CHP İl Başkanı Recep Ökten: “Çamur At, İzi Kalsın!”
reklam
02 Eylül 2018
CHP İl Başkanı Recep Ökten: “Çamur At, İzi Kalsın!”

CHP İl Başkanı Recep Ökten: “Çamur At, İzi Kalsın!”

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel’in Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı hedef alan açıklamalarına tepki gösteren CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, Yüksel’i “halkı yanıltmak” ve “kendi geleceğine rol biçmeye çalışmakla” itham etti.

Konuya ilişkin olarak yazılı bir basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten “AKP İl Başkanı Sayın Cüneyt Yüksel’in sosyal medyada yayınladığı ve 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nda yaptığı basın açıklamasında; yine iktidar partisinin il başkanı olarak Büyükşehir Belediye Başkanı’nın faaliyetleri ile ilgili sorular yönelttiğini izledim. CHP İl Başkanı olarak partimize ait bir belediye ile ilgili her fırsatta yapılan bu asılsız eleştiriler ve içi boş sorular göstermiştir ki Sayın AKP İl Başkanı’nın siyaset anlayışı ‘Çamur at, izi kalsın!’ zihniyetine dayanarak, Tekirdağ halkını yanıltma çabası ile kendi geleceğine rol biçmeye çalışmaktadır.” ifadelerini kullandı.

CEVAPLASAK DA YENİDEN SORUYOR

Açıklamasına devam eden Ökten “Sayın Başkan, sanıyorum meslek değiştirmiş. Kendisini Büyükşehir Belediye Başkanı’nın öğretmeni sanıyor herhalde. Her mikrofon karşısına çıktığında hemen Büyükşehir Belediye Başkanı’na sorular sormakta. Sorduğu soruların yanıtını Büyükşehir Belediye Başkanı yanıtlasa da Sayın Yüksel ayni soruları devamlı yenilemekte. Sayın Başkan, yeni yapılan belediye binasında herhangi bir usulsüzlük olsa -şunu sağır sultanda biliyor ki- hemen Bakanlık tarafından soruşturma açılıp gereği yapılır. Birçok belediyenin kayyumla yönetildiği bir sistemde herhangi bir muhalefet partisine ait bir belediyenin sizin sorduğunuz soruların içeriğindekilerden bir kelimenin dahi doğru olması, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin kayyumda olması demektir. Bu sizin sorularınızın içinin ne kadar boş olduğunun bir göstergesidir. O nedenle sorularınız tekrar yanıtlama gereği dahi hissetmiyorum. Çünkü bunlara tarafımdan da yanıt verilse, siz yanıtlanmamış gibi ayni soruları yineleyeceksiniz. Durum ve tavrınız bunu göstermektedir.” dedi.

HALKIN YARARINA POLİTİKALAR ÜRETİN

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan hizmetlerin, herkes tarafın takdirle karşılandığını belirten Ökten “Büyükşehir belediye kurulmazdan önce, AKP’li Belediye Başkanı’nın görev yaptığı Kızılpınar Beldesi’nin nüfusu 40 bine ulaşmasına rağmen, kanalizasyonu dahi yoktu. Burada yaşayan vatandaşların kanalizasyonu, tüm ilin alt yapısı gibi Büyükşehir Belediyesi kurulduktan sonra yapıldı. Bütün bunlara rağmen Sayın Başkan, yıkılan belediye binasının yerine yapılan otoparkı bile sahiplenmekte, ‘Benim fikrim’ demektedir. Bu güzel bir şey… Biz zihniyet olarak halkın yararına her fikirde varız. Ancak siz bunu sahiplenirken bile çamur atmadan edemiyorsunuz. Otopark yapılacak alandan sökülüp başka bir alana dikilen birkaç ağaçla yapılan otoparkı görmezden gelmeye çalışmaktasınız. Sayın Başkan, bu ülkede saray yaptırmak için bizzat ülkemizin kurucusu Atatürk’ün ormanından, yazlık saray için Okluk Koyu’ndan, ODTÜ içinden yol geçirmek için yapılan tahribattan, ülkemizin birçok yerine yapılan termik santrallerden ve hatta adı konmayan hava alanı için kesilen milyonlarca ağaçtan, yok edilen doğayı es geçip; sökülüp başka yere dikilen birkaç ağacı doğa felaketi gibi göstermek, yapacağı işi bilmemekten başka bir şey değildir! Bu nedenle eleştirilerinizde sizi ciddiyete davet ediyor; iktidar partisi olarak ‘Tekirdağ İli’ne hangi yatırımları söz verdik de yerine getirmedik?’, ‘Hangi yatırımlara ilimizin ihtiyacı var?’ bunlar üzerinde politika yapmanız ilimizin ve halkımızın daha fazla yararına olacağını bilmenizi isterim.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
1740 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu