Yüceer: "Bakan Soylu, İç Savaş Çığırtkanlığı Yapıyor!"
reklam
05 Temmuz 2018
Yüceer:

Yüceer: "Bakan Soylu, İç Savaş Çığırtkanlığı Yapıyor!"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ‘şehit cenazeleri üzerinden siyasi rant hesapları yapmak’ ve ‘vicdansızlık’ ile suçlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Yüceer, Bakan Soylu’nun ‘iç savaş çığırtkanlığı’ yaptığını iddia etti.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in imzasını taşıyan yazılı basın açıklamasında “Görevi toplumda huzuru ve asayişi sağlamak olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bölücü, ayrıştırıcı söylemleriyle bizzat iç savaş çığırtkanlığı yapmaktadır. Toplumsal barışı, huzuru ve bir arada yaşama kültürünü derinden yaralayan, ülkeyi kargaşa ortamına sürüklemek isteyen bu provokatif açıklamalar asla kabul edilebilir değildir.

Ülkemizin birleştirici unsuru olan şehitlerimiz; bu ülkede yaşayan herkesin, 81 milyonun şehididir. Şehit cenazeleri üzerinden siyasi rant hesapları yapmak ise vicdansızlığın vardığı en dip noktadır. Dün söylediklerini bugün inkâr eden, kendi basiretsizliğini örtmek için partimize saldıran Bakan’ın işi; en kutsal değerimiz olan şehitlerimiz üzerinden toplumu ayrıştırmak değil, şehit cenazelerinin gelmesini önlemektir.

Biz parti olarak her şeyden önce şehit cenazesine katılmaktan öte bir daha şehit cenazesinin gelmemesini isteriz. Ancak, yaşanacak acı olaylarda bundan önce olduğu gibi bundan sonra da şehit ailelerinin yanında olmaya devam edeceğiz. Bizi şehit ailelerinden koparmaya, şehitlerimizi uğurlamaya engel olmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Nefret söylemleriyle, kaos çağrısı yapan bu zihniyette bir insan bu ülkenin İçişleri Bakanı olamaz ve olmamalıdır. Bu ülkenin bir numaralı iç güvenlik sorunu haline gelen İçişleri Bakanı derhal istifa etmeli ya da görevden alınmalıdır. Aksi takdirde yaşanacak olayların bütün sorumlusu Süleyman Soylu ve koltukta oturmasına izin veren iktidar olacaktır.” ifadeleri yer aldı.

DEVLET, YARDIM ELİNİ UZATMALI

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, yaptığı bir diğer yazılı açıklamada ise “Şarköy’de etkili olan dolu ve şiddetli fırtınada bazı binaların çatıları uçmuş, zeytin ağaçları yerinden sökülerek devrilmiştir. Fırtına ve dolu özellikli ekili alanlara zarar vermiş, çiftçimizin tek geçim kaynağı alın teri, emeği heba olmuştur.

Eriklice Mahallemizde bağların, zeytinliklerin ve sebze bahçelerinin tamamı, İğdebağları Mahallemizde yüzde 80’i, Tepeköy ve Çengelli mahallelerimizde de büyük kısmı zarar görmüştür.

Tarım alanındaki yüksek girdiler nedeniyle borç harç içinde üretmeye çalışan çiftçimiz doğal afet nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşamıştır. Devlet mahsulü heba olan çiftçimize bir an önce yardım elini uzatmalı, felaketin etkilerini hafifletecek ciddi bir çalışma yapılmalıdır. Çiftçimizin bu durumdan en az şekilde etkilenmelerini sağlamalı, yaraların sarılması için gereken önlemler alınmalıdır. Çiftçilerin BAĞKUR ve sigorta primlerinin devlet tarafından ödenmeli ve zararı karşılanmalıdır. Ayrıca çiftçimizin bankalara, tarım kredi kooperatiflerine olan borçları faizsiz bir şekilde ertelenmelidir.

Çiftçimizin yaşadığı bu mağduriyetin takipçisi olacağız. Şarköylü çiftçimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör : Tuğberk Erdem
2098 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu