Milletvekili Aygun: “Türkiye’de Demokrasi Rafa Kaldırılmıştır!”
reklam
10 Ekim 2018
Milletvekili Aygun: “Türkiye’de Demokrasi Rafa Kaldırılmıştır!”

Milletvekili Aygun: “Türkiye’de Demokrasi Rafa Kaldırılmıştır!”

Çorlu TSO’nun 60’ıncı kuruluş yıl dönümü nedeniyle istihdama katkı sağlayanlar için verilen ödül töreninde yaptığı konuşma ile eleştiri oklarının hedefi haline gelen Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO)’nın 60’ıncı kuruluş yıl dönümü nedeniyle istihdama katkı sağlayanlar için verilen ödül töreninde yaptığı konuşma ile eleştiri oklarının hedefi haline gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çorlu TSO’nun şahsındaki kınama açıklamasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Çorlu TSO’nun 60’ıncı kuruluş yıl dönümü kapsamında istihdama katkı sağlayanlar için verilen ödül törenine davet edildiğini, buraya hiçbir partiden tek bir vekilin katılmadığını vurgulayan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun “Ben CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun olarak, Çorlu TSO’nun 60’ıncı kuruluş yıl dönümü kapsamında istihdama katkı sağlayanlar için verilen ödül törenine davet edildiğim için mutlu oldum. Düzenlenen organizasyona, sadece AKP’li İlçe Yöneticileri katıldılar. Ben burada yaptığım protokol konuşmasında; dolardaki krizin sürdüğünü, ekonominin adım adım büyük bir krize sürüklendiğini anlattım ki bu bir siyasi konuşma da değildir.” vurgusunu yaptı. Aygun, AK Parti’nin hiçbir vekilinin önemsemediği için olsa gerek toplantıya katılmadığına, kendisinin yoğun gündemine karşın icabet ettiğine de dikkat çekti.

Açıklamasına devam eden Aygun “Çorlu TSO’da yaptığım protokol konuşmasında, sadece ekonomi krizinin fotoğrafını çektim. Ben muhalefet partisi vekiliyim, elbette ki farklı pencereden bakacağım! Gerçekleri söylemek, vatandaşıma boynumun borcudur.” diye konuştu. Çorlu TSO’nun önce konuşmasından rahatsızlık duymadığını, hatta yaptığı konuşma sonrası birçok üyesine plaket verdirdiğinin de altını çizen Aygun “Ama AK Partili ilçe yöneticileri konuşmamdan rahatsız olup, toplantıyı terk etti. Belli ki daha sonra yüksek kademeleri harekete geçirerek Çorlu TSO’nun aleyhimde kınama açıklaması yapmasını istediler. Odaların bu hale düşürülmesi, siyasilerin baskısı ile zorlanması, Türkiye’deki gidişatın küçük bir örneğidir. Türkiye’de demokrasi, artık rafa kaldırılmıştır.” açıklamasını yaptı.

Muhalefet partisi vekillerine medyada uygulanan ambargonun ardından meslek odaları ve sanayi odalarındaki konuşmalarının da engelleneceğini ileri süren Aygun “Bu tavır, gerçekleri konuşan herkesi susturmaktır. Ama biz her koşulda bildiğimizi söylemeye, milletimizi uyarmaya devam edeceğiz. Aksi halde aldığımız oyların hesabını veremeyiz!” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
1435 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu