Cumhuriyet’in Dev Çınarı, 95’inci Yıl Dönümünü Kutladı
reklam
12 Eylül 2018

Cumhuriyet’in Dev Çınarı, 95’inci Yıl Dönümünü Kutladı

09 Eylül 1923 tarihinde Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından kurulan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 95’inci kuruluş yıl dönümünü yurt genelinde kutladı. Kutlamalar kapsamında, CHP Çorlu İlçe Örgütü de bir program düzenledi.

Saat 13.30 sularında CHP Çorlu İlçe Örgütü önünde toplanan partili kalabalık, Atatürk Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşün ardından CHP Çorlu İlçe Örgütü Sekreteri Tolga Kerem Dönmezer, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

DEVRİM ve DİRENİŞİN PARTİSİYİZ!

Saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı’mızın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Başkanı Yıldıray Arıcı’nın Ankara’daki kutlama etkinliklerinde yer alması sebebi ile İlçe Sekreteri Tolga Kerem Dönmezer gerçekleştirdi. Yağan sağanak yağışa aldırış etmeyen coşkulu kalabalığa hitaben bir konuşma gerçekleştiren İlçe Sekreteri Dönmezer “Kurtuluş ve kuruluşun partisi, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile beraber iki önemli eserimden bir tanesi’ olarak nitelendirdiği Cumhuriyet Halk Partisi’nin 95’inci kuruluş yıl dönümü kutlu olsun. Köklerini Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nden alan, devrim ve direnişin, kurtuluş ve kuruluşun partisi; doğum günün kutlu olsun.” diye konuştu.

CHP, CUMHURİYET’İN KURUCUSU ve TEMİNATIDIR

Konuşmasına devam eden Dönmezer “Bu siyasi oluşumun temellerinde bağımsızlık ruhu, özgürlük ateşi ve Sivas Kongresi’nde ‘Manda ve himaye kabul edilemez’ denen dik duruş vardır. Atatürk’ün önderliğinde 09 Eylül 1923’te kurulmuş ve Atatürk İlkeleri ışığında siyaset yapmıştır. Atatürk İlkeleri, geri kalmıştan kurtulmak isteyen bir ulusun kalkınıp güçlenmek için izleyeceği yolu gösteren ilkeler bütünüdür. CHP, kurulduğu günden bu yana, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin koruyucusu ve aynı zamanda teminatıdır. Partimiz rejimlerin, devletlerin yıkılmasına rağmen 95 yıldır çağdaşlığın, demokrasi ve laikliğin yıkılmaz kalesi olarak ayaktadır. Partimizin her üyesi dünyada ve bölgemizdeki tüm olumsuz gelişmelere rağmen laiklikten ödün vermeden, Atatürk düşüncesinden ayrılmadan, hukukun üstünlüğünden vazgeçmeden, ulusal birliğimizi ve Cumhuriyeti’mizi koruyacaktır ve çağdaş uygarlık yolunda yürümeye devam edecektir.” dedi.

GÜCÜMÜZÜ, HALKTAN ve ÖRGÜTLERDEN ALMALIYIZ

Dönmezer, sözlerini “Değerli dostlarım! Bizler, tarihi sorumluluklarımızı unutmadan siyaset yapmalıyız. Gücümüzü makamlardan değil, halktan ve örgütlerimizden almalıyız. Mustafa Kemal’in yolunda yürüyüp onun gözleri ile Türkiye’ye bakabilmeliyiz ve en önemlisi, bize bırakılan bu değerli mirasa sahip çıkarak gelecek nesillere aktarmalıyız. Ulusa hizmet yolunda bütün varlığımızla çalışmak, parti üyelerimizin bozulmaz andıdır.” diyerek noktaladı.

Törende, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da bir konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından günün ansına hatıra fotoğrafı çektirildi ve parti binası önünde kokteyl düzenlendi. Kokteyl programında, Zeybek gösterisi de sergilendi.

Editör : Tuğberk Erdem
1773 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu