Ayağında Yoksa Çizme, Tekirdağ'da Gezme!
reklam
30 Haziran 2016
Ayağında Yoksa Çizme, Tekirdağ'da Gezme!

Ayağında Yoksa Çizme, Tekirdağ'da Gezme!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ İl Başkanlığı, yerel seçimlerin ikinci yılını düzenlediği toplantıyla değerlendirdi. Tekirdağ Özcanlar Köfte Salonu Beyazköy Şubesi’nde yapılan toplantıya getirilen sarı çizmeler, güne damgasını vurdu.

Yerel seçimlerin üzerinden geçen iki yılı değerlendiren AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni adeta eleştiri yağmuruna tuttu. AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan ve Metin Akgün ile tüm ilçe teşkilat başkanlarının da hazır bulunduğu basın toplantısında, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve kurmaylarının icraatları masaya yatırıldı.

Doğru dürüst bir şey yapmadı

Basın toplantısının açılış konuşmasını, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay yaptı. Tekirdağ’ın hak ettiği şekilde yönetilmediğini belirten İl Başkanı Akçay, kentte altyapı çalışmalarının tam bir eziyete dönüştüğünü söyledi. “Tekirdağ’da büyükşehir çalışmıyor, halk böyle yaşamak istemiyor!” ve “Ayağında yoksa çizme, Tekirdağ’da gezme!” sloganıyla organize edilen basın toplantısında konuşan Akçay “30 Mart Yerel Seçimleri’nin üzerinden 2 yıl geçti. Bugün burada, geçen 2 yılı hep birlikte değerlendireceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’ne mensup kişilerce yönetilen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, bu koskoca 2 yıl içerisinde neden doğru dürüst bir şey yapmadı? İlçe Belediye Başkanları da her fırsatta yapamadıklarının adresi olarak büyükşehir belediyesini adres olarak göstererek kolaycılığa kaçtılar ve iş üretmediler. Tekirdağlı vatandaşlar olarak, henüz büyükşehir belediyeciliğiyle tanıştığımızı söyleyemeyiz. Belediyecilik; insanları mutlu etme, insanlara hizmet götürme, şehri imar etme, şehrin anını ve geleceğini inşa etme sanatıdır. Belediyecilik; şehirdeki insandan çiçeğe, ağaçtan kediye, evden dereye, köyden yaylaya kadar her şeye kafa yorma, her yere gönülden bakma işidir. Sürekli gürültü var, ama ortada iş yok, icraat yok! Tekirdağ’a yağmur yağdığında insanlar, ‘Sokağa çizmesiz çıkmam!’ diyorlar artık. Kavşak, üst geçit, yol düzenlemeleri ve otopark konularında yatırım yapılmadı. İnşaat ruhsatlarında yüklü bir miktarda otopark harcı olmasına rağmen, ortada otopark yok. TekPark uygulamaları, ayrı bir âlem. Yöneticilerimiz, 300 civarında eleman istihdamı ile övünüyorlar. İstihdama uygun iş veya hizmet yoksa orada kötü, kayırmacı bir yönetim var demektir. Raylı sistemleri henüz konuşmuyorlar bile. Bu konuda CHP’li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin hakkını teslim ediyoruz. Sanat ve kültür etkinlikleriyle ilgili zaman zaman Türkiye’nin ilgili odağı olduk. Koca Tekirdağ Büyükşehir Salonu, tüm Türkiye’ye mâl oldu. Herkes duydu! Salon yok, ekip yok, sahne yok, proje yok, icraat yok… Ayrıca sanatçıları davet edip halka küfrettirmek, hakaret ettirmek, tepeden baktırtmak var. Belediye Meclis Salonu tiyatro salonu olduğundan mıdır nedir, meclis toplantıları adeta tiyatro gibi geçiyor. CHP Grubu, 45 üyesiyle -yani çoğunluğuyla- güle oynaya karar çıkartıyorlar. AK Parti Grubumuz halkımızın hizmet görmesi amacıyla olumlu muhalefet yapıyor. İyi işleri hızlandırıyor, yararlı görmediğimiz konularda gerekli konuşmaları yapıyor, yazılı ve sözlü önergeler veriyor. Meclis kararlarından bazılarının zaman zaman iptali, bazen de keyfi olarak tekrar görüşülmesi gerçekten üzücü, düşündürücü ve komik. Örneğin Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a meclisin oybirliği ile verdiği yetkiyi bir sonraki mecliste 22 CHP Üyesi iptal etmek istiyor. Ayrıca şunu hatırlatayım. Her yapılan ihaleyi, şartlarını yakinen takip ediyoruz. Gerekli incelemeleri yapıyoruz. Bu konuda halkımızın bize verdiği sorumluluğu, sonuna kadar yerine getireceğiz.” diye konuştu.

Çok yazık ve büyük ayıp

İl Başkanı Akçay’dan sonra söz alan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün “Tekirdağ genelinde bakıyorum, basınımız kaliteye çok önem veriyor. Bu da beni fazlasıyla memnun ediyor. Tekirdağ’ın AK Partili 3 milletvekili olarak, seçildiğimiz günden bu yana Tekirdağ için çalışıyoruz. Seçimlerin hemen ertesi günü, Tekirdağ’ımızın kalkınması adına ne kadar Bakanlık varsa ziyaret ettik. İlimizin sorunları ile ilgili bilgiler aktararak, çözüm yolu aramaya başladık. 3 dönemdir milletvekilliği yapmış olan birçok Bakanımız bize ‘Biz 3 dönemdir vekillik yapıyoruz. Sizin kadar hızlı hareket eden, bölgesi için bu kadar hızlı çalışan milletvekili görmedik!’ dediler. Bu bizleri çok sevindirdi. Tekirdağ bölgesini uzun yıllardır yöneten CHP, seçimlerde mazotun 1 TL olacağını açıklayarak vatandaştan oy istedi. Yerel seçimlerin hemen ertesi günü Tekirdağ’da, suyu 5 TL’den satmaya başladılar. Biz dedik ki; bize oy vermeyen vatandaşlarımızın da vekiliyiz. Bugüne kadar bizi ziyaret eden belediye başkanlarımızın hiç birisini geri çevirmedik. Ne destek verilmesi gerekiyorsa verdik. Her zaman da destek vermeye devam edeceğiz. Biz sadece belediye başkanlarından şunu istedik: Yaptıkları hizmetlerde, bizden aldıkları desteği ve yardımları da halka açık ve net bir şekilde anlatsınlar. Desinler ki: ‘Biz bu hizmetleri getirirken, AK Parti Hükümeti’nden destek gördük!’ Ama olmadı tabi. Tekirdağ şehir merkezimiz ve birçok ilçemiz, maalesef çamurdan gezilemeyecek halde. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, yüklenici firmalardan 2 bin 500 TL para alıyor. Bu ücreti de ‘Park Yeri Ücreti’ adı altında alıyor. Soruyorum, Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar nerede otopark yaptınız? Bu paraları neye istinaden alıyorsunuz? Yapılan tek bir iş var, o da TekPark üzerinden vatandaşlardan para toplamak. Yakında tüm mahalle ve sokaklardan, hatta vatandaşların evlerinin önünden bile park ücreti almaya başlayacaklar. İnşallah 2019 yılındaki yerel seçimlerle birlikte halkımız, AK Belediyecilik Hizmeti ile hak ettiğini fazlasıyla alacaktır. Ergene İlçesi’yle ilgili olarak CHP’li milletvekilleri Meclis’te, sürekli olarak ‘AK Parti ne hizmet yaptı ki?’ diye eleştiriyor. Meclis’teki konuşmamda Trakya ve Tekirdağ bölgesindeki AK Parti hizmetlerini anlattım. CHP Edirne Milletvekili arkadaşımız, Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu geldiğinde buradaydı. Sağlık Bakanımızın Edirne programında da bulundu. Edirne’de yanıma gelerek, AK Parti Hükümeti’nin bölgemizdeki hizmetleri için teşekkür etti. Ben de kendisine, göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Biz çizmeleri hizmet etmek için kurduğumuz şantiyelerde giyerken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi vatandaşa şehir içinde giydiriyor. Bu çok yazık ve bölgemiz adına da büyük ayıp!” dedi.

İyi bir insan olmak yetmiyor!

Akgün’ün ardından kürsüye gelen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ise “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Ağabeyimiz, bizlerin de abisi. Çok iyi bir insan ve kendisini seviyoruz. Ama iyi bir insan olmak, iyi hizmet vermeye yetmiyor. Çünkü maalesef CHP’de ekip ruhu yok, birlik beraberlik ruhu yok! Ne olursa olsun, iyi günde de kötü günde de bir arada olmak zorundalar. Yapılamayan hizmetlerden dolayı biz suçluyuz, ama Tekirdağ için bir şey yapıldığında reklamını da onlar yapıyor. Yapmadıklarını üstümüze atmasınlar, vebal kabul etmiyoruz. Onlar Gezi Ruhu’nu nasıl yönettiler ise biz de yaptıklarımızı o şekilde yansıtacağız. Biz, 01 Kasım’dan bu yana vatandaşlarımızdan gelen bütün talepleri değerlendirmeye başladık.” diye konuştu.

Belediyecilik, sadece Tekirdağ’da yapılmıyor

Düzenlenen basın toplantısında, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel de bir konuşma yaptı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin göreve geldiği 2 yıllık süreçte başarısız bir tablo çizdiğine vurgu yapan Milletvekili Yel “01 Kasım 2015 Genel Seçimleri’nde Tekirdağ halkı, AK Parti’den 3 tane milletvekilini meclise gönderdi. Bugün daha güçlüyüz. Milletvekillerimizle birlikte Bakanlarımıza gidiyor, görüşmelerde bulunuyor, halkımızın taleplerini iletiyoruz. Belediyecilik, sadece Tekirdağ’da yapılmıyor. Türkiye ve Dünya’da çok güzel örnekleri var.” dedi.

Daha çok okula ihtiyacımız var

Tekirdağ il sınırları içerisinde bulunan sanayi kuruluşlarının patronlarına da ince mesajlar gönderen Milletvekili Yel “Tekirdağ’ımızda bin 500’ü aşkın sanayi kuruluşu var. Bu sanayi ve fabrikalarımızın büyük çoğunluğu Tekirdağlı olmayan vatandaşlarıma ait… Buradan, bu sanayicilerimize seslenmek istiyorum. Kendi memleketlerine eğitim yatırımları, hayır yatırımları yapıyorlar. Gelsinler, ekmeğini yiyip suyunu içtikleri Tekirdağ’a da yatırım yapsınlar. Bu özlemi çekiyorum. Basın mensupları aracılığı ile kendilerine hatırlatmak istiyorum. Çorlu, Kapaklı, Çerkezköy, Muratlı ve Süleymanpaşa’da, daha çok okul yapmaya ihtiyacımız var. Sayın Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı’yı ziyaret ettik. Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz’ı ziyaret ettik. Sayın Bakanlarımıza ve akabinde Başbakanımıza konuyu anlattık. 2019 yılına kadar devam edecek olan görev süremizde, en önemli konu başlığımız bu olacak.” diye konuştu.

Görünen köy, kılavuz istemez!

Yel “Tekirdağ’la birlikte şu an yaklaşık 30 ilde Büyükşehir yönetimi var. Bağımsız bir araştırma şirketinin binlerce insan üzerinde yapmış olduğu bu ankette, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 26’ncı sırada yer aldı. Yine CHP’li bir belediye olan Aydın Büyükşehir Belediyesi, kendisine 3’üncü sırada yer buldu. 30 büyükşehir belediyesi arasında yapılan bu çalışma, bütün partilerin büyükşehir belediyelerinin değerlendirildiği objektif bir çalışma. Görünen köy kılavuz istemiyor. Kimse halinden memnun değil!” dedi.

Programın sonunda basın mensuplarına çizme hediye edildi.
Editör : Tuğberk Erdem
1921 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu