Tekli Öğretime Geçiş İçin, Tekirdağ’a 91 Okul Yapılması Gerekiyor!
reklam
13 Ekim 2023
Tekli Öğretime Geçiş İçin, Tekirdağ’a 91 Okul Yapılması Gerekiyor!

Tekli Öğretime Geçiş İçin, Tekirdağ’a 91 Okul Yapılması Gerekiyor!

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun’un Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e verdiği soru önergesine gelen yanıt, Tekirdağ’da tekli öğretime geçiş için “Hedef Tarih” verilemediğini ortaya koydu.

Depreme dayanıklı olmadığı için yıkılan okulların yerine yapılacak 91 okulun yapım çalışmalarının devam ettiğini belirten Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ‘yapıların tamamlanmasına müteakip, il genelinde tekli öğretime geçilebileceğinin planlandığını’  ifade etti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından verilen bu yanıtı değerlendiren CHP Tekirdağ Milletvekili Aygun, “Ne okulların ne zaman biteceğini ne de tekli öğretime ne zaman geçilebileceğini söylüyorlar. Olan, çocuklarımıza ve ailelerimize oluyor. Tekirdağ’da tekli öğretim hayal!” diye isyan etti.

Tekirdağ genelinde okulların depreme dayanıklılık durumunu soran Milletvekili Aygun, “Tekirdağ’da ikili öğretime son verilmesi ve çocuklarımızın 50’şer kişilik sınıflarda eğitim görmemesi için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?” dedi. Bu çerçevede Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Temmuz 2023 istatistiklerine göre; Türkiye’de ilköğretimde derslik başına düşen öğrenci sayısının 23 iken Tekirdağ’da bu sayının 27 olduğuna dikkat çeken Aygun, Türkiye’de ortaöğretimde derslik başına düşen öğrenci sayısının 27 iken, Tekirdağ’da bu sayının 32 olduğunu belirtti.

91 OKUL BİTMEDEN TEKLİ ÖĞRETİM YOK!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından verilen yanıtta; Tekirdağ Valiliği tarafından deprem tahkiki yapılarak, güçlendirme ya da yıkılarak yeniden yapıma gidildiği vurgulandı. Deprem tahkik çalışmalarının sürdüğünü belirten Tekin, “Devlet Yatırım Programı, Temel Eğitim Kurumları Yatırım Programı ile hayırsever katkısıyla okul öncesinde 35, ilkokulda 25, ortaokulda 14, özel eğitim anaokulunda 6, özel eğitim uygulama alanında 1, liselerde 10 okulun yapım çalışmalarının devam ettiği” ifadeleri yer aldı. Tekin, bu okulların tamamlanmasının ardından il genelinde tekli öğretime geçilebileceğini belirtti.

OKUL İHALELERİNDE MALİYET KRİZİ

Bu yanıtı değerlendiren Aygun, “Anlaşılan uzun bir süre daha tekli öğretime geçilmesi mümkün görünmüyor. Bu yanıta göre 91 okul bitecek, ondan sonra tekli öğretime geçilecek. Ancak aynı yanıta göre, ekonomik kriz nedeniyle 4 adet okulda; yüklenici firma tarafından ek fiyat farkı nedeniyle sözleşme feshine gidilmiş. Dolayısıyla yeni ihale hazırlıkları ile başa dönüldüğü için süreç uzuyor. 19 okul binası daha yeni yatırım programına alınırken, 15 okul binasının da yatırım programına alınması için çalışmalar sürüyor.” dedi.

İKTİDARIN ve HALKIN ÖNCELİKLERİ FARKLI!

Devlet kaynaklarının önce eğitime ayrılması gerektiğini vurgulayan Aygun, “Ne yazık ki iktidarın öncelikleri ile halkın öncelikleri çakışmıyor. Çocuklarımız; kalabalık sınıflarda, geç saatlere kadar süren ikili öğretime mahkûm ediliyor. Yazıklar olsun!” diye tepki gösterdi.
Editör : Tuğberk Erdem
390 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu