Çorlu Halkından Darbe Girişimine Sert Tepki!
reklam
08 Kasım 2016
Çorlu Halkından Darbe Girişimine Sert Tepki!

Çorlu Halkından Darbe Girişimine Sert Tepki!

Fetullahçı Terör Örgütü mensupları tarafından kalkışılan darbe girişimi, Çorlu halkını sokağa döktü. Darbe girişimini protesto etmek ve darbecileri lanetlemek için Atatürk Meydanı’na akın eden vatandaşlar, sabaha kadar demokrasi nöbeti tuttular.

FETÖ mensuplarının gerçekleştirdiği başarısız darbe girişimi, yurt genelinde olduğu gibi Çorlulu vatandaşlar tarafından da büyük bir tepkiyle karşılandı. Darbe girişiminin resmen duyulmasının ardından sokaklara dökülen yüzlerce vatandaş, protesto gösterilerinde bulundular. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise Süleymaniye Camii’nden ezan ve sela sesleri yükseldi.

AK Parti İlçe Başkanlığı önünde toplandılar

Gecenin ilk saatlerinde yaşanmaya başlanan hareketlilik, televizyon kanallarından yayınlanan “Ordu, Yönetime El Koydu” şeklindeki haberlerin ardından doruğa ulaştı. Ellerindeki Türk bayraklarıyla bir anda sokaklara dökülen vatandaşlar, darbe girişimini ve darbecileri protesto eden gösterilerde bulunmaya başladılar. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorlu İlçe Teşkilatı’nın bulunduğu iş merkezinin önünde toplanmaya başlayan darbe karşıtı grubu, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay karşıladı. Halkı sokaklara sahip çıkmaya ve darbe girişimini protesto etmeye davet eden AK Parti İlçe Başkanı Atalay, partililerine de taşkınlık yapmamaları ve provokasyonlara alet olmamaları konusunda uyarılarda bulundu. İş merkezinin önündeki alanı dolduran öfkeli kalabalık, hem darbeyi protesto etti hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sevgi gösterilerinde bulundu.

En çok merak edileni, Kaymakam Kılıç açıkladı

Gecenin en çok merak edilen konusu; 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Alpaslan Erdoğan’ın, darbe girişimi karşısında nasıl bir tutum izleyeceğiydi. 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Alpaslan Erdoğan’ın milletinin yanında olduğunu açıklayan ilk isimler, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ve AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay oldu. 5’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Alpaslan Erdoğan’ın mesajını, polis aracından yaptığı konuşmayla aktaran Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç “Değerli Çorlu halkı, öncelikle hepimize geçmiş olsun! Bizler görevimizin başındayız. Çorlu, Tekirdağ ve Trakya’da hiçbir sıkıntı yok. Milletimiz rahat olsun. 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanımız Alpaslan Erdoğan Paşa ile telefonla görüştüm. Görevinin başında olduğunu ve milletinin, devletinin yanında olduğunu açıkladı. Hepinize selamı var. ‘Biz, kışlamızdayız.’ dedi. Sizlerden tek isteğim, provokasyonlara alet olmayın.” dedi. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç’ın aktardığı bu mesaj, alanı dolduran vatandaşlarca büyük bir coşkuyla karşılandı. AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün de yaptığı konuşmada, darbeye karşı dik duran Çorlu halkını tebrik etti. Darbe girişimine karşı birlik ve beraberlik mesajları verdi.

MÜSİAD, milli iradeye sahip çıktı

15 Temmuz akşamı kalkışılan darbe girişimi Çorlu halkını sokağa dökerken, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Tekirdağ Şubesi’nden de vatandaşlara destek geldi. Salih Omurtak Caddesi Atatürk Meydanı’nda bulunan hizmet binasında toplanan Şube Başkanı Muzaffer Aslan, Şube Yönetim Kurulu ve dernek üyeleri, yaşanan gelişmeleri yakından takip etti. Konuya ilişkin olarak kısa bir değerlendirmede bulunan Şube Başkanı Aslan “Ülkemizde, tarihi bir gün daha yaşandı. Demokrasiyi ve milli iradeyi sekteye uğratmaya çalışan güçler, bir kez daha harekete geçti. Gün, demokrasi ve milli iradeye sahip çıkma günüdür. Gücünü milletten almayan bir grubun kalkışması ve meşru hükümeti alaşağı etme çabası, sonuçsuz kalacaktır. Tüm vatandaşlarımızı bu kalkışmaya karşı demokrasinin ve milli iradenin yanında olmaya çağırıyoruz. Asker ile vatandaşı karşı karşıya getirme çabaları sonuç vermeyecek, milletimizin özgürlük ve demokrasi hakkı, bu antidemokratik kalkışma ile engellenemeyecektir. Herkes bilmelidir ki MÜSİAD olarak, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkacak vatandaşlarımızın yanındayız. Bu darbe girişiminde hayatını kaybeden kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Allah, yar ve yardımcımız olsun!” diye konuştu. Başkan Aslan’ın talimatıyla MÜSİAD Tekirdağ Şubesi’nin bulunduğu binanın çatısından sarkıtılan dev Türk bayrağı, Atatürk Meydanı’nda bulunan vatandaşlar tarafından alkış tufanına tutuldu.

Sabaha kadar demokrasi nöbeti tutuldu

Gecenin ilerleyen saatlerinde vatandaşların gerginliği yüzlerine yansıdı. Saat 01.15 sularında Süleymaniye Camii’nden yükselen ezan sesi, vatandaşlar arasında büyük bir coşkuya neden oldu. Çorlu Belediyesi hizmet binasının bulunduğu meydanı hınca hınç dolduran vatandaşlar, uzun süre darbeciler aleyhine slogan attılar. Hükümeti destekleyen sloganlar eşliğinde Atatürk Meydanı’na doğru yürüyüşe geçen kalabalık grubu, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün ve Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay karşıladı. Atatürk Meydanı’ndaki vatandaşlara hitaben birer konuşma yapan Akgün ve Atalay, birlik ve beraberlik mesajları verdiler. Emniyet güçleri ve vatandaşlar, sabahın ilk ışıklarına kadar demokrasi nöbeti tuttular.
Editör : Tuğberk Erdem
1839 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu