Çorlu'ya 5 Milyon Tl'lik Altyapı Yatırımı
reklam
13 Temmuz 2016
Çorlu'ya 5 Milyon Tl'lik Altyapı Yatırımı

Çorlu'ya 5 Milyon Tl'lik Altyapı Yatırımı

Çorlu İlçesi Kumyol Caddesi İçme Suyu İnşaatı ve Muhtelif Mahalleler Kanalizasyon ve Yağmur Suyu 1’inci Etap İnşaatı’nın temeli, düzenlenen törenle atıldı. KDV hariç yaklaşık 5 milyona mâl olacak projenin, 220 günde tamamlanması planlanıyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Çorlu’ya yapması beklenen yatırımlardan birisi olan Çorlu İlçesi Kumyol Caddesi İçme Suyu İnşaatı ve Muhtelif Mahalleler Kanalizasyon ve Yağmur Suyu 1’inci Etap İnşaatı’nın temeli, 10 Haziran 2016 Cuma günü düzenlenen törenle atıldı. Saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı’yla başlayan temel atma törenine; Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Tamer Dodurka ve Zeki Gürcün, TESKİ Yönetim Kurulu Üyeleri Nilgün Marmara ve Rıza Tekin, TESKİ Genel Müdür Yardımcıları Dr. İbrahim İçöz, A. Soner Ergin ve İ. Feyzi Ünal, Çorlu Belediyesi Başkan Yardımcıları, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Örgütü Başkanı İsmail Akar, daire başkanları, birim müdürleri, TSK’ların temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yaklaşık 5 milyona mâl olacak

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ olarak, ilimizin en büyük ilçesi olan Çorlu’da 2’nci büyük yatırımın temelini atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yılın başlarında, Nusratiye Mahallesi’ndeki kanalizasyon kolektör inşaatının temelini atmıştık. Dolayısıyla bu inşaat devam ediyor. DSİ tarafından bir başka istikamette kanalizasyon inşaatları devam ediyor. TESKİ olarak özellikle ilçe merkezinde alt yapı sorunu yaşayan yerlerin, altyapısını değiştirmek üzere proje çalışmalarımızı başlattık. Özellikle en önemli caddelerimizden biri olan Kumyol Caddesi’nde ve ilçenin muhtelif losyonlarında, alt yapısı eskimiş, işlev görmez hale gelmiş bölgelerde alt yapıyı yenilemek ve Çorlu’nun ana bulvarlarında yağmurlardan mütevellit oluşan yağmur suyu problemini çözmek üzere proje çalışmalarımız başlatıldı. Bu çalışmalarımızı TESKİ olarak bizzat yürüttük ve mahallinde çalıştık. Özellikle Çorlu Belediye Başkan Yardımcımız Ahmet Sarıkurt da bizzat nezaret etti, özel bir ekip kurduk. Çorlu’nun kanayan yarası haline gelmiş, kangren hale gelmiş bu problemi nasıl çözeriz diye çalışma yaptık, projesini gerçekleştirdik. Hemen hızlıca ihalesini de gerçekleştirdik. KDV hariç 4 milyon 615 bin 578 TL bedelle işi ihale ettik ve çalışmalar çeşitli mıntıkalarda başladı.” dedi.

14 kilometrelik hat yenilenecek

Çorlu İlçesi’nde içme suyu hattını da yenilediklerine dikkat çeken Genel Müdür Başa “Kumyol Caddesi’nde ve diğer mahallelerimizde, 4 bin 850 metre içme suyu hattını yeniliyoruz. Asbest borular tamamen değişiyor. 13 bin 950 metre kanalizasyon inşaatı yapıyoruz. Yani 14 kilometre civarında kanalizasyon altyapısı yenilenecek. 4 bin 30 metre yağmur suyu inşaatı yapıyoruz. Özellikle Ziyabey Caddesi’nde, Atatürk Bulvarı mevkiinde, Kumyol Caddesi’nde ve devamı niteliğinde olan Güney Caddesi’nde, Kazımiye Mahallesi Bahçelievler Mevkii, Reşadiye Mahallesi Mehmet Ağa Sokak Mevkii, Nusratiye Mahallesi Kırkova Meydanı Mevkii, Dere Sokaklar, Şeyhsinan Mahallesi Arpalık Sokaklar, Reşadiye Mahallesi Yunus Emre Caddesi sokakları mevkiinde kanalizasyon çalışmalarımız olacak. İçme suyu işinde de Atatürk Bulvarı ile Kumyol Caddesi’nde bulunan asbest borular, yeni tahsis edilecek olan borularla değiştirilecek. Şehrin yaklaşık yüzde 30’una hizmet eden asbest boru iptal edilip yeni, sağlıklı içme suyu hattı döşenecek.” diye konuştu.

Trafikte bazı sorunlar yaşanacak

Kış mevsimi gelmeden çalışmaları bitirmeyi hedeflediklerini ifade eden Başa “Yağmur suyu hatlarında da şehrin girişi niteliğinde olan Ali Osman Çelebi Bulvarı ve Bülent Ecevit Bulvarı’nda her açıdan sorun ve tehlike oluşturan yağmur suyu birikmelerinin, tesis edilecek büyük çaplı borular ile güvenli bir şekilde deşarj noktalarına ulaştırılması hedeflenmektedir. Bu, Çorlu İlçemizde komple bir altyapı projesidir. Hem yağmur suyu hem içme suyu hem de kanalizasyon çalışmalarını içeriyor. Çok çeşitli mahallelerde çalışmalar yapılacak. Kış ayına varmadan, çalışmaları bitirmeyi hedefliyoruz. Bu çalışmalar olurken, takdir edersiniz ki trafikte bazı sorunlar yaşanacak. Bazı cadde ve sokaklar kısmi olarak trafiğe kapatılacak. Bazı vatandaşlarımız ister istemez çalışmalardan dolayı sıkıntı yaşayacaklar. Elimizden geldiği kadar hızlı ve sorunsuz bir çalışma yürütmeye gayret göstereceğiz. Bu konuda emniyet ve zabıtamızla işbirliği içerisindeyiz. Çorlu’ya TESKİ olarak önem veriyoruz. İçme suyu sıkıntısını çözmek için su sağlamak üzere kuyu açmayı sürdürüyoruz. Biz bu çalışmaya, ‘1’inci Etap’ dedik. Çünkü nerede sorun varsa, çözmek için çalışmalar yapacağız.” dedi.

Çorlu’ya, lojistik merkezi açılacak

TESKİ’nin lojistik merkezinin de Çorlu’da kurulduğuna dikkat çeken Genel Müdür Dr. Şafak Başa “Çorlu, önemli bir merkez. TESKİ olarak lojistik merkezimizi de Çorlu’da açacağız. Çorlu’yu malzemelerimizin depolandığı, dağıtımlarının yapıldığı, gerçek bir lojistik merkezi yapacağız. Çalışmalarda bize destek veren Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve ekibine teşekkür ediyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’ın Çorlu’ya olan hassasiyetlerini bildiğimiz için, biz de elimizden geldiği kadar Çorlu`muzun alt yapı problemlerini çözmek için gereken gayreti göstereceğiz. Yapılan hizmetin Çorlu’muza hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Altyapıda, büyük değişiklikler yapılacak

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ise Çorlu’nun en büyük sorunlarından birinin, alt yapı problemi olduğunu dile getirdi. Çorlu Belediye Başkanı Baysan “Göreve geldiğimizde, iller bankası ile beraber proje çalışmalarına başladık. 2014 yılında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kurulunca, bu işler TESKİ’ye devredildi. Altyapıda, büyük değişiklikler yapılacak. Asbest borular değişecek. Yenice sahiline, kötü kokulu bir dere akmayacak. Arıtmamız yapılıyor. Arıtmadan çıkan su, bahçelerde kullanılmak üzere akıtılacak. Bunlar da kısa sürede bitecek. Bu konuda bizlerden desteğini esirgemeyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa’ya teşekkür ediyorum.” dedi.

Çorlu, 50 vilayetten daha büyük

Temel atma töreninde, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da bir konuşma yaptı. Albayrak “Ergene’nin ayrılmasına rağmen Çorlu, artan nüfusu ile Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri. En azından 50 vilayetten daha büyük nüfus yapısı ile genel, siyasi, sosyal ve ekonomik yapısı ile büyükşehirde çok önemli bir yer işgal ediyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin de kendi yapısını tamamlaması, TESKİ biriminin oturması ve özellikle 2016 yılının başından itibaren yatırım yılı ilan edilmesi nedeniyle artık yatırımları ve tamamlanan yatırımları çok sık göreceğiz. Bugün temelini atacağımız Kumyol Caddesi içme suyu ve diğer mahallelerin yağmur suyu çalışmaları, özellikle benim ısrarlı bir şekilde üzerinde durduğum bir konuydu. Projelendirme aşamasında, TESKİ Genel Müdürüm ve ekibi büyük bir çalışma yaptılar. Bugün bunu başlatmanın mutluluğu içerisindeyiz.” diye konuştu.

Çorlu açısından büyük bir proje

Törende konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Üyesi Emre Köprülü “Ben bilgiyi aldım, sizlerle de paylaşayım. 14 kilometrelik kanalizasyon inşaatının temeli, bugün atılıyor. Yaklaşık 5 kilometrelik içme suyu hattının, 4 kilometrelik yağmur suyu hattının temeli atılıyor. Proje maliyeti, 5 milyon lira. Bu, Çorlu açısından büyük bir projedir. Çorlu Belediyemiz, Büyükşehir ve TESKİ kurulmadan evvel Çorlu’nun birçok bölgesine Şinasi Kurşun Caddesi’ne, Şehit Teğmen Yavuzer Caddesi’ne, Mustafa Kemal Caddesi’ne, Çobançeşme bölgesine, Reşadiye Mahallesi’ne, Muhittin Mahallesi’ne, alt yapı çalışmalarının büyük bir çoğunluğunu tamamladı. Şimdi Omurtak Caddesi ve Kumyol Caddesi’ni baz alırsak, bu caddenin üst tarafındaki alt yapı projelerinin tamamlanması gerçekleşecek. Bahçelievler’den diğer kalan bölgenin hepsini kapsayan bir biçimdedir. Bu 2’nci temel atma, ilki de Nusratiye Mahallesi’ndeki temel atma töreniydi. Çorlu’dan seçilmiş bir milletvekili olarak söylüyorum, Ergene ile Çorlu arasını bağlayan Çırak Bayırı’nın bir an evvel düzeltilmesini Başkanımdan rica ediyorum. Orayla ilgili de bir proje gerçekleştirilmesini de istiyorum. Bizim bir noktada atılım yapma, artık Tekirdağ’ın marka değerini arttıracak projelerin gerçekleştirilmesinin zamanı geldi. Bu uğurda yapılan çalışmalara, bu uğurda ortaya konulan emeklerin her birine teşekkür ediyorum. Kazma sallayan arkadaşlardan, imalat projelerinde çalışanlardan, bu işlerin ihalesini yapanlardan ve onları koordine edenlerden, müdürlerinden belediye başkanlarına kadar bütün ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ve bir kez daha çıktıkları bu mücadelede başarılar diliyorum. Her zaman söylediğimiz gibi; Allah birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmasın.” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapılarak ilk kaynak sembolik olarak yapıldı.

Editör : Tuğberk Erdem
2108 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu