Erdoğan: "Çorlu, AK Parti’nin Kalesi Olmalıdır!"
reklam
05 Temmuz 2018
Erdoğan:

Erdoğan: "Çorlu, AK Parti’nin Kalesi Olmalıdır!"

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri öncesinde Çorlu’da partililer ile bir araya geldi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Çorlu’da düzenlediği mitinge katıldı. Atatürk Meydanı’nda düzenlenen mitinge çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 20 bin civarında vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği mitingde konuşan ve Çorlu’nun AK Parti’nin kalesi olması gerektiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorlu’da yeni bir başlangıç yapacaklarına inandıklarını söyledi.

İĞNEYİ, ÖNCE KENDİMİZE BATIRDIK

Halka, yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı miting alanında kurulan platformdan seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bugün bu meydan bir başka güzel. Heyecansa heyecan, coşkuysa coşku, birlikse birlik, beraberlikse beraberlik… Çok güzelsin Çorlu, Çok güzelsin Tekirdağ. İnanıyorum ki 24 Haziran’da bir başka güzel olacaksın. Bugün bizleri kucakladığınız için, gönülden teşekkür ediyorum. Çorlu, 24 Haziran’da bir milli irade destanı yazmaya hazırlanıyor. Bütün Çorlu, vakit birlik vakti diyor. Vakit Tekirdağ vakti diyor. Tüm Trakya bu sefer vakit Türkiye vakti diyor. Çorlu, önünde artık yeni bir dönemin kapılarını aralayacaktır. Maalesef uzun süredir Çorlu’da arzu ettiğimiz sonuçları yakalayamadık. Çorlu’nun da içinde olduğu Trakya bölgesinde, beklentilerimizin uzağında kaldık. Elbette sorunu vatandaşlarımızda aramıyoruz. Biz muhalefet gibi istediği sonucu alamayınca suçlayan bir parti değiliz. Biz her zaman iğneyi kendimize batırdık. Sıkıntıyı, problemi, varsa yanlış anlaşmaları milletimizde değil, kendimizde aradık. Demek ki Çorlu’ya, Tekirdağ’a, Trakya’ya kendimizi daha iyi anlatmalıyız. Demek ki kendimizi, sizlere daha iyi ifade etmemiz gerekir. Bize göre Çorlu, AK Parti’nin kalesi olmalıdır. Bize göre Tekirdağ, AK Parti’nin kalesi olması gereken bir ilimizdir. Bu mitingimizin inşallah bir dönüm noktası olmasını temenni ediyorum. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Çorlu’da da, Tekirdağ’da da yeni bir başlangıç yapacağımıza inanıyorum. Buradan soruyorum; 24 Haziran’da güçlü Meclis için Cumhurbaşkanlığı’nda şahsımı, Meclis’te AK Parti’yi desteklemeye hazır mıyız?” dedi.

İLK 10 EKONOMİ ARASINA GİRECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Değerli kardeşlerim! Erken seçim kararı aldığımızdan bu yana, önce seçim manifestomuzu yayınladık. Ardından da seçim beyannamemizi milletimizle paylaştık. Her iki belgede de nasıl bir Türkiye hayal ettiğimizi bütün detaylarıyla ortaya koyduk. Manifestomuzda; erdem, irade ve cesaretle Türkiye’yi şaha kaldıracağımızın ahdini milletimize verdik. Beyanname ve manifesto, bize yeni dönemde yol gösteren, istikamet çizen projemiz olacak. Gelecek 5 seneyi bu projelerimizi gerçeğe dönüştürmek için çalışacağız. Milletimize, 146 önemli projeyi gerçekleştirme sözü verdik. İnşallah milletimizin teveccühü ile ipi göğüslersek bu projelerimizi gerçekleştireceğiz. Türkiye’yi, ekonomide dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokmayı hedefliyoruz. Başkanlık Sistemi’ne geçince, bu süreç daha hızlı ilerleyecek. 3 bin 500 dolarlık milli geliri, 10 bin dolara çıkardık. 36 milyar dolar ihracatımız vardı, şimdi 160 milyar dolar ihracatımız var. Hedefimiz, 500 milyar dolar. 13 milyondan 36 milyona çıkardığımız turist sayısını, 50 milyona çıkaracağız. Çorlu ile İstanbul arasında fark var mı? 29 Ekim’den sonra yeni bir İstanbul tanıyacaksınız. 29 Ekim’den sonra İstanbul’da, dünyada ilk 3 içinde yer alan yeni havalimanının açılışını yapacağız. Bu havalimanının yıllık kapasitesi 90 milyon olacak. 2023’te bu, 150 milyon olacak. 79 senede 6 bin 100 kilometre yol yapıldı. Biz, 16 senede 20 bin kilometre bölünmüş yol ilave ettik. Hiç kimseyi ötekileştirmeden 81 milyonun refahı ve huzuru için çalışmayı sürdüreceğiz. Sizlerden hizmetlerin, projelerin devamı için destek bekliyoruz. Çorlu 24 Haziran’da tercihimizi bir kez daha hizmet siyasetinden yana kullanıyor muyuz? Türkiye’yi şaha kaldıracak projelere evet mührünü vuruyor muyuz? Tekirdağ’dan da bu beklenir. Biz muhalefetin adayları gibi havanda su dövmüyoruz. Biz hiçbir başarıları, hiçbir eserleri olmayanlar gibi afakî konuşmuyoruz. Hiçbir zaman yapamayacağımız hiçbir şeyin sözünü vermedik. Ne söz verdiysek, onu yapacağız. Biz; laf üstüne laf koymanın değil, taş üstüne taş koymanın derdindeyiz.” diye konuştu.

REKOR ORANDA OY BEKLİYORUM

CHP yönetimindeki Trakya Belediyeleri’ni de eleştiren Erdoğan “Trakya’daki Belediyeler; sadece atık su tesisinde değil, hemen her konuda sınıfta kalıyor. Biz 2 yılda koskoca Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü tamamladık, belediyeler aynı uzunlukta yolları 4 yıldır yapamıyorlar. Ergene Nehri’ni kirlilikten tamamen kurtarmak için, sanayi bölgelerinde de müşterek atık su tesisi kurulması gerekiyor. 42 kilometre kara hattı, 19 kilometre tünel ve 4 kilometre derin deşarj ile denize deşarj edilecek. Türkiye’yi ve Tekirdağ’ı muasır medeniyetler seviyesine çıkartana kadar, durmadan çalışacağız. Çorlu’ya 6 okul yaptık. Sağlıkta; 300 yataklı Çorlu Devlet Hastanesi, 60 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni ve 3 adet sağlık ocağını Çorlu’muza kazandırdık. Yapımı devam eden Çorlu Havalimanı Kavşağı ile Şerefli Limanı Kavşağı’nı, bu yıl bitiriyoruz. Sizlerden, Türkiye’nin aydınlık yarınları için, rekor oranda oy bekliyorum. Hanım kardeşlerimize sesleniyorum, kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Gençler, bütün genç arkadaşlarımızı kucaklamaya var mıyız?” diye sorarak teşkilatlardan söz aldı.
Editör : Tuğberk Erdem
1832 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu