, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Taşköprü Belediye Başkanı Mehmet Gülen, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, Yalova İl Başkanı Özcan Özel, Bayrampaşa İlçe Başkanı Hasan Mutlu, Çorlu İlçe Başkanı Yıldıray Arıcı, Ergene İlçe Başkanı Erdinç İrel, Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Süleymanpaşa İlçe Başkanı İlker Yağcıoğlu, Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Saray İlçe Başkanı Demir Ali Demirel, Marmaraereğlisi İlçe Başkanı Hakan Turan, Hayrabolu İlçe Başkanı Hamdi Çetin, Malkara İlçe Başkanı İsmail Uzun, Muratlı İlçe Başkanı Ufuk Gençtürk, Şarköy İlçe Başkanı Alpay Var, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları ile çok sayıda partili de yalnız bırakmadı.
Editör : Tuğberk Erdem
2300 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu