Milletvekili Köprülü; “Bu Karar, Son Derece Yanlıştır!”
reklam
15 Temmuz 2014
Milletvekili Köprülü; “Bu Karar, Son Derece Yanlıştır!”

Milletvekili Köprülü; “Bu Karar, Son Derece Yanlıştır!”

CHP Çorlu Gençlik Örgütü’nün görevden alınmasına ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Milletvekili Emre Köprülü; “Çorlu Gençlik Örgütü’müz, son derece başarılıdır. Görevden alınmalarını, gerçekten çok yadırgadım. Bu karar, son derece yanlıştır!” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu Gençlik Örgütü Başkanı Mustafa Ülkem Uruk ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin, CHP Tekirdağ İl Gençlik Örgütü tarafından görevden alınmasına ilişkin gösterilen tepkiler, her geçen gün artarak devam ediyor. Çorlu Belediyesi Meclis Üyeleri tarafından Aşevi’nde verilen iftar programına katılan ve konuya ilişkin olarak çarpıcı açıklamalarda bulunan CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü; “CHP Çorlu Gençlik Örgütü’müz, son derece başarılıdır. Görevden alınmalarını, gerçekten çok yadırgadım. Bu karar, son derece yanlıştır!” diye konuştu.

“Gençlik Örgütümüz, çok büyük bir başarı elde etmiştir”

CHP Çorlu Gençlik Örgütü’nün görevden alınmasıyla birlikte başlayan süreçte ‘sessiz kaldığı’ gerekçesiyle eleştiri oklarının hedefinde kalan CHP Tekirdağ Milletvekili Köprülü; “Gençlik Örgütlerimizin, tüzüğü ve yönetmeliği ayrıdır. Bu durum, kesinlikle yanlış anlaşılmasın. Milletvekili olarak bizlerin, bu şekilde sürece müdahale etmesi mümkün değildir. Çorlu Gençlik Örgütü Başkanımız, hâlâ Mustafa Ülkem Uruk’tur. Bununla birlikte partimiz açısından Çorlu İlçemiz’de, çok uyumlu bir yapı vardır. Bu yapının en büyük unsurlarından birisi de, Gençlik Örgütümüz’dür. Yerel seçim sürecinde Gençlik Örgütümüz, çok büyük bir başarı elde etmiştir. Yaptıkları çalışmalar, takdir toplamıştır. Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nde de -Çorlu Gençlik Örgütümüz’ün yapacakları başarılı çalışmalarla-, çok iyi bir oy oranı yakalayacağımıza inanıyorum” dedi.

“Mustafa Ülkem Uruk, görevinin başındadır”

CHP Çorlu Gençlik Örgütü Yönetimi’nin görevden alınmasını, ‘yanlış bir karar’ olarak değerlendiren Milletvekili Köprülü; “Ahde vefa duygusu yüksek biri olarak kendimde, şunu söyleme zorunluluğunu hissediyorum. Siyasi partilerde, mutlaka belli çalışmalar olur. Belli kararlar alınır. Bu kararlar alınırken, özellikle tabanın görüşünün alınması gerekir. Bu gibi konularda, herkesin görüşünün alınması esastır. Doğru kararlar olduğu gibi, yanlış kararlar da alınabilir. Çorlu İlçesi olarak, Gençlik Örgütü Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz’den memnun olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Çorlu Gençlik Örgütü Yönetimi’nin görevden alınmasına rağmen, henüz yerine hiçbir atama yapılmamıştır. Yani Mustafa Ülkem Uruk ve Yönetim Kurulu Üyeleri, görevlerinin başındadır. Bu benim olduğu kadar; Çorlu İlçe Örgütü Başkanımız Adnan Kum ve Çorlu Belediye Başkanımız Ünal Baysan’ın da ortak görüşüdür. Ülkem Uruk ve ekibinin; başarısı, çalışmaları ve emeği ortadadır. Bizim örgütümüzde, emeğe saygı her zaman ön plandadır. CHP Tekirdağ İl Gençlik Örgütü Başkanı’nın; seçilmiş Belediye Başkanımızı tacizci, İl Başkanımızı rüşvetçi, birilerini de ayyaş ve sarhoş olarak yansıtmaya çalıştığı şeklindeki iddialara ise, ben cevap vermek istemiyorum. En iyi cevabı verecek olanlar, konunun muhatabı olan kişilerdir. Fakat bu tür yorumlar, parti disiplinine sığmayacak türdendir” diye konuştu.

“Müdahalede bulunmamız, son derece yanlıştır!”

CHP Tekirdağ Gençlik Örgütü’nün olağanüstü kongreye götürülmesi için imza toplandığı yönündeki sorulara ise mesafeli bir şekilde yaklaşan Köprülü; “İmza toplanması ve yaşanan süreçte diğer bölge milletvekillerimizin tutumları konusunda benim herhangi bir yorum yapmam doğru olmaz! Bununla birlikte, imzaların toplanmasına müdahil olmam ve bu konuda yorum yapmam da doğru olamaz. Gençlik Örgütümüz, kendi kararını her zaman kendisi verecektir. Ülkem Başkan ile Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’ne hazırlanarak, yerel seçimlerdekinden daha da başarılı bir sonuç elde etmeyi hedefliyoruz. Alınan kararların tamamı, örgütümüzün kendi kararıdır. Buna müdahalede bulunmamız, son derece yanlıştır!” dedi.

“İstifa davetimizi yineliyoruz!”

Gazetemizin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Çorlu Gençlik Örgütü Başkanı Mustafa Ülkem Uruk ise; “Tekirdağ Gençlik Örgütü İl Başkanı’mızı, geçtiğimiz haftalarda Süleymanpaşa Gençlik Örgütümüz’de yaptığımız basın toplantısı ile istifaya davet etmiştik. Bu davetimizi buradan bir kez daha yineliyorum. “Tacizci”, “Sarhoş”, “Ayyaş” gibi yorumların ve hakaretlerin, partililerimize ve hele de seçilmiş bir Belediye Başkanı’na kesinlikle yakıştırılamayacağını düşünüyorum. Bununla birlikte bu tarz yorum ve değerlendirmelerin, parti disiplini açısından hiç de hoş olmayacağını kendisine de söyledik” diye konuştu.

CHP Çorlu Gençlik Örgütü ve CHP Süleymanpaşa Gençlik Örgütü’nün görevden alınmasının ardından, özellikle CHP Tekirdağ Milletvekilleri arasında güç gösterisine dönen konunun nasıl çözüme kavuşturulacağı ise merakla bekleniyor. 

Editör : Tuğberk Erdem
1845 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu