Genel Başkan Ümit Özdağ, “Bakanlık” Pazarlığı Yapmadı!
reklam
26 Mayıs 2023
Genel Başkan Ümit Özdağ, “Bakanlık” Pazarlığı Yapmadı!

Genel Başkan Ümit Özdağ, “Bakanlık” Pazarlığı Yapmadı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak; Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında gerçekleşen görüşmede, “Bakanlık” konusunun gündeme bile gelmediğini açıkladı.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında imzalanan protokol metniyle ilgili başlatılan dezenformasyonla ilgili olarak açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Protokolün 4’üncü maddesinde yer alan düzenleme, Millet İttifakı’nın Ortak Politikalar Mutabakat Metni’nde detaylarıyla yer alan maddenin özet halidir. Mutabakat Metni’mizin 60’ıncı sayfasında yer alan ifadeleri, sizlere aynen okuyorum: ‘Seçilmiş yöneticilerin görevlerine, bir yargı kararı olmadıkça, son verilememesini güvence altına alacağız.’ Millet İttifakı’nın sözü budur. Protokol metninde de, yargı kararı olmaksızın adım atılamayacağı net bir şekilde ifade edilmiştir.” dedi.

Görüşmede; “Bakanlık” konusunun gündeme gelmediğini, iki Genel Başkan’ın görüşmesinin ana omurgasını kaçakların ve sığınmacıların durumu ile ulusal güvenlik konularının oluşturduğunu ifade eden Öztrak, “Protokolde yer alan ve benim az önce açıkladığım hususlar dışındaki haber ve yorumlar, dezenformasyon ve yalandır.” diye konuştu.

SARAY ve ŞÜREKÂSI RAHATSIZ OLDU!

CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, “Bugün Genel Başkanı’mız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Sayın Ümit Özdağ ile bir görüşme gerçekleştirmiştir. Görüşmenin ardından Sayın Ümit Özdağ, Pazar günü yapılacak seçimlerde Zafer Partisi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vereceğini açıklamıştır. Milletimizin beklediği bu önemli birlikteliğin, Saray ve şürekâsında ciddi rahatsızlık yarattığını ve bu çerçevede bir dezenformasyon süreci başlattıklarını görüyoruz. 13’üncü Cumhurbaşkanı’mız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Sayın Ümit Özdağ arasında imzalanan protokol metni, son derece açıktır. Bu nedenle dezenformasyon yapılan konulara ben de açıklık getirmek istiyorum.” dedi.

ORTAK POLİTİKALAR MUTABAKAT METNİMİZE UYGUN

Öztrak, “Birincisi; protokolün 4’üncü maddesinde yer alan düzenleme, Millet İttifakı’nın Ortak Politikalar Mutabakat Metni’nde detaylarıyla yer alan maddenin özet halidir. Mutabakat Metnimizin 60’ıncı sayfasında yer alan ifadeleri size aynen okuyorum: ‘Seçilmiş yöneticilerin görevlerine, bir yargı kararı olmadıkça, son verilememesini güvence altına alacağız.’ Millet İttifakı’nın sözü budur. Protokol metninde de, yargı kararı olmaksızın adım atılamayacağı net bir şekilde ifade edilmiştir.” diye konuştu.

“BAKANLIK” KONUSU, GÜNDEME BİLE GELMEDİ!

Açıklamalarına devam eden Öztrak, “İkinci konu, ‘Bakanlık’ meselesidir. Baştan beri söylüyoruz; 13’üncü Cumhurbaşkanı’mız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Bakanlar Kurulu’nu, Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin liderleriyle yapacağı görüşmeler sonrasında belirleyecektir. Kaldı ki Sayın Genel Başkan’ımızın Sayın Özdağ ile görüşmesinde, ‘Bakanlık’ konusu hiçbir şekilde gündeme gelmemiştir. Görüşmenin ana omurgasını, kaçakların ve sığınmacıların durumu ile ulusal güvenlik konuları oluşturmuştur. Çok açık ve net söyleyeyim. Protokolde yer alan ve benim az önce açıkladığım hususlar dışındaki haber ve yorumlar, dezenformasyon ve yalandır.” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
625 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu