CHP Çorlu’da İlk Aday Adayı, Yüksek Mimar Fatma Gürel Oldu
reklam
03 Kasım 2018
CHP Çorlu’da İlk Aday Adayı, Yüksek Mimar Fatma Gürel Oldu

CHP Çorlu’da İlk Aday Adayı, Yüksek Mimar Fatma Gürel Oldu

2 dönem Çorlu Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulunan ve yaklaşık 1 yıl önce istifa ederek bir anda kamuoyunun gündemine oturan Yüksek Mimar Fatma Gürel, Çorlu Belediye Başkanlığı için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nden aday adayı olduğunu açıkladı

Çorlu Belediye Meclisi eski üyesi Yüksek Mimar Fatma Gürel, CHP’den Çorlu Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan ilk isim oldu. CHP Çorlu İlçe Örgütü’nde yaptığı açıklamayla aday adaylığını duyuran Mimar Fatma Gürel’in düzenlediği basın toplantısında; CHP Tekirdağ eski Milletvekili Emre Köprülü, Çorlu İlçe Örgütü eski Başkanı Yıldıray Arıcı ve önümüzdeki günlerde Çorlu Belediye Başkanlığı için aday adaylığı açıklamasında bulunacak olan Feray Karagöz de hazır bulundu. Gürel’in basın açıklaması dolayısıyla ilçe örgütünü dolduran partililerin çoğunluğunun kadınlardan oluşması ise dikkatlerden kaçmadı.

ŞEHİRLERE DOKUNMAK İSTEDİM

CHP Çorlu İlçe Örgütü’nde düzenlenen toplantıda basın mensupları ve partililerinin karşısına çıkan Gürel, Çorlu’da belediyecilik anlamında gerçekleştirilen çalışmalarda görev yaptığını ve artık karar merciinde yer alma adına belediye başkanlığı için aday adayı olduğunu vurguladı. Sözlerine, uzun süredir siyasetin içerisinde olduğunu belirterek başlayan Gürel “Çocukluğumda başlayan siyaset yolculuğum, son 10 yıldır CHP’de aktif bir şekilde devam ediyor. Zaman zaman sosyal projelerde yer alarak, taşın altına hep elimi koydum. Böylesine zor bir dönemde, artık elimizi değil vücudumuzu taşın altına koyma kararı aldık ve yola çıktık. Öncelikle ifade etmek isterim ki yerel yönetimlerle ilgili düşüncem sadece son dönemlerde gelişmiş bir durum değil. Çocukluğumun geçtiği Almanya’da gördüğüm kentleşme ile Türkiye’ye gelip gittiğim dönemlerde gördüğüm kentleşme anlayışının arasındaki farklılıklar, üniversite eğitimimde bilerek ve isteyerek mimarlık bölümünü seçmeme vesile oldu. Mesleğim sayesinde de şehirlere dokunmak istedim.” dedi.

SÖZ HAKKINIZ YOKSA, BİRŞEY DEĞİŞMİYOR!

Konuşmasına devam eden Gürel “Geçen süreç içerisinde, iyi bir şehir plancısı olmanın yetmediğini, yaşayarak öğrendim. Bu yüzden de siyasete girdim. Fakat bu sefer de siyasette söz hakkınız olmadığı takdirde, yine hiçbir şeyin değişmediğini gördüm. Artık söz hakkı almanın vakti geldiğine inanarak bu yola çıktım. Belediye Başkanlığı görevini, layıkıyla yerine getirebileceğimi düşünüyorum. Bu gücün, bu birikimin ve bu potansiyelin bende olduğuna inanıyorum. Bu ülkede yaşamanın bir bedeli var ve ülke kaynaklarından bana verilen emeğin bir karşılığı olması gerektiğini hissediyorum. Bu yüzden de ülkeme olan borcumu ödememin, artık zamanının geldiğine inanıyorum. Gerçek anlamda sorumluluk alarak ülkeme ve yaşadığım bu kente fayda sağlamak istiyorum. Birikimlerimi doğru yere aktarmanın yolunun da, yerelden geçtiğine inanıyorum. O nedenle buradayım. CHP’nin Çorlu Kalesi bayrağını bana teslim etmeyi düşünürseniz, bu bayrağı sizlerin de desteğiyle çok daha yukarılara taşıyacağıma inanıyorum. Bugün burada bana katıldığınız için, eşlik ettiğiniz için ve yol arkadaşlığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

‘KÖY KENT’ ÇORLU DEĞİŞMELİ

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Gürel “Çorlu için, elbette ki bir hayalim var. Çorlu, ‘Köy Kent’ durumunda… Ama bu sadece Çorlu’nun sorunu değil! Son yıllarda, Türkiye’deki tüm kentler bu durumda. Çorlu’nun, daha fazla kente benzemesini istiyorum. Dışarıdan gelen birçok kişi, Çorlu’nun adını bir yerlerden duyuyor. Ama geldiklerinde hiçbir şeyin olmadığını düşünerek hayal kırıklığına uğruyorlar. Bu düşüncelerinde de haklılar. Düzeltilemeyecek bir durum değil. Özellikle Çorlu’nun eski kent merkezine yapılacak olan ufak dokunuşlarla, ilçe çok daha sempatik bir hale getirilebilir. Benim derdim de yapılacak ufak ufak dokunuşlarla, tüm ilçeyi kent görünümüne sokmak. Bunu yapamamamız için de önümüzde hiçbir engel yok! Zoru başarırız, imkânsız ise zaman alır.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
2042 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu