Başkan Soylu: “Milyonluk Usulsüzlük, ‘Sehven’ Yapılmış!”
reklam
05 Eylül 2018
Başkan Soylu: “Milyonluk Usulsüzlük, ‘Sehven’ Yapılmış!”

Başkan Soylu: “Milyonluk Usulsüzlük, ‘Sehven’ Yapılmış!”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel ile Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan arasında yaşanan söz düellosuna, AK Parti Marmaraereğlisi İlçe Başkanı Mithat Soylu da dâhil oldu.

AK Parti Marmaraereğlisi İlçe Başkanı Mithat Soylu, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada “Tekirdağ kamuoyunu ve ilçemizi yakından ilgilendiren gelişmeleri, İl Başkanı’mız Sayın Cüneyt Yüksel’in ortaya koyduğu belgelerle ispatlaması ve halkımızın bilgisine sunması üzerine, ilçemizin Belediye Başkanı İbrahim Uyan, basın kuruluşlarına bir açıklama metni göndermiş ve girdiği çamurlu yoldan çıkmak için yan yollara saparak, arayış içine girmiştir. Zira Sayın İl Başkanı’mızın sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı belgelerde, Marmara Ereğlisi Belediyesi’nin ve İbrahim Uyan’ın ismi, ‘yolsuzluk’ ifadesi yer almamasına rağmen, kapıldığı korku ve telaşla açıklama yapma gereği hisseden ve Sayın İl Başkanı’mız Cüneyt Yüksel’in ilçemizde yapacağı basın toplantısından önce kendince bir hamle yaparak ‘gerçekleri saklama ve saptırma’ amacıyla basın açıklaması yayınlayan İbrahim Uyan, açıklamasında İl Başkanı’mızın belgelerle ortaya koyduğu gerçekleri ‘iftira’ olarak nitelendirmiş, yapılan milyonluk usulsüzlüğün ‘sehven’ yapıldığını ileri sürerek Sayın İl Başkanı’mızı ‘algı kampanyası’ oluşturmakla itham etmiştir. Öte yandan Sayın İl Başkanı’mızın açıklamalarında ‘yolsuzluk’ ifadesi yer almamasına rağmen İbrahim Uyan ‘yolsuzlukla suçlandığını’ belirtmiş, Sayın İl Başkanı’mız Cüneyt Yüksel’in açıklamalarında hedef aldığı kişinin kendisi olduğunu söylemiştir. İbrahim Uyan’ın bu tutumu, hepimizin bildiği ‘Yarası olan gocunur!’ atasözünü bizlere bir kez daha hatırlatmıştır.” dedi.

Açıklamalarına devam eden Soylu “İbrahim Uyan şunu çok iyi bilmelidir ki biz ‘Birilerinin’ ağzıyla değil, daima aziz milletimizin duyguları, beklentileri ve menfaatine faydalı olacak şekilde hareket etmiş, bunu kendine misyon edinmiş bir teşkilatın mensuplarıyız. Bu misyonumuzu, bundan sonra da aynı bilinçle devam ettireceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ayrıca İl Başkanı’mız sosyal medyada bir firmayı savunmak değil, müfettiş raporları ile tespit edilen usulsüzlükleri paylaşmıştır. Senin acemi balık gibi oltaya atlaman, suçluluk psikolojisinin açığa vurmuş halidir. İbrahim Uyan, gündemi değiştirmek için başvurduğun masalları bırak! Her seçimde, kanunları hiçe sayarak taşıma oylar ile kazanmaya alışmış biri olarak, bugün karşında dimdik duran bir teşkilatı görünce kapıldığın korkuyla, gerçekleri saptırma çabanı hayretle izliyor ve kendisine kamuoyu adına soruyoruz; Marmara Ereğlisi İlçe Belediyesini 20 yıldır kim yönetiyor? Belediye Başkanı olarak bu şehri kim kirletiyorsa gereğini yapmalı, yapmıyorsan hesabını vermelisin! Milletimizi, toza, çamura ve çukura ve asosyal bir ilçede yaşamaya mahkûm etmiş, usulsüzlükleri boyunu aşmış bir belediye başkanı olarak gerçekleri kamuoyundan saklama ve saptırma çabalarını ‘nafile’ olarak görüyorum.” diye konuştu.

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan’a da çağrıda bulunan Soylu “Seni, İl Başkanı’mız Sayın Cüneyt Yüksel’in şahsında, teşkilatımızı hedef alan ‘iftira’ niteliğindeki iddialarını ispata davet ediyorum. Varsa belgelerin çık ortaya açıkla! İddiasını ispatlamayan müfteridir, utanmaz arlanmazdır!” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
2229 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu