Öztrak; ‘Deepfake’ Kumpası’nı, İletişim Başkanlığı’na Bağladı!
reklam
12 Mayıs 2023
Öztrak; ‘Deepfake’ Kumpası’nı, İletişim Başkanlığı’na Bağladı!

Öztrak; ‘Deepfake’ Kumpası’nı, İletişim Başkanlığı’na Bağladı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği ‘deepfake’ kumpasının ayrıntılarını açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Artık görevdeki son günlerini yaşayan Saray, bundan 21 yıl önce göreve geldiğinde, ülkeyi 2001 krizinden çıkaran ve tüm dünyada güven uyandıran bir programı kucağında bulmuştu. Ama daha sonra üretim cephesini güçlendirecek, sanayinin, küresel arenada yarışma gücünü artıracak reformları yapmak yerine, işin kolayına kaçıverdi. Sıcak para ve ithalat üzerinde sörf yapmaya kalktı. Ama 2013’te küresel piyasalarda sular çekilmeye başlayınca, ak koyun- kara koyun ortaya çıktı. Türkiye, en kırılgan ekonomiler listesinin başına yerleşti. Burada da Erdoğan suçu, Gezi Parkı’nda en haklı taleplerini dile getiren gençlere atmaya kalktı. Aynı yıl; sıfırlanan kasaların, yenen rüşvetlerin kayıtları ortaya döküldü. Erdoğan bunların hesabının sorulmasının önünü, Meclis’te, emriyle inip kalkan, kendi milletvekillerinin elleriyle kapattı. Aklanmayan arkadaşlarını da büyükelçi yaptı. Kul hakkının yenmesine, bu rezaletin üstünün örtülmesine karşı çıkan, Genel Başkan’ımız ve Millet İttifakı’nın 13’üncü Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun o gün söylediği sözlerini, bugün çarpıtarak, eğip bükerek siyaset yapmaya çalışıyor. Milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyor. On parmağında on kara, Genel Başkan’ımıza ve partimize sürmeye kalkıyor. Bir de bu yalanlarına sahte videolar ürettirmek için yabancı ülkelerle iş tutuyor.” dedi.

ORGANİZE EDEN, İLETİŞİM BAŞKANLIĞI!

Öztrak, “Anlatalım… Beşli çeteye ve AK Parti’ye çalışan bir kurumdan üç kişiye, ‘Ayrılın ve bu operasyonu yapın’ dediler. Bunu organize eden, İletişim Başkanlığı… Bu üç kişi, ‘deepfake’ ile yapılmış sesler ve videolar istediler. ‘Bitcoin ile ödersek, kayda girmez’ diye düşündüler. Bunun için, Dark Web üzerinden hackerlarla anlaştık zannettiler. Ama bu üçlü, hacker zannettikleri kişiler nedeniyle, bir ülkenin istihbaratının eline düştüler. Bu arkadaşların her şeyleri kayıt altında. Ve işin kötüsü, bu istihbarat şebekesi de böylece devlete infiltre oldu, sızdı.” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU, NEDEN AÇIKLAMA YAPTI?

Yaptığı açıklamalara devam eden Öztrak, “Genel Başkan’ımız neden bu durumu açıkladı? Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu, sorumlu bir siyasetçidir. Önlem alsın diye Devlet’i uyardı. Yoksa biz, Saray’ın yapacağı operasyonlara zaten hazırdık. Dünyada bu konuda en uzman şirketlerden biri ile anlaşıldı. Herhangi bir içerik gerçek mi, deepfake mi yarım saat içinde ortaya çıkaran, dünyaca ünlü bir kurum bu. Genel Başkan’ımız, buna bir saat dedi. Yine orada da devlet adamı tedbirliliğini gösterdi. Genel Başkan’ımız; yabancı istihbarat örgütleri, bu akılsızlarla ne kadar ileriye gider, işte onu bilemediği için konuyu açmak zorunda kaldı. Müstakbel Cumhurbaşkanı’mız Devlet Adamı olduğu için, Devlet’e verdiği önem nedeniyle ve yabancı ajanlar Devlet’in kılcallarına yerleşmesin diye, bunu vakit geçirmeden açıkladı.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
518 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu